Facebook Pixel Sportdog.gr | Έβαλε... φωτιά στη μάχη της 4άδας η Χίμκι!
Μπάσκετ
| 2018-03-21 21:42:00

Έβαλε... φωτιά στη μάχη της 4άδας η Χίμκι!

Sportdog Team
Έβαλε... φωτιά στη μάχη της 4άδας η Χίμκι!

Νίκησε 85-73 στην έδρα της Εφές και έπιασε Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Ζαλγκίρις.

Η Αναντολού Εφές μπήκε δυνατά στο παρκέ, όμως η Χίμκι με ανατροπή διαρκείας και μεγάλα σουτ από Σβεντ, Μάρκοβιτς, Βιάλτσεφ έφυγε με το «διπλό» από την Πόλη (85-73) και παρέμεινε στο... κόλπο για το πλεονέκτημα έδρας.

Η Χίμκι τα βρήκε... σκούρα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Εφές. Η τουρκική ομάδα επέβαλε τον ρυθμό της και «χτύπησε» τις αδυναμίες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν... στροφές, βρήκαν μεγάλα σουτ και έφυγαν με τη νίκη, ανεβαίνοντας στο 16-11, με το πέρας της 27ης αγωνιστικής, ισοβαθμώντας μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις και Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Παράλληλα, η ρωσική ομάδα «έκλεισε» θέση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης και μαθηματικά.

Η Αναντολού Εφές μπήκε και καλύτερα στο παρκέ και χάρη σε Μότουμ και Ουίμς πήρε τα ηνία του αγώνα, με την Χίμκι να μην μπορεί να ακολουθήσει (23-12, 7'). Η ρωσική ομάδα δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά και με τον Μπράιαντ Ντάνστον να δίνει λύσεις στην ομάδα του το δεκάλεπτο έκλεισε με την Εφές στο +11 (29-18). Η Χίμκι αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Μάλκολμ Τόμας να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Αμερικανός έδωσε λύσεις, όμως η Εφές κράτησε τα ηνία, μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους για το 49-42.

Ο Αλεξέι Σβεντ φώναξε παρών στο δεύτερο μέρος και η Χίμκι ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή της. Ο Ρώσος γκαρντ με δικά του καλάθια οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του. Η Εφές όμως, βρήκε λύσεις από Ντάνστον και και ΜακΚόλουμ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες (61-61). Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα, όμως η Εφές άντεχε (67-67, 33'). Ο Στέφαν Μάρκοβιτς με ένα μεγάλο σουτ έφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού (69-72, 35').

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν καλή άμυνα και ο Βιάλτσεφ με δικές του προσπάθειες έφερε την Χίμκι στο +8 (71-79, 37'). Η κατάσταση δεν άλλαξε ως το φινάλε, με την Χίμκι να φεύγει με τη νίκη από την Κωνσταντινούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-42, 61-61, 73-85.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags