Facebook Pixel Εσύ τι κάνεις ρε Μπερτομέου;
Μπάσκετ
| 2011-08-16 21:20:00

Εσύ τι κάνεις ρε Μπερτομέου;

Εσύ τι κάνεις ρε Μπερτομέου;

Ασχετο και άκαιρο... Αλλά για αυτούς που αγαπούν το μπάσκετ, η δημοσίευση εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ των χρημάτων που πήραν πέρσι οι ομάδες στο Τσ.Λιγκ, προκαλεί οργή και μελαγχολία.
 

Αλήθεια, μήπως έτυχε να δείτε τον πίνακα με τα κέρδη των ομάδων που προκρίθηκαν πέρσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Αν όχι, σας προσκαλούμε να το κάνετε, έστω κι από περιέργεια. Για παράδειγμα με την τραγική πορεία που έκανε ο Παναθηναϊκός πέρσι, εισέπραξε κρατηθείτε, 22 εκ ευρώ!!! Οσο δηλαδή θα μπορούσε να είναι ολόκληρος ο προϋπολογισμός του.

Για να μην πάμε σε πιο ψηλά στρώματα... Στην Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, που κατέκτησε τον τίτλο, βάζοντας στα ταμεία της περισσότερο από 50εκ ευρώ!!!

Μία πρόκριση δηλαδή, στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, σου βγάζει καθαρή όλη τη χρονιά.

Και πάμε στο δικό μας θέμα τώρα... Τη στιγμή που η νικήτρια του βαρύτιμου τροπαίου παντελονιάζει 50 μύρια, στο μπάσκετ, ο Μπερτομέου δεν μπορεί καν να βρει το μαντήλι του για να κλάψει.

Δεν είμαστε αφελείς, ούτε προσπαθούμε να κάνουμε μία καμία σύγκριση με το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καν ορατό πεδίο για να στηριχθεί οποιαδήποτε σύγκριση. Οχι κι έτσι όμως, ρε δικηγοράκο Τζόρντι. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ, συνολικά, δε αποταμιεύει περισσότερες από κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που δεν ξεπερνούν το 1 εκ... Προσέξτε: Ο Πρωταθλητής Ευρώπης!

Διότι οι υπόλοιποι, πάλι καλά που δεν έχουν βγει στον έρανο. Για ποιο λόγο λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός να συνεχίζουν να βάζουν φράγκα... Από τη στιγμή που η ...τρέλα πέθανε, ο Μπερτομέου θα αρχίσει να διευθύνει μία φτωχή λίγκα σε ποιότητα και θέαμα. Κι αν δεν υπήρχαν φέτος οι Τούρκοι να ρίξουν χρήμα λόγω του Φάιναλ Φορ που θα γίνει στην Πόλη, η Ευρωλίγκα σε μεταγραφικό επίπεδο θα έμοιαζε με κρανίου τόπο. Πλήν ΤΣΣΚΑ και της μετακίνησης του Ρούντι στη Ρεάλ Και μετά αναρωτιόμαστε ...Κβο Βάντις μπάσκετ; Ε, που να πάει το μπάσκετ; Οταν αυτοί που καθορίζουν το προϊόν και την αξία του, αδυνατούν να το πουλήσουν όπως του πρέπει και βέβαια να δώσουν τα κατάλληλα κίνητρα στις ομάδες, τότε το μπασκετάκι θα πηγαίνει κατά διαόλου.

Το χειρότερο όμως, είναι άλλο... Το γεγονός ότι απέναντι στην πλήρη κι ανατριχιαστική διαφάνεια που επικρατεί στην ΟΥΕΦΑ, στην Ευρωλίγκα, όλα τα οικονομικά στοιχεία αποτελούν επτασφράγιστα μυστικά και η διαφάνεια δεν παρατηρείται πουθενά. Ελάχιστοι γνωρίζουν τα ακριβή ποσά που διατίθενται στις ομάδες... Ετσι, Τζόρντι δεν πάει πουθενά του άθλημα. Πολλές φορές, λεφτά υπάρχουν και δεν αρκεί να τα κυνηγήσεις, αλλά να ξέρεις και τον τρόπο να το κάνεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags