15/06/18 - 14:31

Χαμός με τη Μονακό: Διέψευσε τις λίστες του Eurocup!

Διαβάστε τι συμβαίνει!

Sportdog Team
Χαμός με τη Μονακό: Διέψευσε τις λίστες του Eurocup!
506views 0shares

Χθες, μετά την ανακοίνωση της ECA για τη λίστα των 23 ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Eurocup,  η Μονακό διέψευσε κατηγορηματικά την ECA τονίζοντας σε επίσημη τοποθέτησή της στο twitter ότι... 

"Η Μονακό έχει υπογράψει τα χαρτιά της προεγγραφής για μία πιθανή συμμετοχή στο Eurocup την επόμενη σεζόν. Η Μονακό όμως βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με το Basketball Champions League. H απόφαση για τη συμμετοχή μας στη μία ή την άλλη διοργάνωση, θα ληφθεί αποκλειστικά και μόνο μετά τον τελικό των πλέι οφς". 

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Λεμάν, Κριστόφ Λα Μπουίγ, σε συνέντευξή του που είπε πως:

"Ειλικρινά πιστεύω ότι σε μπασκετικό επίπεδο οι δύο διοργανώσεις είναι ισότιμες. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του Eurocup είναι πιο ισχυρές από τις αντίστοιχες του BCL. Αντίθετα, αν δει κανείς τις 16 ομάδες, η τις 8 που προσχώρησαν στις διοργανώσεις, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι οι ομάδες του Eurocup είναι καλύτερες από αυτές του BCL. Ξέρω ότι στο μυαλό κάποιων αντζέντηδων, παικτών, δημοσιογράφων, το Eurοcup είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, αλλά προσωπικά δεν αποδέχομαι καθόλου αυτόν τον ισχυρισμό".

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Πως να σκεφτούμε ότι θα παίξουμε στο Eurocup οταν δεν σέβεται το διεθνές καλεντάρι; Μία μέρα σχεδιάζουν αγώνες πάνω στα Παράθυρα των Εθνικών Ομάδων, μετά αλλάζουν το καλεντάρι τους και μετά το αλλάζουν και πάλι. Υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους. Δεν έχει να κάνει με την προσωπική άποψη του καθενός σχετικά με τα Παράθυρα. Αυτό είναι! Και πρέπει να το διαχειριστούμε και να το σεβαστούμε. Η ECA δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί τα Παράθυρα, όπως επίσης δε σέβεται τη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων για τους παίκτες ώστε να ξεκουραστούν. Αυτό είναι ένα πραγματικά πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την διοργάνωση του Basketball Champions League. Πήγε πολύ καλά τα πρώτα χρόνια και το feedback που έχω λάβει είναι πραγματικά καλό για φέτος επίσης. 

Ξέρω ότι το Eurocup επικοινώνησε με πολλές γαλλικές ομάδες. Οπως και με εμας. Μας έλεγαν: "Ελάτε, ελάτε, ελάτε!". Και τους ρώτησα: "Γιατί θέλετε εμάς, περισσότερο από τους υπόλοιπους;". Μου είπαν: "Ελάτε, εσείς είστε 100% σίγουροι ότι θα αγωνιστείτε".Αναρωτιέμαι μετά : "Σε πόσες ομάδες λέτε τα ίδια πράγματα;". Νομίζω ότι  περισσότερο ενδιαφέρει την ECA να ενοχλήσει και να κάνει δύσκολο το έργο του ανταγωνιστή της, παρά βασίζεται σε έναν πολιτικό σχεδιασμό". 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ