Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξαλλος ο Τόμιτς - Τι είπε για τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ποιο το... μήνυμά του για τη συνέχεια!
Μπάσκετ
| 2018-04-24 22:47:00

Έξαλλος ο Τόμιτς - Τι είπε για τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ποιο το... μήνυμά του για τη συνέχεια!

Sportdog Team
Έξαλλος ο Τόμιτς - Τι είπε για τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού, ποιο το... μήνυμά του για τη συνέχεια!

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, δεν έχουν σημασία οι 20 πόντοι».

Ο Μίλαν Τόμιτς σχολίασε την ήττα του Ολυμπιακού στο Game 3 με την Ζαλγκίρις και στάθηκε στα πράγματα που έκανε λάθος οι παίκτες των Πειραιωτών, αλλά και την συνέχεια.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου δήλωσε αρχικά στην κάμερα της NOVA: «Η Ζαλγκίρις είχε 84% στο πρώτο ημίχρονο και σχεδόν όλα λέι απ. Δεν υπήρχαν καθόλου βοήθειες, δεν υπήρχαν περιστροφές. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό αμυντικά, ενώ στα υπόλοιπα δεκάλεπτα δεν διαβάσαμε ούτε μία φορά την άμυνα της Ζαλγκίρις. Ξέρουμε ότι παίζουν με hedge out και βοήθεια από τον τελευταίο παίκτη, λέμε να χτυπήσουμε εκεί και η μπάλα πάει αντίθετα. Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Επίσης, οι 23 ασίστ είναι πολλές. Η Ζαλγκίρις διάβαζε πολύ καλά ο, τι κι αν κάναμε στην άμυνα.

Το άλλο κομμάτι που θέλω να σταθώ είναι τα 12 λάθη. Στη σειρά με την Ζαλγκίρις, έχουμε 14 λάθη κατά μέσο όρο. Σε τέτοια παιχνίδια που είναι τελικοί, δεν έχεις δικαίωμα για τόσα λάθη. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό, να παίξουμε πιο γρήγορα, να βρούμε εύκολα καλάθια. Θέλουμε να τρέχουμε στο ανοικτό γήπεδο.

Υπάρχει όμως άλλο ένα παιχνίδι και πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι. Δεν έχει σημασία η διαφορά 20 πόντων. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί λίγο τον εαυτό του, αλλά και όλη την ομάδα, ώστε να παίξουμε ομαδικό μπάσκετ».

Σχετικά με το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί τέσσερις φορές σε πέντε αγώνες με την Ζαλγκίρις, απάντησε: «Για εμένα, δεν παίζει ρόλο το ότι έχουμε χάσει τέσσερις φορές. Αυτό είναι για να γράφεται στις στατιστικές. Αν πάμε στο Final Four, θα μιλήσει κανείς γι' αυτό; Δεν νομίζω. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Σε αυτό το γήπεδο, με τέτοια ατμόσφαιρα, χρειάζεσαι 12 παίκτες. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, είναι έτοιμος και ξεχνά τον πόνο. Μπράβο στα παιδιά που έπαιζαν με ενέσεις, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό ως δικαιολογία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags