Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αδειάσαμε μετά τον ΠΑΟΚ, αλλά βρήκαμε τα αποθέματα»
| 2018-03-26 06:35:00

«Αδειάσαμε μετά τον ΠΑΟΚ, αλλά βρήκαμε τα αποθέματα»

Sportdog Team
«Αδειάσαμε μετά τον ΠΑΟΚ, αλλά βρήκαμε τα αποθέματα»

Μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών του Άρη έφερε η πρόσληψη του Βαγγέλη Αγγέλου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίου.

Η ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ «άδειασε» τους παίκτες τους Άρη, αλλά η πρόσληψη του Βαγγέλη Αγγέλου έφερε μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία και έτσι οι «κίτρινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να πάρουν τη σημαντική νίκη απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιάννης Αθηναίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αθηναίου:

Για τη νίκη κόντρα στον Προμηθέα και το κρίσιμο τρίποντο που έβαλε στο τέλος του ματς: «Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που μπήκε το τρίποντο και με τη βοήθεια όλων των παιδιών πήραμε τη νίκη. Πραγματικά ήταν να μία πάρα πολύ δύσκολη βδομάδα για εμάς. Είχαμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια, με αυτό με τον ΠΑΟΚ, που έγινε μεσοβδόμαδα. Για εμάς ήταν μία εβδομάδα που θα έκρινε αρκετά πράγματα. Όλα τα παιδιά είχαμε πεισμώσει και είχαμε πει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δυστυχώς στη Λάρισα και με τον ΠΑΟΚ χάσαμε στις λεπτομέρειες και σίγουρα η ψυχολογία δεν ήταν με το μέρος μας. Όταν βλέπεις ότι η προσπάθειά σου δεν ευδοκιμεί, νομίζω ότι το βάρος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Καταφέραμε βρήκαμε ψυχικά αποθέματα και ενέργεια και νικήσαμε. Κάτι που θα αλλάξει και την ψυχολογία και τη βαθμολογική κατάσταση».

Για την αλλαγή προπονητή: «Στην αρχή κανείς δεν περίμενε τι θα γινόταν στην ομάδα. Τα μηνύματα που παίρναμε το καλοκαίρι ήταν τελείως διαφορετικά σε σχέση με αυτά που είδαμε στην πορεία. Μάλιστα, όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και πιο δύσκολη η κατάσταση. Αυτό φάνηκε και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ξέραμε τι εστί Άρης, αλλά ο κόσμος δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του. Υπήρχε τεράστια πίεση γιατί έπρεπε να δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το κατανοήσουν οι ξένοι σε μεγάλο βαθμό. Όπως και σε όλες τις ομάδες, όταν υπάρχουν διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, οι παίκτες δεν μπορούν να είναι συγκεντρωμένοι στο 100%. Αυτό προσπαθήσαμε όλοι οι Έλληνες παίκτες. Προσπαθήσαμε να δώσουμε στους ξένους και τους πιο νέους να καταλάβουν ποιος είναι ο Άρης και ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μπορέσει η χρονιά να βγει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε δυνατά, πήραμε την πρόκριση στο Κύπελλο και είχαμε και κάποια θετικά αποτελέσματα, αλλά στην αρχή δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα. Αλλά, όταν δεν επουλώνονται οι πληγές ήταν δύσκολο να κρατήσει ρυθμός στον αγωνιστικό χώρο. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να μείνουμε ενωμένοι για να κάνουμε όσο μικρότερη γίνεται αυτή την άσχημη κατάσταση που υπήρχε στην ομάδα».

Για τις αλλαγές που έφερε ο Βαγγέλης Αγγέλου: «Αυτό που έγινε είναι ότι άλλαξε η ψυχολογία της ομάδας. Οποιαδήποτε αλλαγή φέρνει και αλλαγή στην ψυχολογία. Δώσαμε τα πάντα με τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει όταν χάνεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε τον έλεγχο και χάσαμε στο τέλος. Όλα τα παιδιά εκείνη την στιγμή αδειάσαμε από ενέργεια και ψυχολογία και μέσα σε δύο ημέρες είχαμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Ήταν ζωής ή θανάτου. Ο κόουτς Αγγέλου έφερε άλλη αύρα και προσπάθησε και εκείνος. Δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν κάναμε τόσο πολλή προπόνηση, αλλά περισσότερο δουλέψαμε στην ψυχολογία. Προσπάθησε να μας ανεβάσει το ηθικό για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας».

Για την ευκαιρία που πήραν αρκετοί παίκτες στην Εθνική λόγω των «παραθύρων»: «Δεν είναι και το καλύτερο να υπάρχει αυτό το χάσμα. Για εμάς, που μας δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Εθνική και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, είναι μία τεράστια ευκαιρία. Γιατί, ενδεχομένως να μην τους δοθεί ποτέ αυτή η ευκαιρία. Αφού υπάρχει το χάσμα και πρέπει να γεφυρωθεί, για να συμμετέχουν οι Εθνικές ομάδες με όλα τους τα όπλα. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν είναι ωραίο αυτό. Μέχρι, όμως, να γεφυρωθεί το χάσμα και παίζουμε εμείς, νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά και στο τέλος θα είμαστε πάντα εκεί για την Εθνική ομάδα, για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το φετινό φαβορί για την Ευρωλίγκα: «Αυτή την στιγμή η ΤΣΣΚΑ είναι στην καλύτερή της κατάσταση, καθώς παίζει από τα καλύτερα μπάσκετ. Είναι πιο δυναμωμένη και σίγουρη η άμυνά της και γι’ αυτό θα δώσω ένα πλεονέκτημα εκεί. Αν και στο Final Four όλα αλλάζουν, γιατί είναι ένα παιχνίδι που μετράει η κατάσταση και το άγχος. Μέχρι στιγμής η ΤΣΣΚΑ είναι ένα κλικ πάνω από τις υπόλοιπες. Η Μπασκόνια είναι πολύ ανεβασμένη και όποια ομάδα βρεθεί απέναντί της στα playoffs δεν θα μετρήσει πολύ το πλεονέκτημα έδρας. Είναι μία ομάδα που παίζει ωραίο και γρήγορο μπάσκετ και έχει αλλάξει πολύ, σε σχέση με την αρχή της χρονιάς. Η Φενέρ είναι μία ομάδα που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το τελευταίο διάστημα δείχνει να πατάει γερά στα πόδια της. Εύχομαι και πιστεύω τις δύο θέσεις να τις καταλάβουν οι δύο ελληνικές ομάδες. Αυτή την στιγμή δεν θα μετρήσει το πλεονέκτημα έδρας καθόλου. Φέτος, οι οκτώ ομάδες είναι τόσο δυνατές, οπότε δεν θα υπάρξει τρομακτικό αβαντάζ λόγω έδρας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags