Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόβλεψη Βουγιούκα για τον αντίπαλο του ΠΑΟ στα πλέι οφ και το... Final 4 της Ευρωλίγκας
| 2018-03-23 19:39:00

Πρόβλεψη Βουγιούκα για τον αντίπαλο του ΠΑΟ στα πλέι οφ και το... Final 4 της Ευρωλίγκας

Sportdog Team
Πρόβλεψη Βουγιούκα για τον αντίπαλο του ΠΑΟ στα πλέι οφ και το... Final 4 της Ευρωλίγκας

Τι είπε για τη νίκη στη Μακάμπι και τον ρόλο του.

Ο Ίαν Βουγιούκας υπογράμμισε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στο Final Four του Βελιγραδίου, ακόμα και αν παίξει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του «τριφυλλιού» στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για το διπλό στο Τελ Αβίβ: «Μας λείπει λίγο ύπνος, αλλά πήραμε μια καλή νίκη, μια νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια και αυτό είναι που μετράει! Δεν είχα σκεφτεί αν το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν το χειρότερό μου. Σίγουρα δεν ήμουν καλός. Έτσι είναι το μπάσκετ, με τα πάνω και τα κάτω του. Ειδικά με το ρόλο που έχω εγώ, πρέπει να είσαι αποτελεσματικός στο συγκεκριμένο χρόνο που αγωνίζεσαι. Κάποιες φορές βγαίνει, κάποιες όχι. Είμαι χαρούμενος που χθες βγήκε με την Μακάμπι και βοήθησα στο να νικήσουμε. Προσπαθώ όσο γίνεται να είμαι ουσιαστικός για την ομάδα, για το καλό του Παναθηναϊκού. Μου είχαν πει από το καλοκαίρι για το ρόλο που θα έχω, ήμουν ενήμερος. Κάποιες φορές είναι δύσκολο όταν παίζεις λιγότερο, αλλά εκεί πρέπει να σκέφτεσαι πως ανήκεις στον Παναθηναϊκό, σε μια μεγάλη ομάδα, όπου ο καθένας έχει το ρόλο του». 

Για το αν γνώριζαν στον Παναθηναϊκό την εξέλιξη του Ρεάλ-Ζαλγκίρις: «Δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση σε εμάς τους παίκτες. Ίσως κάποια άτομα στον πάγκο να γνώριζαν. Ήταν τόσο ντέρμπι το δικό μας παιχνίδι που δεν το σκεφτόσουν καν». 

Για τον Παραχούσκι που αντιμετώπισε: «Είναι… γίγαντας. Μεγαλόσωμος, τον ξέρω από πέρσι που ήμουν στην Λοκομοτίβ. Λίγο χάνεται στην Μακάμπι γιατί με το στυλ που έχει η ομάδα, δεν τον αξιοποιούν. Είναι μπασκετικός, τουλάχιστον χθες τον βγάλαμε εκτός παιχνιδιού…». 

Για τη συνέχεια της Euroleague: «Είμαστε μια ομάδα με υψηλό ταβάνι. Είναι στο χέρι όλων μας να βρούμε την κατάλληλη χημεία, την κατάλληλη στιγμή. Φαίνεται πως εσχάτως το καταφέρνουμε… Μακάρι στα πλέι οφ να μας τύχει ένας αντίπαλος που να μας ταιριάζει. Ακόμα και με μειονέκτημα έδρας, μπορούμε. Αρκεί να μην μας τύχει μία “σκληρή” έδρα. Δείχνουμε πως και εκτός έδρας μπορούμε για να πάμε στο Final-4. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σκεφτεί ιδιαίτερα για το ποιος μας ταιριάζει θεωρητικά. Κανείς δεν πρόκειται να διαλέξει αντίπαλο. Δεν μπορώ να πω ποιον θα ήθελα, γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές». 

Για το φορμάτ της νέας Euroleague: «Υπάρχει μεγάλη φθορά στους παίκτες. Όταν έχεις 2-3 παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι ιδιαίτερο από τακτικής άποψης. Υπάρχει μια κούραση που βγαίνει στο γήπεδο, γι’ αυτό και πολλές φορές τα φαβορί δεν αποδίδουν στο παρκέ και χάνουν εύκολα. Για όσους παίζουν, υπάρχει μια αυξημένη κόπωση». 

Για την πορεία του Ιωνικού που πάει για άνοδο στην Α2, που αγωνίζεται ως αρχηγός ο αδερφός του Άλεξ Βουγιούκας: «Πάνε... τρένο αυτοί. Κάνουμε πλάκα στο σπίτι, είμαστε δύο αρχηγοί σε δύο διαφορετικές ομάδες! Είμαστε ευλογημένοι που είμαστε σε αυτή την κατάσταση». 

Για ποιο λόγο είχε αποφασίσει ο αδερφός του να σταματήσει προς στιγμήν το μπάσκετ, αλλά τελικά επέστρεψε: «Μάλλον είχε απογοητευτεί… Είχε παίξει κάποια χρόνια στην Α1 χωρίς να πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε. Στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχει και μια μεγάλη μείωση στις αποδοχές, που έπαιξε το ρόλο του. Παράλληλα, έχει σπουδάσει και ήθελε να κάνει κάτι και εκτός μπάσκετ. Τελικώς κατάφερε να συνδυάσει και τα δύο». 

Για το αν παρακολουθεί την πορεία της πρώην ομάδας του, Λοκομοτίβ Κούμπαν: «Μέχρι στιγμής πάνε… σφαίρα στο Eurocup. Έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο, αν και υπάρχουν κι άλλες ποιοτικές ομάδες. Ο Σάσα Ομπράντοβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά από πέρσι. Ο Κόλινς και ο Μπρόεκχοφ είναι φέτος οι ηγέτες της ομάδας»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags