Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική!
| 2018-05-25 18:43:00

Αποκάλυψη για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική!

Sportdog Team
Αποκάλυψη για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική!

Θα ξαναπαίξει με τα γαλανόλευκα και πότε;

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι διαθέσιμος για το «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου, ενώ εξήγησε το συμβαίνει με τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Γα το πόσο δύσκολη είναι η επιλογή στην Εθνική ομάδα: «Είμαστε σε μία ιδιόμορφη κατάσταση και η επιλογή δεν γίνεται σε νορμάλ συνθήκες. Τον χειμώνα υπήρξε μεγάλη κόντρα και θα συνεχιστεί. Υπάρχει το θέμα του ΝΒΑ και των παιδιών που παίζουν εκεί, όπου έχουν τα ανάλογα προβλήματά τους. Μετά είναι τα παιδιά στην ελληνική λίγκα. Ενεργοποιήθηκαν αρκετοί και προσπαθούμε να επιλέξουμε τον πιο έτοιμο και πιο δυνατό. Τώρα που διευρύναμε τη βάση και έδειξαν πολλά παιδιά ότι μπορούν να ανταποκριθούν, είναι πιο δύσκολο. Προσπαθήσαμε να πάμε στην πεπατημένη, αλλά νομίζω ότι τα πράγματα πάνε καλά και πιστεύω θα πάνε ακόμη καλύτερα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο παγκόσμιο με το καλύτερο ρόστερ». 

Για το αν είναι πιο δύσκολη η επιλογή των διεθνών ή το ταίριασμα: «Αυτό είναι το δύσκολο στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να γίνει μία ομάδα που θα έχει αρχή και τέλος. Υπάρχουν πολλά ονόματα και στις ίδιες θέσεις. Δεν μπορείς να πας με πέντε σέντερ, γιατί δεν βγαίνει ομάδα έτσι. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, αλλά πρέπει να γίνει μία ομάδα που να έχει χημεία για να φέρει εις πέρας την αποστολή της». 

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Είναι μία 24άδα που δηλώθηκε στη FIBA και θα μετά θα γίνει η επιλογή της 15άδας. Με τον Γιάννη είμαστε σε επαφή και με τους εκπροσώπους τους, όπως και με τους Πρίντεζη και Παπαγιάννη. Αλλά, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει τώρα. Το κοιτάμε για Σεπτέμβρη. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Γιάννη και τον περιμένουμε τον Σεπτέμβριο, όπως και τον Πρίντεζη και τον Παπαγιάννη. Φέτος, πήγαν κάπως περίεργα τα πράγματα για τον Παπαγιάννη, αλλά πιστεύω ότι μετά το Summer League του ΝΒΑ, θα είναι στη διάθεση της ομάδας. Ο Πρίντεζης ξέρουμε όλοι ότι έχει καταπονηθεί πολύ. Έχουμε κάνει συζητήσεις και θέλει να συμμετάσχει. Εμείς πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Το Σεπτέμβριο να είναι υγιής και έτοιμος για την ομάδα. Ο Γιάννης πρέπει να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει το πόδι του. Ήταν πολύ κουραστική χρονιά για εκείνον. Να ετοιμαστεί και το Σεπτέμβριο θα είναι υγιής και έτοιμος. Και ο Γιάννης το θέλει πολύ». 

Για τον Λίνο Χρυσικόπουλο: «Έκανε μία εξαιρετική χρονιά. Πέρα από την εικόνα που ήταν καλή και σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, μιλούν για έναν νέο παίκτη. Έχει μεταμορφωθεί και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μία τιμητική κλήση και του δίνει κίνητρο να προχωρήσει παραπέρα. Ο Λίνος το άξιζε». 

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο η Εθνική: «Η πίεση είναι μεγάλη και μιλάω για τη θετική. Η αποδοχή από τον κόσμο είναι μεγάλη. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και ο μεγάλος στόχος είναι να πάει στο παγκόσμιο η ομάδα. Η Ελλάδα πάντα είναι δυνατή ομάδα και αυτό θέλουμε να αποδείξουμε και αυτή τη φορά. Να γίνει μία διάκριση όσο το δυνατό καλύτερη και να επαναφέρει την ομάδα στις μεγάλες θέσεις. Μετά, θα πρέπει να αρχίσει μία μεγάλη ανανέωση, που θα στηριχθεί σε παιδιά που είναι γεννημένα από το 1990 και μετά. Νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε. Υλικό υπάρχει και τα παιδιά δουλεύουν καλά». 

Για τον Φάρο φέτος: «Πρώτα επιβιώσαμε και έπειτα σωθήκαμε. Είμαι 35 χρόνια στην κατηγορία και δεν έχω δει τέτοια πράγματα στη ζωή μου. Αλλιώς ξεκινήσαμε, αλλιώς προέκυψε. Ευτυχώς εμφανίστηκε ο κύριος Μπούμπουρας, ο οποίος αγαπάει το μπάσκετ και ήθελε να επενδύσει. Αυτή η παρέμβαση ήταν σωτήρια, γιατί ήρθε λίγες ημέρες πριν αποχωρήσουμε όλοι από τη Λάρισα. Είχαμε ξεπεράσει πολλές κόκκινες γραμμές. τέλος καλό, όλα καλά. 

Για το αν θα μείνει στην ομάδα: «Αυτή την στιγμή προέχει να τελειώσουμε τις λεπτομέρειες, για να μετακινηθεί η ομάδα στη Λήμνο. Είναι όλα θετικά, απ’ όσα ξέρω. Έχω την πεποίθηση ότι θα στηθεί μία δυνατή ομάδα. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον κύριο Μπούμπουρα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags