Facebook Pixel Τα ακριβά "δώρα" του Κόρεϊ Μαγκέτι
| 2011-08-18 13:08:00

Τα ακριβά "δώρα" του Κόρεϊ Μαγκέτι

Τα ακριβά "δώρα" του Κόρεϊ Μαγκέτι

Ο Αμερικανός δεν θα μεταμορφώσει μόνο αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μπορεί να του προσφέρει και τρομερά εξωαγωνιστικά κέρδη.
 

Γράφει ο

Φυσικά και δεν (ξανά)ανακαλύπτουμε την Αμερική, φυσικά και δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, φυσικά και η έλευση του Κόρεϊ Μαγκέτι μοιάζει πραγματικό θαύμα (και χωρίς εισαγωγικά μάλιστα) για τον σύγχρονο ΠΑΟΚ. Και μπορεί η ομάδα που έγινε ξακουστή από το 1991 στα πέρατα της Ευρώπης - και πιο πέρα – ώστε να προσελκύσει και τον πρωταθλητή του ΝΒΑ Κλιφ Λέβινγκστον να έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται – τουλάχιστον - την στελέχωσή της με σταρ του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος του κόσμου, αλλά η οικονομική της κατάσταση επί του παρόντος δεν της επιτρέπουν τα όνειρα της να είναι αχαλίνωτα.

Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι υποχρεώσεις της διοίκησης που την αναγκάζουν να λειτουργεί σαν να πρέπει να συντηρήσει δύο ομάδες – όχι μόνο μία – με τα έσοδα να βαίνουν μειούμενα λόγω κι ελληνικής και παγκόσμιας κρίσης. Από τα όνειρα όμως και τις ευχές, από τις φήμες και τις προσδοκίες μέχρι την πραγματικότητα, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Παρ' όλα αυτά την καλύπτει πλέον ο ίδιος ο Κόρεϊ Μαγκέτι!

Συνταρακτικές δηλώσεις

Η συνέντευξη του Κόρεϊ Μαγκέτι στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ, ταρακούνησε και τον πιο αδιάφορο μπασκετικό στην Ελλάδα! Ο ίδιος ο Αμερικανός σταρ μιλάει σαν να έρχεται "εδώ και τώρα" στην Θεσσαλονίκη … για τον ΠΑΟΚ! Ξεκαθαρίζει ότι δεν το κάνει για τα χρήματα (και γιατί να το κάνει όταν ακόμη και τα ελάχιστα που θα του προσφέρει ο "Δικέφαλος" για χαρτζηλίκι δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περίπου 70 εκατ. δολάρια της ως τώρα περιουσίας του, χωρίς να υπολογίζονται και τα επόμενα 20 εκατ. του υπολοίπου συμβολαίου του με τους Μπόμπκατς). Και μόνο όμως η επιθυμία του να μιλήσει για τον ΠΑΟΚ, για την πόλη, για όσα θέλει να ζήσει – μεταξύ των οποίων και μία θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο – δείχνουν ότι ο παίκτης μέσα του το έχει ήδη "καλλιεργήσει" το ενδεχόμενο να υπογράψει στον "Δικέφαλο". Κι εφόσον έχει την επιθυμία, θα είναι αλλιώς μία συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, όσο κι αν κρατήσει αυτή.

Αγωνιστικά οφέλη

Αν ο Μαγκέτι ντυθεί στα "ασπρόμαυρα", η ομάδα θα είναι φυσικά τελείως διαφορετική από εκείνη που είχαμε δει για περισσότερα από 13 χρόνια. Από τότε δηλαδή που αποχαιρέτισε τον ΠΑΟΚ ένας άλλος νυν σταρ του ΝΒΑ, ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς. Χωρίς να γίνονται απαραίτητα συγκρίσεις, το ίδιο ειδικό βάρος με τον "Πέτζα" έχει ο Μαγκέτι. Με τους εξαιρετικούς μέσους όρους καριέρας στο ΝΒΑ, με τις πολυσύνθετες αγωνιστικές του δυνατότητες, με το να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Για τα περαιτέρω βέβαια αρμόδιος είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος, αλλά σίγουρα με τον Μαγκέτι στην πεντάδα και όλους τους άλλους που θα απαρτίζουν το ρόστερ, μπορεί ο ΠΑΟΚ να "ποντάρει" και στην πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα.

Και γνωρίζετε τι σημαίνει κάτι τέτοιο: στάνταρ 750.000 ευρώ που θα είναι κάτι σαν τον πρώτο αριθμό του "λαχείου" για την νέα διοίκηση της ΚΑΕ και για την ομάδα γενικότερα. Αλλά δεν είναι ούτε μόνο αυτό… Δεν είναι δηλαδή οι πόντοι που θα πετύχει, τα ριμπάουντ, οι ασίστ, ότι άλλο μπορεί να κάνει στο παρκέ μόνος του ο Αμερικανός. Είναι και όσα μπορεί να συνεισφέρει στο σύνολο, σαν ένας "σταρ" που θα μεταδώσει δυναμική, γνώσεις και εμπειρίες στους συμπαίκτες του. Σαν ένας "δάσκαλος" που και στις προπονήσεις θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο και να κάνει τους υπόλοιπους που θα τον ανταγωνίζονται καλύτερους. Μπορεί τέλος να φέρει και θέαμα στο παιχνίδι της ομάδας, τέτοιο που προσελκύει κόσμο. Όχι μόνο τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά και κάθε μπασκετικό και κάθε φίλαθλο.

Και γεμάτο "ταμείο"

Χωρίς πολλά χρήματα και χωρίς υπερβάσεις, με το "θαύμα Μαγκέτι", είναι σαν το "ενός καλού, μύρια έπονται". Διότι ο Μαγκέτι θα φέρει τον κόσμο, με πολλά διαρκείας αλλά και με απλά εισιτήρια (όποτε είναι διαθέσιμο το "Παλατάκι" και όσο θα βρίσκεται ο Αμερικανός στον ΠΑΟΚ), αλλά και με χορηγίες που μπορούν να αυξηθούν απότομα με έναν τέτοιο σταρ να ανεβάζει το πρεστίζ της ομάδας, το πεδίο δηλαδή που θα θέλει να διαφημιστεί οποιοσδήποτε. Ανοίγουν άλλες πόρτες πλέον για την πολύπαθη ΚΑΕ, ακόμη κι εκτός συνόρων. Γιατί όλοι θα εκτιμούν διαφορετικά τον ΠΑΟΚ, θα μεγαλώσει ο σεβασμός τους και σίγουρα θα υποκλιθούν στην δυναμική που είχε για να τον φέρει στην Ελλάδα.

Ακόμη όμως κι αν δεν προχωρήσει η υπόθεση, ήδη η ομάδα κέρδισε ένα κομμάτι αυτών, με όλο τον κόσμο, Ευρώπη και ΗΠΑ να ασχολούνται ήδη με τις συζητήσεις του «Δικεφάλου» με τον Αμερικανό. Μία βόλτα στο διαδίκτυο είναι αρκετή για να καταλάβει οποιοσδήποτε τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί και το πώς το όνομα του ΠAOK έχει κάνει το γύρο του ΝΒΑ! Ακόμη και η Ελλάδα βγαίνει κερδισμένη πρόσκαιρα, όπως και το ελληνικό μπάσκετ, την ίδια ώρα που η χώρα μας "βομβαρδίζεται" από κακόβουλα διεθνή δημοσιεύματα και κατηγορίες για την "φτώχεια" της. Ήδη ο ΠΑΟΚ θαυμάζεται από γνωστούς και άγνωστους, ήδη ο κόσμος του ξεσηκώνεται και το αεροδρόμιο είναι ένας φραπέ… δρόμος!

Πηγή: olapaok.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags