Facebook Pixel Sportdog.gr | Αγγίζει το θαύμα ο Πανιώνιος!
| 2018-03-31 20:45:00

Αγγίζει το θαύμα ο Πανιώνιος!

Sportdog Team
Αγγίζει το θαύμα ο Πανιώνιος!

Δεν... πεθαίνει και δεν πέφτει.

εγάλο «θρίλερ» στη Νέα Σμύρνη για την 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Ο Πανιώνιος απέδειξε ότι... ποτέ δεν πεθαίνει, νίκησε την ομάδα-έκπληξη του Λαυρίου και ανέβηκε στο 6-15 που τον φέρνει ισόβαθμο με τον Κόροιβο, αλλά πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού αφού υπερτερεί. Από την άλλη, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη υποχώρησε στο 13-8.

Το πρώτο δεκάλεπτο είχε την υπογραφή του Ντέγιαν Κράβιτς που κυριαρχούσε κάτω απ' τα δυο καλάθια. Ο Πανιώνιος έφτιαξε γρήγορα διψήφια διαφορά (21-10 στο 7') με τον έμπειρο σέντερ της ομάδας να μετρά 16 πόντους. Το Λαύριο βελτίωσε λίγο την άμυνά του και μείωσε σε 24-17, στο τέλος της περιόδου. Ο «Ιστορικός» συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ το τρίποντο του Κάμινγκς επανέφερε τη διψήφια απόσταση (37-27). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το tempo, οι γηπεδούχοι υπέστησαν... μπλακ άουτ και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-37 και τον Μουρ να έχει 12 πόντους.

Εντυπωσιακά μπήκε το Λαύριο στο δεύτερο ημίχρονο: ο Νίξον έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο Λαμπ διαμόρφωσε το +7 με γκολ-φάουλ (41-48, στο 24'). Ο κόσμος βοήθησε τον Πανιώνιο να «ξυπνήσει» και λίγο αργότερα ο Νταλό ισοφάρισε σε 50-50, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 56-54.

Ο Σαρικόπουλος είχε μετατραπεί σε σημείο αναφοράς επιθετικά και ο Πανιώνιος βρήκε ρυθμό καταφέρνοντας να φτάσει στο +6 (67-61, στο 35'). Ο Μουρ κράτησε το Λαύριο κοντά με δύσκολο τρίποντο για το 69-66, ενώ οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δίλεπτο με σκορ 71-68. Ο Περράκης έβαλε τρίποντο για το 71-71 και 50" πριν το τέλος ο Κράβιτς είχε 1/2 βολές για το 72-71. Ο Περράκης δεν βρήκε στόχο για δεύτερη σερί φορά, ενώ ο «Ιστορικός» δεν εκδήλωσε καν την επόμενη επίθεση. Τα τελευταία 8" ήταν για το Λαύριο, αλλά ο Νίξον αστόχησε. 

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 39-37, 56-54, 72-71

O MVP: Το δίδυμο των σέντερ ήταν... όλα τα λεφτά για τον Πανιώνιο. Ο Ντέγιαν Κράβιτς ήταν ασταμάτητος επιθετικά και τέλειωσε το ματς με 25 πόντους, ενώ ο Ζήσης Σαρικόπουλος - ανήμερα των γενεθλίων του - κυριάρχησε με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, «μιλώντας» μάλιστα σε στιγμές που η μπάλα... έκαιγε.

Ο Σκληρός: Οι Μουρ και Λαμπ ήταν οι παίκτες που προσπάθησαν να οδηγήσουν το Λαύριο στο διπλό. Ο πρώτος είχε 21 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο δεύτερος 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά τελικά η μπίλι έκατσε στο... κυανέρυθρο.

Ο Αόρατος: Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Αντουέιν Ουίγκινς αφού είχε 2 πόντους με 1/4 σουτ σε 26' συμμετοχής.

Η Στιγμή: Με το σκορ στο 71-71, ο Πανιώνιος είχε την επίθεση. Οι παίκτες του έχαναν άστοχα καλάθια, αλλά τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ επέτρεψαν στον Κράβιτς να πάει στις βολές και να βρει τον πόντο που εν τέλει έκρινε τον αγώνα.

Η Γκέλα: Η τελευταία επίθεση του Λαυρίου εκδηλώθηκε από τον Ζαμάλ Νίξον, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ δεν κατάφερε να βρει ένα καλό σουτ και το τελείωμά του δεν ήταν ιδανικό.

Η Εξέδρα: Τρομερή η ατμόσφαιρα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Οι οπαδοί του Πανιωνίου αποτέλεσαν ξανά... έκτο παίκτη για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου και έσπρωξαν τον «Ιστορικό» στη νίκη.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags