Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φονικές» ατάκες για ΠΑΟ: «Φταίει μόνο η διαιτησία; - Αυτό είναι φοβερό λάθος - Την Παρασκευή θα...»
Μπάσκετ
| 2018-04-26 12:38:00

«Φονικές» ατάκες για ΠΑΟ: «Φταίει μόνο η διαιτησία; - Αυτό είναι φοβερό λάθος - Την Παρασκευή θα...»

του Δημήτρη Σκούφου
«Φονικές» ατάκες για ΠΑΟ: «Φταίει μόνο η διαιτησία; - Αυτό είναι φοβερό λάθος - Την Παρασκευή θα...»

Ανάλυση από έναν... μετρ του μπάσκετ. Πρόβλεψη και για Ολυμπιακό!

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την ανατροπή στη σειρά με τη Ρεάλ εξέφρασε στο sportdog.gr ο γνωστός δημοσιογράφος, Τόλης Κοτζιάς.

Επίσης, τόνισε ότι η διαιτησία «τσίμπησε» λίγο τους Πράσινους στο τρίτο ματς, όμως ακόμα κι έτσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπορούσε τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στην άσχημη εικόνα του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με την μπασκετική λογική, δύσκολα θα μπορέσει να αποκλείσει τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίξει το μπάσκετ που μπορεί και στηριζόμενος σε κάποια καλά κομμάτια μέσα στο παιχνίδι έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα του έδινε σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση. Τα καλά κομμάτια που είχε ο Παναθηναϊκός ήταν η μεγαλειώδης εμφάνιση του Καλάθη. Στις λεπτομέρειες όμως, ο Καλάθης δεν είχε τον δεύτερο συμπαραστάτη στην επίθεση. Δηλαδή ήθελε ο Παναθηναϊκός στην τελική ευθεία του ματς να βγει ένας ακόμη μπροστά για να μπορέσει να πάρει τη νίκη», είπε αρχικά στο sportdog.gr ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε:

«Η Ρεάλ φτάνει τους 80 πόντους τουλάχιστον στην έδρα της στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βάλει 80 και πάνω για να έχει τύχη. Ο Καλάθης έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά δεν ακολούθησε ένας δεύτερος παίκτης στο τέλος να μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω. Αντίθετα η Ρεάλ, βρήκε αυτούς τους παίκτες, βρήκε τον Κάρολ, που ήταν και στο δεύτερο ματς του ΟΑΚΑ κομβικός και ήταν εκείνος που καθάρισε το σημερινό παιχνίδι και προηγουμένως ενώ ο Γιούλ ήταν χάλια και λογικό μετά την επιστροφή του, έβαλε δύο μεγάλα σουτ».

-Για την άσχημη απόδοση παικτών όπως ο Σίνγκλετον και την επιλογή του Ρίβερς αντί του Λεκαβίτσιους στη 12άδα;

«Ο Παναθηναϊκός παίζει περίπου στα όριά του. Έχει να αντιμετωπίσει μια ποιοτικότερη ομάδα, που μαζί με Γιουλ και Καμπάτσο είναι η ποιοτικότερη ομάδα της Ευρώπης όσον αφορά στο ρόστερ και μέχρι στιγμής τα έχει πάει πάρα πολύ καλά. Του λείπει το κάτι παραπάνω. Μπάσκετ όμως παίζει και ο αντίπαλος και η Ρεάλ είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει την ανατροπή και να την κερδίσει την Παρασκευή. Στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος, ο ποιοτικότερος, αλλά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις. Η πορεία του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, είναι πάνω κάτω και ίσως περισσότερο από αυτό που θα περιμέναμε. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είναι στα 15 εκατομμύρια και η Ρεάλ έχει το διπλάσιο μπάτζετ».

«Μπορεί νίκη την Παρασκευή»

-Για το τέταρτο ματς...

«Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει νίκη την Παρασκευή, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει περίπου στα όριά του. Γιατί η διαιτησία τον "τσίμπησε" λίγο στο χθεσινό ματς, αν λάβουμε υπόψη μας τις φωνές του Παναθηναϊκού, αν ήταν η διαιτησία 50-50 θα είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός, άρα δεν υπάρχουν λάθη Πασκουάλ. Γενικά ο Πασκουάλ στην Ευρωλίγκα έχει πάει την ομάδα μια χαρά. Δηλαδή την Ευρωλίγκα πρέπει να την κερδίσει η Φενέρ, ή η ΤΣΣΚΑ, ή η Ρεάλ. Οτιδήποτε άλλο γίνει, θα είναι υπέρβαση από άλλη ομάδα».

-Για διαιτησία και το αν αυτή έκρινε το αποτέλεσμα του Game 3...

«Τον "τσίμπησε" λίγο τον Παναθηναϊκό, αλλά εκεί που πήγε το ματς, πήγε στο 71-70, μια φάση εδώ μια φάση εκεί, δεν την είχε ο Παναθηναϊκός κι έχασε».

«Μαύρα χάλια ο Ολυμπιακός - Αυτοί δεν έπρεπε να μπαίνουν στο γήπεδο»

-Για τον Ολυμπιακό και το τρίτο ματς με Ζαλγκίρις:

«Ο Ολυμπιακός μας εξέπληξε. Όχι για το -20, γιατί έχει κάνει και τέτοιες άλλες ήττες μέσα στη σεζόν. Αλλά μας εξέπληξε το -20 με την έννοια ότι έπαιζε με μια ομάδα, που ποιοτικά, όσον αφορά στο ρόστερ είναι αρκετά μακριά από τον Ολυμπιακό. Μια ομάδα δηλαδή που παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, αλλά από εκεί και πέρα όσον αφορά στην ποιότητα και στα άτομα υστερεί πάρα πολύ, όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από όλες τις ομάδες της οκτάδας. Ο Ολυμπιακός είχε τα μαύρα του τα χάλια και ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το ότι τέσσερις με πέντε παίκτες είναι... αυτοκίνητα με ξεφούσκωτα λάστιχα. 

Ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοφ δεν έπρεπε καν να μπαίνουν στο γήπεδο. Ο Στρέλνιεκς και ο Τιλί είναι επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς που είχαν και από 'κει και πέρα όταν τόσοι παίκτες σου είναι μακριά από το επίπεδο που πρέπει να είναι και έχοντας απέναντι μια ομάδα που παίζει τρομερό μπάσκετ, το καλύτερο στην Ευρωπή, είναι φυσιολογικό να χάνεις. Δεν είναι ακριβώς φυσιολογικό να χάνεις με 20 πόντους. Δηλαδή το ματς μπορεί να ήταν και 30 πόντοι, αλλά το "έσβησε" λίγο η Ζαλγκίρις και έμεινα στους 20
».

-Μπορεί να γίνει η ανατροπή από τον Ολυμπιακό;

«Όπως δείχνει η σειρά και οι ομάδες και η μπασκετική λογική, η Ζαλγκίρις πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για το Final Four. O Ολυμπιακός δεν έχει αυτό που είχε, το "αρνούμαι να χάσω". Δεν φαίνεται να το έχει φέτος, αλλά επειδή είναι ο Ολυμπιακός γενικά μια ομάδα που έχει πάρει δύο Ευρωλίγκες την τρέχουσα δεκαετία, είναι μεγαλύτερη ομάδα από την Ζαλγκίρις, ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος για τίποτα. Η μπασκετική λογική και η εικόνα του παρκέ λέει Ζαλγκίρις, αλλά επειδή σε 48 ώρες μπορούν να αλλάξουν πολλά, όπως έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές, για τίποτα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags