Facebook Pixel Sportdog.gr | Με άγχος ξανά το 2-0 η ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Μπαρτζώκα
Μπάσκετ
| 2018-04-19 22:26:00

Με άγχος ξανά το 2-0 η ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Μπαρτζώκα

Sportdog Team
Με άγχος ξανά το 2-0 η ΤΣΣΚΑ κόντρα στον Μπαρτζώκα

Η Χίμκι για ένα ακόμα παιχνίδι παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική, όμως η τριπλέτα Ροντρίγκες-Κλάιμπερν-Χίγκινς «καθάρισε» για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δίνοντας τη νίκη (89-84) και μαζί ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four.

Μια... ανάσα από το Final Four βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχτηκε στο Game 2 την Χίμκι και έχοντας τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έφτασε στη νίκη (89-84) και έκανε το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Η απουσία του Νάντο Ντε Κολό δεν επηρέασε την ρωσική ομάδα, καθώς η τριάδα Σέρχιο Ροντρίγκες, Κόρι Χίγκινς και Ουίλ Κλάιμπερν ήταν αυτοί που έκαναν τη... δουλειά για την «ομάδα του στρατού», την ίδια στιγμή που ο Άντονι Γκιλ ήταν ο πιο αξιόπιστος επιθετικός πόλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα (24 πόντοι).

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς, η οποία μεταφέρεται πλέον στην έδρα της Χίμκι, είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη (25/04), με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να έχει το πρώτο... match ball στη σειρά.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από τα πρώτα λεπτά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει τα ηνία, χάρη στις προσπάθειες των Χάντερ και Χίγκινς. Η Χίμκι έβρισκε λύσεις κόντά στο καλάθι και κάπως έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την διαφορά σε απ΄σοταση ενός σουτ για τους γηπεδούχους (24-22). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση και να βρει λύσεις από την περιφέρεια. Ο Τζέιμς Άντερσον ανέλαβε δράση και κάπως έτσι η Χίμκι ανέτρεψε την κατάσταση για το 43-45 του πρώτου μέρους.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν ανέβασε την απόδοσή του και με τη βοήθεια του Σέρχιο Ροντρίγκες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και παρά την καλή βραδιά του Γκιλ έκλεισαν την τρίτη περίοδο με προβάδισμα (68-66), χάρη σε ένα τρίποντο του «Chacho».

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ο Σέρχιο Ροντρίγκες πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σε κρίσιμα σημεία τα δικά του μεγάλα σουτ έφεραν τη διαφορά ως και τους 10 πόντους (84-74, 37'). Η Χίμκι προσπάθησε να μειώσει με Γκιλ και Μάρκοβιτς, όμως οι παίκτες του Ιτούδη κράτησαν τον έλεγχο ως το τέλος, φτάνοντας στη νίκη με 89-84.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 43-45, 68-66, 89-84.



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags