Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατακάρες για ΠΑΟ: «Δεν υπάρχει στην Ευρώπη ο Καλάθης – Αυτόν τον Τζέιμς θέλει, άλλοθι η διαιτησία»
| 2018-04-18 18:02:00

Ατακάρες για ΠΑΟ: «Δεν υπάρχει στην Ευρώπη ο Καλάθης – Αυτόν τον Τζέιμς θέλει, άλλοθι η διαιτησία»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατακάρες για ΠΑΟ: «Δεν υπάρχει στην Ευρώπη ο Καλάθης – Αυτόν τον Τζέιμς θέλει, άλλοθι η διαιτησία»

Ο Άρης Λαούδης για τη σαρωτική νίκη του Εξάστερου με τη Ρεάλ.

Την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη σαρωτική νίκη στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκα κλήθηκε να σχολιάσει ο Άρης Λαούδης. Ο ρεπόρτερ του Τριφυλλιού μιλώντας στο sportdog.gr υποστήριξε ότι δεν περίμενε τέτοια εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα όμως παραμένουν προσγειωμένοι.

«Δεν έχουν κάνει τίποτα περισσότερο από το 1-0», επισημαίνει και αναλύει τη θέση του για την κριτική που έχει δεχτεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο συνάδελφος μίλησε για τον Τζέιμς που έκανε καλό παιχνίδι χθες, αλλά τα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν στη φετινή φιλοσοφία της ομάδας.

Παράλληλα αποθέωσε τον Καλάθη και δεν πήρε θέση για την Ευρωλίγκα και τη διατησία της αναμέτρησης. «Οι ομάδες πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους και όχι με το κομμάτι της διαιτησίας» τόνισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω:

Τι κλίμα υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά την πρώτη νίκη επί της Ρεάλ;

«Είναι ευχαριστημένοι αλλά προσγειωμένοι. Και ο Πασκουάλ και οι παίκτες το γνωρίζουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα περισσότερο από το 1-0. Το αυριανό παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο παρελθόν που έχουν αποδείξει, ότι μια ομάδα που έχει κερδίσει με μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στο δεύτερο. Γι'αυτόν το λόγο η πνευματική διαχείριση της κατάστασης προβλέπει μεγαλύτερη προσοχή».

Προβλέπεις αντεπίθεση της Ρεάλ στα επόμενα ματς;

«Σε αυτό το επίπεδο δεν νομίζω, ότι οι ομάδες έχουν να κρύψουν πολλά πράγματα η μία από την άλλη. Η Ρεάλ έχει προβλήματα. Απλά θεωρώ, ότι σίγουρα θα είναι καλύτερη και δεν θα χάνει με 20-0 στο ξεκίνημα. Θα έχει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να υπερασπιστεί τη νίκη του και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει το παιχνίδι με το ίδιο πάθος και φρεσκάδα που είχε στο πρώτο ματς».

Περιμένατε τέτοιο σαρωτικό Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα;

«Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα τόσο καλό τον Παναθηναϊκό. Περίμενα, ότι ο Πασκουάλ θα είχε κάνει καλή δουλειά, θα είχε προετοιμάσει σωστά την ομάδα, θα είναι διαβασμένος και θα παρουσίαζε κάτι καινούριο. Αλλά ότι θα ήταν τόσο επιβλητικός σε άμυνα και επίθεση, τόσο διαβασμένος και τόσο αποφασισμένος, ομολογώ ότι είχα πολλά χρόνια να δω τον Παναθηναϊκό, να παίζει έτσι».

Ο κόσμος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τρόλαρε τους δημοσιογράφους για την κριτική στον Πασκουάλ και μίλησε για τη χημεία. Σε πήραν και εσένα... μπάλα τα σχόλια;

«Εγώ είμαι από αυτούς που εξ αρχής είχα τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο ο οποιοσδήποτε Τζέιμς με τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, ταιριάζει στη φιλοσοφία του φετινού Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι ο Τζέιμς σε προσωπικό επίπεδο είναι εξαιρετικός παίκτης. Παρ' όλα αυτά έχει κάποια χαρακτηριστικά,τα οποία άλλες φορές μπορούν να οδηγήσουν μία ομάδα σε έναν θρίαμβο και άλλες να τη ζημιώσει στο τέλος. Όπως πολλές φορές έχει γίνει μέχρι σήμερα. Δεν είναι μόνο θέμα χημείας, αλλά οι παίκτες που έχεις στα χέρια σου, τι μπάσκετ μπορούν να παίξουν. Χυες ο Τζέιμς ήταν πολύ καλός. Αυτό που πρέπει να κοιτάει ο κόσμος δεν είναι οι 24 πόντοι. Μπορούσε να έβαζε 24 σε 40 προσπάθειες. Χθες έβαλε τους 24 με μεστή εμφάνιση, οικονομία στα σουτ, με λίγες προσπάθειες αναλογικά με αυτές που θα έπαιρνε σε άλλα παιχνίδια και σωστές αποφάσεις. Αυτόν τον Τζέιμς, προφανώς και ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη».

Για σένα ποιος ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού;

«Ο Καλάθης χωρίς δεύτερη σκέψη. Γιατί δεν υπάρχει παίκτης στην Ευρώπη που μπορεί να τελειώσει ένα ματς με 26 ασίστ. Δεν υπάρχει παίκτης που όταν ξεκινά για το αντίπαλο καλάθι, ο αντίπαλός του να μην ξέρει πραγματικά πως να προφυλαχθεί. Να προφυλάχθει από πάσα στην πλάτη, στο τρίποντο, κοντά στο καλάθι. Δεν ξέρει πως να αμυνθεί. Τέτοιος παίκτης στην Ευρώπη σε επίπεδο δημιουργίας δεν νομίζω, ότι υπάρχει».

Η διαιτησία στο παιχνίδι ήταν ομολογουμένως καλή παρά το κλίμα που υπήρχε κατά της Ευρωλίγκα και τη στοχοποίηση του Λαμόνικα. Πως το σχολιάζεις;

«Γενικά δεν συνηθίζω να σχολιάζω διαιτησία. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες πρέπει να ασχολούνται με τα του οίκου τους και όχι με το κομμάτι της διαιτησίας, γιατί έτσι αποπροσανατολίζονται από τον στόχο τους. Όταν ασχολείσαι με τη διαιτησία δημιουργείται ένα άλλοθι στην ομάδα σου, του στυλ “δεν φταίμε εμείς, αλλά οι διαιτητές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags