Facebook Pixel Sportdog.gr | «Σφαλιάρα» για Φενέρ μέσα στο σπίτι της από τη Μάλαγα - Νίκη και... αγωνία για την ΤΣΣΚΑ
Μπάσκετ
| 2018-04-05 22:25:00

«Σφαλιάρα» για Φενέρ μέσα στο σπίτι της από τη Μάλαγα - Νίκη και... αγωνία για την ΤΣΣΚΑ

Sportdog Team
«Σφαλιάρα» για Φενέρ μέσα στο σπίτι της από τη Μάλαγα - Νίκη και... αγωνία για την ΤΣΣΚΑ

Με ήττα έκλεισε την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας η ομάδα του Ζοτς.

Η Ουνικάχα Μάλαγα είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια, είδε τον Κώστα Σλούκα να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση, όμως χάρη σε έναν εντυπωσιακό Νεμάνια Νέντοβιτς πήρε τη νίκη (99-91) και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στην Euroleague.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Euroleague η Μάλαγα. Η ομάδα του Χοάν Πλάθα πέρασε από την Πόλη, επικρατώντας για μία ακόμα φορά της Φενέρμπαχτσε, κάτι το οποίο συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, με την Φενέρ να έχει εξασφαλίσει την δεύτερη θέση, ενώ η Μάλαγα δεν είχε βλέψεις για την πρώτη οκτάδα.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Μάλαγα να κλείσει το δεκάλεπτο με διαφορά 8 της τάξεως των 8 πόντων για το 14-22. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Πλάθα συνέχισαν να... εκτελούν, με η διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 16 πόντους (20-36, 14'). Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφυπνίστηκαν και με τους Βέσελι και Νάναλι μάζεψαν τη διαφορά για το 36-47 του πρώτου μέρους.

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κώστας Σλούκας πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με «όπλο» την άμυνα η πρωταθλήτρια Ευρώπης μείωσε στο φινάλε του τρίτο δεκαλέπτου για το 51-59. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ένα επί μέρους 11-0 ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση για τους γηπεδούχους (62-59, 33').

Η Μάλαγα αντέδρασε εκ νέου και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Αλμπέρτο Ντίαζ με ένα μεγάλο σουτ έφερε την ομάδα του σε θέση ισχύος (81-83, 7'' για το τέλος). Την τελευταία... λέξη, όμως, την είπε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ισοφάρισε με follow για το 83-83, στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση.

Στο εξτρά πεντάλεπτο η Μάλαγα έδειξε εκ νέου την ανωτερότητά της. Όγκουστιν και Νέντοβιτς ανέλαβαν δράση, για το +5 της ομάδας τους (87-92, 43'). Η Φενέρμπαχτσε δεν κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και με μπροστάρη τον Νέντοβιτς η Μάλαγα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 99-91.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-47, 51-59, 83-83 (κ.δ.), 91-99 (α'παρ).




Νίκη και... αγωνία για ΤΣΣΚΑ

πρωτοπόρος της Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ολοκλήρωσε τη regular season με νίκη επί του μαχητικού για 35' Ερυθρού Αστέρα (92-81), αλλά είδε τον Κάιλ Χάινς να αποχωρεί με πρόβλημα στη γάμπα.

Την αντίπαλό της για τα πλέι οφ περιμένει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Αφού ολοκλήρωσε την regular season ως πρωτοπόρος και με ρεκόρ 24-6, η ΤΣΣΚΑ έχει πια να... νοιάζεται μόνο για την προσεχή αντίπαλό της, αλλά και την κατάσταση της υγείας του Κάιλ Χάινς που αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα. Πάλεψε πολύ ο μαχητικός Ερυθρός Αστέρας που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11-19.

Κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ, που έπαιξε χωρίς τον Ντε Κολό, ήταν ο Βιτάλι Φριντζόν με 20 πόντους, ενώ 18 πόντους σημείωσε ο Κόρι Χίγκινς. Πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα ήταν ο Όγκνιεν Ντόμπριτς με 14 πόντους, ενώ ο Στέφαν Γιάνκοβιτς τέλειωσε το ματς με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των Σέρβων που είχαν πρωταγωνιστή τον Νταβίντοβατς (8π.) και δημιούργησαν γρήγορα διψήφια διαφορά (6-17, στο 5'). Με καλάθια του Χίγκινς και του Φριντζόν, πάντως, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μειώσει (23-24) με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν πτοήθηκε και ανέκτησε ξανά τον έλεγχο, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν... αποσυντονιστεί στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά τον τραυματισμό του Χάινς στη γάμπα. Το ημίχρονο μάλιστα έληξε με σκορ 37-44 χάρη σε buzzer beater του Μπιέλιτσα πίσω απ' το κέντρο. 

Καλύτερα μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με καλάθι του Βέστερμαν για το 51-51. Τα τρίποντα των Φριντζόν-Χίγκινς διαμόρφωσαν το ρωσικό +6 (61-55, στο 27'), αλλά οι Σέρβοι έτρεξαν σερί 0-8 για το δικό τους προβάδισμα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 64-63. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ πάτησε το... γκάζι και έφερε το ματς στα μέτρα της φτάνοντας στο τελικό 92-81.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 37-44, 64-63, 92-81


Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags