Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες για ΣΕΦ και Game 5: «Aν το χάσει στο ΟΑΚΑ τότε... - Απαράδεκτη ενέργεια, ο Ολυμπιακός να...»
| 2018-06-15 12:10:00

Βόμβες για ΣΕΦ και Game 5: «Aν το χάσει στο ΟΑΚΑ τότε... - Απαράδεκτη ενέργεια, ο Ολυμπιακός να...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες για ΣΕΦ και Game 5: «Aν το χάσει στο ΟΑΚΑ τότε... - Απαράδεκτη ενέργεια, ο Ολυμπιακός να...»

Συνέντευξη-φωτιά Άρη Λαούδη στο Sportdog, πρέπει να τη διαβάσεις!

Στην αδυναμία απόδοσης του πλάνου του Τσάβι Πασκουάλ απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό ο Άρης Λαούδης.

Ο μπασκετικός ρεπόρτερ ανέλυσε στο sportdog.gr τον τέταρτο τελικό της Basket League, στάθηκε στην επιθετικότητα των «ερυθρόλευκων», η οποία φόρτωσε με πολλά φάουλ την άμυνα του Τριφυλλιού, και σχολίασε τη συμπεριφορά του Γιώργου Μπόγρη στο τέλος της αναμέτρησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα νέα επεισόδα που έγιναν στο ΣΕΦ, καλώντας τη διοίκηση των Πειραιωτών να λάβει μέτρα, ενώ έκανε μία πρόβλεψη για το τελευταίο ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή του, αν θα είναι «βαρύ» για τον Παναθηναϊκό η απώλεια του τίτλου, λόγω της ιδιαίτερης χρονικής συγκυρίας που έχει δημιουργηθεί με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Πού κρίθηκε ο τέταρτος τελικός;

«Το βασικό ήταν ότι το αρχικό πλάνο του Πασκουάλ, αυτό που δημιούργησε ρήγματα στα δύο πρώτα παιχνίδια με τους Λοτζέσκι και Ρίβερς να δημιουργούν από το low post, κατάφερε ο Ολυμπιακός να το αντιμετωπίσει εξ αρχής και καλύτερα από τα προηγούμενα ματς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Ρίβερς έκανε δύο γρήγορα φάουλ αναγκάστηκε ο Πασκουάλ να δοκιμάσει διάφορα μοντέλα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που δεν του πήγαιναν πολύ. Νομίζω ότι το βασικό ήταν αυτό, ότι ο Ολυμπιακός σταμάτησε το low post παιχνίδι και τα δυαροτριάρια που χρησιμοποίησε ο Παναθηναϊκός».

Ο Παναθηναϊκός φορτώθηκε με πολλά φάουλ. Είδαμε Καλάθη και Λοτζέσκι να συμπληρώνουν τα τέσσερα από νωρίς. Θεωρείς ότι ήταν σχέδιο του Ολυμπιακού αυτό;

«Απλά, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ο Ολυμπιακός ήταν περισσότερο επιθετικός. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο η front line του πέτυχε 32 πόντους. Αυτό σημαίνει ότι είχε τάση και διάθεση να πάει το παιχνίδι όσο γίνεται προς τα μέσα και να γίνει όσο μπορούσε περισσότερο επιθετικότερος στις "ένας εναντίον ενός" φάσεις. Αυτό πάντα έχει ως αποτέλεσμα η άμυνα να χρειαστεί να γίνει και αυτή επιθετικότερη. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο φόρτωσε τους πιο επιθετικούς παίκτες με φάουλ. Ρίβερς, Καλάθης, Λοτζέσκι και μοιραία πέτυχε ένα μεγάλο χτύπημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού».

«Απαράδεκτος ο Μπόγρης»

Πώς σχολιάζεις τη συμπεριφορά του Μπόγρη στο τέλος του παιχνιδιού;

«Ήταν απαράδεκτη. Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Πάντα ανάμεσα στους παίκτες υπήρχε σεβασμός. Δεν είχε κανένα λόγο, με 8 δεύτερα που απέμεναν και τη διαφορά να έχει κριθεί, να κανει μία τέτοια κίνηση».

Δε θα διναμιτίσει το κλίμα ενόψει πέμπτου τελικού η στάση του;

«Όχι. Απλά δείχνει κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει στη νοοτροπία παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε διαπιστώσει ποτέ τέτοια χαρακτηριστικά».

Πώς σχολιάζεις τη διαιτησία; Γιατί ο Παναθηναϊκός εξέφρασε παράπονα...

«Η πάγια θέση μου είναι, "δεν ασχολούμαστε με τη διαιτησία". Αν μπούμε σε αυτό το... τρυπάκι, τότε ο καθένας θα λέει τα δικά του. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει νόημα να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία».

Πώς βλέπεις τον πέμπτο τελικό;

«Θεωρώ ότι θα γίνει σκληρότερο ματς σε σχέση με τα τρία τελευταία. Θα πάμε σε χαμηλό σκορ, σε ακόμα περισσότερες επαφές, σε ματς των 65-70, σε αστοχία στα μακρινά σουτ, γιατί αμφότεροι θα έχουν άγχος, ιδιαίτερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, όμως, συνεχίζει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, λογω έδρας και επειδή στο σύνολο των αγώνων έχει εμφανιστεί λίγο καλύτερος».

«Είναι βαρύ αν το χάσει στο ΟΑΚΑ γιατί...»

Οι τελικοί συνέπεσαν με μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, λόγω της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου. Οι Παναθηναϊκοί ισχυρίζονται ότι λόγω του θανάτου του θρυλικού ηγέτη τους, αυτό το πρωτάθλημα δε... χάνεται. Δεν θα είναι πολύ σκληρό αν ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη και το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ;

«Σκληρό δε θα το έλεγα. Κανένα πρωτάθλημα και τίτλος δεν είναι αυτοσκοπός. Θα είναι βαρύ, όχι το να χάσει το πρωτάθλημα, αλλά επειδή για πρώτη χρονιά μετά από 20-25 χρόνια δεν θα έπαιρνε κανένα τίτλο. Αθλητισμός είναι. Σήμερα κερδίζεις, αύριο χάνεις. Το "δεν υπάρχει αύριο" σε περίπτωση ήττας δεν υφίσταται. Μπορεί να συμβεί».

«Kάτι να κάνει ο Ολυμπιακός»

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά είδαμε να συμβαίνουν επεισόδια στο ΣΕΦ. Πώς το σχολιάζεις;

«Είναι μία κατάσταση που έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο ΣΕΦ. Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε η διοίκηση του Ολυμπιακού να κάνει κάτι γι' αυτό. Βεβαίως και τα αρμόδια πρέπει να πάρουνε τις αποφάσεις που πρέπει για τέτοιου είδους περιστατικά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags