Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή «επίθεση» Παταβούκα σε Ευρωλίγκα και... Ολυμπιακό - «"Ρεάλ" ο ΠΑΟ, ένα με Γιαννακόπουλο»!
Μπάσκετ
| 2018-05-03 14:50:00

Τρομερή «επίθεση» Παταβούκα σε Ευρωλίγκα και... Ολυμπιακό - «"Ρεάλ" ο ΠΑΟ, ένα με Γιαννακόπουλο»!

του Γιώργου Κτενά
Τρομερή «επίθεση» Παταβούκα σε Ευρωλίγκα και... Ολυμπιακό - «"Ρεάλ" ο ΠΑΟ, ένα με Γιαννακόπουλο»!

Ξέσπασμα του παλαίμαχου άσου μετά την ενέργεια των 10 ομάδων.

Την άποψη ότι οι δέκα ομάδες που ζήτησαν την παραμονή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αλλά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ομάδα, παίζουν εκ του ασφαλούς, σχολίασε μέσω του sportdog.gr ο Κώστας Παταβούκας.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε ακόμα στην άρρηκτη σχέση της οικογένειας Γιαννακόπουλου με τους Πράσινους, ενώ σχολίασε το γεγονός πως μέσα σε αυτές τις δέκα ομάδες βρίσκεται και ο Ολυμπιακός.

Ακόμα, χαρακτήρισε το Τριφύλλι ως την πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια, επειδή έφτασε γρήγορα στην κορυφή και παρέμεινε σε αυτή. 

«Μια πρώτη εκτίμηση στην αντίδραση των 10 ομάδων, είναι ότι προχωράνε εκ του ασφαλούς. Τι σημαίνει, δηλαδή, ότι θέλουν τον Παναθηναϊκό αλλά όχι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; Ο Παναθηναϊκός, προφανώς, ως μέγεθος είναι πάνω από οποιοδήποτε πρόσωπο, αλλά είναι άρρηκτη η σχέση που έχει ο Γιαννακόπουλος με την ομάδα. Είναι η οικογένειά του που μεγάλωσε το μέγεθος του μπασκετικού Παναθηναϊκού και έχει γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Άρα αν οι 10 ομάδες θέλουν τον Παναθηναϊκό στη διοργάνωση αλλά χωρίς τον Γιαννακόπουλο, σημαίνει μονά -ζυγά δικά τους», ήταν το αρχικό σχόλιο του παλαίμαχου άσου για το συγκεκριμένο θέμα και συμπλήρωσε για το γεγονός ότι είναι και ο Ολυμπιακός μέσα στις ομάδες που υπογράφουν: 

«Δεν είναι περίεργη αυτή η εξέλιξη, η παρουσία του Ολυμπιακού στις 10 ομάδες, με βάση την κόντρα που έχουν διοικητικά οι δύο ομάδες. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ τους».

Είναι γεγονός, πάντως, ότι συζητιέται όλο και πιο έντονα η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να φαίνεται αποφασισμένος για το μεγάλο βήμα. 

«Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τον Παναθηναϊκό έξω από την Ευρωλίγκα. Η ίδια η διοργάνωση δεν θα έχει το ίδιο ειδικό βάρος χωρίς τον Παναθηναϊκό. Αυτό που υποστηρίζουν και αφήνουν να εννοηθεί αυτές οι 10 ομάδες, είναι ότι είναι ευχαριστημένες από το πώς διοργανώνεται και διοικείται η διοργάνωση; Δηλαδή μόνο ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα;».

«Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο»

Έχετε κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο με τον Παναθηναϊκό, τον πρώτο, και τυχαία σαν σήμερα πριν από εννιά χρόνια ο σύλλογος κατακτούσε τον πέμπτο του. Πώς το σχολιάζετε;

«Είχε ένα καταπληκτικό μέταλλο η ομάδα, γι' αυτό έφτασε γρήγορα ψηλά και παρέμεινε εκεί. Αντικειμενικά ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας 20ετίας, καθώς μετά από το 5ο κατάκτησε έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο. Ήταν κάπως σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ποδόσφαιρο».

Εκείνη η ομάδα της σεζόν 2008/09, με Διαμαντίδη, Μπατίστ, Ντρου, Σπανούλη κ.α., λογίζεται από πολλούς ως η πιο δυνατή ομάδα του Παναθηναϊκού. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη;

«Δεν μου αρέσουν αυτές οι συγκρίσεις. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε μια σειρά από κριτήρια που μεταβάλλονται μέσα στον χρόνο. Πόσο πίσω μπορεί να πάει κάποιος για να συγκρίνει και ποια είναι τα κριτήρια κάθε εποχής; Αλλά ο αθλητισμός ζει, εξελλίσσεται. Εξάλλου, υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι χρήσιμοι με την παρουσία τους, για να φτάσει κάπου μια ομάδα, χωρίς να παίζουν και σε άλλη περίοδο να μην υπάρχουν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αλβέρτη σε αυτή την ομάδα, που μπορεί τη σεζόν 2008/09 να μην είχε χρόνο συμμετοχής, αλλά σίγουρα η παρουσία του ήταν καθοριστική σε άλλο επίπεδο».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags