Facebook Pixel Sportdog.gr | Σάρωσε τον Κόροιβο ο ΠΑΟΚ! Νίκες για Κύμη και Φάρο Λάρισας
| 2018-03-31 19:28:00

Σάρωσε τον Κόροιβο ο ΠΑΟΚ! Νίκες για Κύμη και Φάρο Λάρισας

Sportdog Team
Σάρωσε τον Κόροιβο ο ΠΑΟΚ! Νίκες για Κύμη και Φάρο Λάρισας

Πέμπτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Stoiximan.gr Basket League, με ωραίο μπάσκετ και σούπερ Τζάκσον! Επικράτησε με 92-63 του Κόροιβου Αμαλιάδας στην PAOK Sports Arena και συνεχίζει με στόχο την τετράδα...

Παίζοντας ωραίο μπάσκετ, προσφέροντας θέαμα και αποδεικνύοντας πως είναι καλύτερος μέσα στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του Κόροιβου, έχοντας σε καλή μέρα τους Αμερικανούς του, Τζάκσον και Πέτεγουει. Ο "Δικέφαλος", που έφτασε τις 5 σερί νίκες, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πάλι στην άμυνα, σταμάτησε από πολύ νωρίς τα ατού των φιλοξενουμένων και ως εκ τούτου αύξανε συνεχώς τη διαφορά. 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Πέτεγουει, Γκος, Χρυσικόπουλο, Τζάκσον και Κατσίβελη, ενώ ο Κόροιβος με τους Κάρσον, Πόσλεϊ, Λάνγκφορντ, Σκουλίδας, Χάινς. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά και προηγήθηκαν με 6-0 με δυο καλάθια του Τζάκσον και συνέχισαν στο 10-2. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 10-6, αλλά ο Τζάκσον κι ο Πέτεγουεϊ μπήκαν κεφάτοι και πρωταγωνίστησαν για το 14-6. Ο δεύτερος συνέχισε "ζεστός" και μετά το τάιμ άουτ του Ντίνου Καλαμπάκου για το 17-8 και το 20-10, με δύο σερί δικά του τρίποντα, ενώ είχε ήδη 10 πόντους στο ενεργητικό του, στο 8'. 

Από κοντά και ο Τζάκσον, που με δικό του τρίποντο έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 23-13 αλλά και ο Κρουμπάλι που με καλάθι και φάουλ το 26-13, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει σωστά στην άμυνα. Με βολές του Πόσλεϊ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 26-15. 

Στο δευτερο δεκάλεπτο Ζάρας και Χαραλαμπόπουλος μπήκαν εξίσου "ζεστοί" και έφεραν τον "Δικέφαλο" προηγούμενο με 36-19, ενώ οι καλές άμυνες οδήγησαν μέχρι και σε παράβασξ 8'' τον Κόροιβο. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου (40-23 στο 16'), όπου με τρίποντο του Κόνιαρη έγινε το 45-28, και με ένα φοβερό του Γκος το 48-27 με τη λήξη του ημιχρόνου!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ωραίο καλάθι του Μαργαρίτη για το 50-27 και με τον Τζάκσον έγινε το 54-29... Ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε περιθώριο στους φιλοξενούμενους, που ήταν βιαστικοί στις επιλογές τους και με τον Πέτεγουέι ξέφυγε και με 56-27, στο 24΄, ξεκινώντας την 3η περίοδο με ένα σερί 8-0. Ο Κόροιβος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε να παίξει άμυνα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είχε σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες. Έτσι με μια βολή του Τσόχλα και μία του Κάρσον έγινε το 59-34 στο 26'. Εκεί ο Τζάκσον έδειξε την ικανότητά του και απ' τα 6.75, σημειώνοντας δύο σερί, για το 66-38 (είχε ήδη 22 πόντους) στο 28΄. Με τρίποντο του Τσόχλα έγινε το 74-44, σκορ που "σφράγισε" την τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ με τρίποντο (και) του Μαργαρίτη έκανε το 79-46 και τα υπόλοιπα λεπτά ήταν μια τυπική διαδικασία (81-51 στο 34΄, 84-53 στο 35΄, 89-58 στο 39΄) για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, με "ελεύθερο" μπάσκετ, υπέρ των γηπεδούχων με 92-63, σκορ που αντικατοπτρίζει και τη διαφορά των ομάδων... 

Τα δεκάλεπτα 26-15, 48-27, 74-44, 92-63

 

O MVP: Ο Νταρνέλ Τζάκσον ήταν απολαυστικός και με 22 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής (4/6 διπ., 3/4 τριπ.) αλλά και 7 ριμπάουντ έδειξε την κλάση του...

Ο Σκληρός: Ο Τερέν Πέτεγουεϊ χρειαζόταν ένα καλό παιχνίδι για να πάρει "μπροστά" και το έκανε σήμερα, έχοντας 15 πόντους με 3/5 δίποντα και 3/5 τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής...

Ο Πεσμένος: Δε χρειάστηκε να φορτσάρει ο Φιλ Γκος, που είχε 5 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής, με λίγες προσπάθειες, αλλά πρόλαβε να δώσει και 5 ασίστ...

Ο Αόρατος: Η άμυνα του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Πόσλεϊ σε 0/8 σουτ εντός πεδιάς και μόλις 2 πόντους από βολές σε 28 λεπτά, ενώ ο πάλαι ποτέ "ασπρόμαυρος" Κέβιν Λάνγκφορντ είχε 5 πόντους σε 26 λεπτά αγώνα... 

Η Στιγμή: Το τρίποντο του Φιλ Γκος με τη λήξη του ημιχρόνου ήταν μια καλή στιγμή, όπως και η αποθέωση του Νταρνέλ Τζάκσον όταν βγήκε με 22 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής... 

Η Διαιτησία: Σε αγώνα με μεγάλη διαφορά εξ αρχής και "ελεύθερο" μπάσκετ δεν περίμενε κανείς να έχουν προβλήματα οι διαιτητές. Έτσι και έγινε... 

Η Κερκίδα: Αρκετός κόσμος στο "Παλατάκι" μετά και την κίνηση για τιμή εισιτηρίου στο 1 ευρώ. Χειροκροτήθηκε η ομάδα του Παπαθεοδώρου για την 5η σερί νίκη της... 

 

Πιο κοντά στα πλέι οφ η Κύμη, προς... Α2 τα Τρίκαλα!

Τα Τρίκαλα έκαναν ηρωική προσπάθεια παίζοντας με έξι παίκτες στη Χαλκίδα, αλλά η Κύμη πήρε τελικά τη νίκη (72-63) και έσπρωξε τους Θεσσαλούς στην Α2, κάνοντας παράλληλα ακόμη πιο πιθανή τη δική της παρουσία στα πλέι οφ.

Ένα τεράστιο... θαύμα χρειάζονται τα Τρίκαλα για να σώσουν την κατηγορία μετά και την ήττα στην Χαλκίδα. Ο Φώτης Τακιανός είχε οκτώ παίκτες στη διάθεσή του, οι έξι που χρησιμοποιήθηκαν (σ.σ. ο Γιανναράς έπαιξε 2") τα έδωσαν όλα, αλλά λύγισαν στο τέλος και υποχώρησαν στο 3-18. Από την άλλη, η Κύμη ανέβηκε στο 10-11 και είναι μόνη 7η μετά την ήττα του Κολοσού. Έτσι, έχει «αγκαλιάσει» μία θέση στα πλέι οφ.

Παρά τα προβλήματά τους, τα Τρίκαλα μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και με πρωταγωνιστή τον Τάλτον προηγήθηκαν με 12-17 στο 5'. Η Κύμη «έσφιξε» την άμυνά της, αλλά δεν είχε ρυθμό (6λθ.) και ήταν πίσω με 18-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Καστρίτη ανέβασαν την απόδοσή τους στη δεύτερη περίοδο, έφτασαν στο +8 (29-21, στο 17'), αλλά τα Τρίκαλα μάζεψαν τη διαφορά (30-29) μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το πρώτο τρίποντο της Κύμης στο ματς ήρθε από τον Τσαγκαράκη με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Αυτό έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους για σερί 10-0 και διψήφιο προβάδισμα (40-29). Οι Θεσσαλοί όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα και ο Τάλτον έβαλε δύο τρίποντα, πριν ο Καλογιαννίδης ισοφαρίσει σε 43-43. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-48 και την Κύμη να έχει υποπέσει ήδη σε 23 (!) λάθη.

Στο ξεκίνημα του τελευταίο δεκαλέπτου, η Κύμη έφτιαξε διαφορά επτά πόντων (58-51, στο 34') και πλέον οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κουράγιο να επιστρέψουν. Η τελική επικράτηση των γηπεδούχων ήρθε με σκορ 72-63.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-29, 49-48, 72-63

Ο MVP: Ο Κάμερον Τζόουνς έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις και τέλειωσε το ματς με 18 πόντους, οι περισσότεροι εκ των οποίων όταν η μπάλα «έκαιγε».

Ο Σκληρός: Το πάλεψε όσο μπορούσε για τα Τρίκαλα ο Γκάρι Τάλτον. Ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε παρκέ για 39:58 και είχε 20 πόντους, 7 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Όπως ήταν αναμενόμενο, «άδειασε» προς το φινάλε. Σκληρός για την Κύμη ήταν ο Λενζέλ Σμιθ με 17 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Αόρατος: Ο Ντι Τζέι Ρίτσαρντσον έμεινε στο παρκέ για 31', αλλά δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στα τρίποντα μένοντας άποντος κι έχοντας 0/7 σουτ.

Ο Πεσμένος: Πολύ μακριά από τα καλά στάνταρ απόδοσής του έμεινε ο Θαντ ΜακΦάντεν. Συγκεκριμένα, το μεγάλο αστέρι της Κύμης είχε 5 πόντους σε 33' συμμετοχής με 0/8 εντός πεδιάς.

Η Στιγμή: Το ξεκίνημα της Κύμης στην τέταρτη περίοδο ήταν αρκετό για να «κλειδώσει» η επικράτηση τής. Το 49-48 μετατράπηκε σε 58-51 και τα Τρίκαλα δεν μπορούσαν να επιστρέψουν.

Η Γκέλα: Παρά τη νίκη της, η Κύμη είχε πάρα πολλά προβλήματα και η «γκέλα» είναι φυσικά τα 25 λάθη, στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Καστρίτη.

Η Εξέδρα: Δεν ήταν γεμάτο το κλειστό της Κανήθου, αλλά η εξέλιξη του αγώνα «ζέστανε» την ατμόσφαιρα.

 

Απίθανος Μπαρτ!

Με ένα τρομερό τρίποντο του «καυτού» Στιβ Μπαρτ, ο ΓΣΛ Φάρος επικράτησε του Κολοσσού με 79-77 και κοιτά μέχρι τα πλέι-οφ, ξεμπερδεύοντας με την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League!

 

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που τα είχε... όλα, ο ΓΣΛ Φάρος επιβλήθηκε του Κολοσσού με 79-77 και ανέβηκε στο 8-13, κάνοντας αποφασιστικό βήμα παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου χρειάστηκε ένα σπουδαίο σουτ του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, εφτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ώστε να φτάσουν σε μία πολύ σημαντική νίκη, την ώρα που ο Τι Τζέι Μπρέι αστόχησε στο σουτ που θα έδινε τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Στο 9-12 πλέον η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν με 10-4 στο 3ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πέρασαν άμεσα μπροστά στο σκορ με 13-12 (6'). Στην ίδια διαφορά έκλεισε πάντως η πρώτη περίοδος, που βρήκε τον ΓΣΛ Φάρο να προηγείται του Κολοσσού με 19-18.

Σε απόλυτη ισορροπία κύλησαν τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με 26-26 στο 14ο λεπτό, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο ΓΣΛ Φάρος έτρεξε ένα μικρό σερί 7-0, με το οποίο προηγήθηκε με 33-26. Ο Κολοσσός αντέδρασε και πάλι, κάτι που έφερε ως άμεσο αποτέλεσμα την ισοπαλία στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (38-38).

Η ομάδα της Ρόδου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ξεκίνησε εντυπωσιακά στη τρίτη περίοδο, κάτι που αποσυντόνισε εντελώς τους γηπεδούχους. Ο Κολοσσός έτρεξε ένα τρομερό σερί 14-0 και προηγήθηκε με 52-38 στο 24ο λεπτό, με τον Φάρο να απαντά με δικό του 12-0 και να μειώνει σε 52-50. Το παιχνίδι έγινε εκ νέου... ντέρμπι και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Κολοσσό στο +5 (62-57).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον Κολοσσό να διατηρεί το προβάδισμα και τον ΓΣΛ Φάρο να προσπαθεί συνεχώς να «ροκανίσει» την διαφορά. Μάλιστα, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου μείωσε στον πόντο (77-76) με έμμεσο τρίποντο του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (38'), ενώ ο ίδιος παίκτης με ένα σπουδαίο σουτ έδωσε τελικά τη νίκη στους γηπεδούχους, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League!

Δεκάλεπτα: 19-18, 38-38, 57-62, 79-77

Ο MVP: Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ. Ο Αμερικανός γκαρντ «σκότωσε» τον Κολοσσό με ένα τεράστιο τρίποντο και με τους 18 πόντους που πέτυχε πρωταγωνίστησε σε μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του.

Ο Σκληρός: Ο Νώντας Παπαντωνίου μέτρησε 15 πόντους και 8 ασίστ, προσθέτοντας ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Ο Πεσμένος: Ο Μάρβιν Τζόουνς έμεινε στους 4 πόντους και δεν έπιασε τα κλασικά αγωνιστικά του στάνταρ. 

Ο Αόρατος: Ο Γιάννης Γεωργαλλής πέρασε απαρατήρητος στα 7:48" που βρέθηκε στο παρκέ.

Η Στιγμή: Φυσικά το μεγάλο τρίποντο του Μπαρτ, με το οποίο ο ΓΣΛ Φάρος έφτασε σε μία τεράστια νίκη.

Η Γκέλα: Ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον Μπαρτ, που πέτυχε 6 σερί πόντους σε κρίσιμα σημεία, «σκοτώνοντας» την ομάδα της Ρόδου.

Η Εξέδρα: Οι φίλαθλοι του ΓΣΛ Φάρου στήριξαν την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου και πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη, που φέρνει τον σύλλογο πιο κοντά στη παραμονή αλλά και στα... πλέι-οφ της Stoiximan.gr Basket League.



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags