Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι δύο κινήσεις του Λάσο που… σόκαραν το ΟΑΚΑ – Ποιος πράσινος «χάθηκε», πώς θα νικήσει στη Μαδρίτη!
Μπάσκετ
| 2018-04-20 00:15:00

Οι δύο κινήσεις του Λάσο που… σόκαραν το ΟΑΚΑ – Ποιος πράσινος «χάθηκε», πώς θα νικήσει στη Μαδρίτη!

του Pick n' Scroll
Οι δύο κινήσεις του Λάσο που… σόκαραν το ΟΑΚΑ – Ποιος πράσινος «χάθηκε», πώς θα νικήσει στη Μαδρίτη!

Ακόμα περιμένουν στο Τριφύλλι ένα καλό δικό του παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις νίκες του επί της Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 89-82 και πλέον είναι το φαβορί για το φάιναλ-φορ του Βελιγραδίου, έχοντας τα δύο επόμενα παιχνίδια στο γήπεδό τους.

Τα κατάφεραν, γιατί πήγαν το ματς εκεί, που ήθελαν. Στις πολλές επιθέσεις, στο υψηλό σκορ. Με τον προπονητή τους, Πάμπλο Λάσο, να βγάζει άσο από το μανίκι. Στα 38 του χρόνια ο Φελίπε Ρέγιες ήταν ο παίκτης, που έκανε την διαφορά. Σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού, εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι, ο έμπειρος πάουερ-φόργουορντ έφερε τα πάνω, κάτω, κυρίως με τα δύο τρίποντα, που σημείωσε.

Από κει και πέρα, η Ρεάλ πήρε το πάνω χέρι και δεν κοίταξε ξανά πίσω της. Και δεν έγινε αυτό, γιατί ο Ντόντσιτς βρήκε τα πατήματά του και οι συμπαίκτες του έβαλαν τα ξεμαρκάριστα τρίποντα, που βρήκαν. Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε και τα ριμπάουντ, εκεί, όπου υπήρχε μεγάλη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πήρε 24 ριμπάουντ, η Ρεάλ 19 περισσότερα, άρα μιλάμε για παράγοντα, που έπαιξε για τα καλά τον ρόλο του. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, παρόλα αυτά, που αναφέραμε. Στην επανάληψη δεν άντεξε, κυρίως γιατί ο Νικ Καλάθης δεν μπόρεσε να πιάσει το σύνηθες παιχνίδι του. Ο Λάσο αυτή την φορά βρήκε τρόπο να σταματήσει τον εκπληκτικό πλέι-μέικερ του Παναθηναϊκού και αυτός ήταν ένας ακόμη βασικός λόγος, που η ομάδα του νίκησε. Ο Καλάθης τελείωσε το ματς με 12 πόντους, πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ και δύο κλεψίματα.

Η Ρεάλ πλέον είναι το φαβορί, έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πάει στην Μαδρίτη να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Στο παιχνίδι της ρέγκιουλαρ σίζον είχε χάσει εύκολα, τώρα θέλει να πάρει το αίμα του πίσω. Για να τα καταφέρει βέβαια, θα πρέπει να έχει σε εξαιρετική μέρα τον Καλάθη, βελτιωμένους τους Ρίβερς - Γκιστ και επιτέλους να κάνει ένα από τα περσινά καλά του ματς ο Σίνγκλετον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags