Facebook Pixel Sportdog.gr | «Θα κάνουν... όργια Λάσμε και Καλάθης - Καλός αντι-Σίνγκλετον ο... - Έχει τα κονέ ο Μπλατ»
| 2018-06-27 22:39:00

«Θα κάνουν... όργια Λάσμε και Καλάθης - Καλός αντι-Σίνγκλετον ο... - Έχει τα κονέ ο Μπλατ»

του Γιώργου Κτενά
«Θα κάνουν... όργια Λάσμε και Καλάθης - Καλός αντι-Σίνγκλετον ο... - Έχει τα κονέ ο Μπλατ»

Συνέντευξη-φωτιά από τον Κώστα Βαϊμάκη στο sportdog.gr.

Την άποψη ότι ο Λάσμε έχει πολλά να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, παρά την ηλικία του και ειδικά από τη στιγμή που έμεινε ο Καλάθης στους Πράσινους, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στην αποχώρηση των Τζέιμς και Σίνγκλεντον, στο σενάριο που θέλει τον Μάντζαρη να απασχολεί τον Παναθηναϊκό (αν μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό), στον Μπλατ αλλά και στο νέο ρόλο που μπορεί να έχει ο Σπανούλης.

«Ο Λάσμε έρχεται στον Παναθηναϊκό μετά από την καλύτερη χρονιά του. Πέρα από το γεγονός ότι είναι 36 ετών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η ηλικία ξενίζει αλλά πιστεύει κανείς ότι θα δώσει λιγότερα από τον Πέιν ή τον Βουγιούκα; Είναι αθλητικός παίκτης, προσέχει το σώμα του, που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία, φαντάζομαι ότι το έχουν ψάξει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και θέλουν να φτιάξουν ξανά την κατάσταση που υπήρχε με τον Γκιστ, με τα πικ εν ρολ κ.λπ. Έχει γρήγορα πόδια, μαζί με τον Γκιστ θα θωρακίσουν τη ρακέτα, θα βοηθήσουν στις αλλαγές κ.λπ.», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κ. Βαϊμάκη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού:

«Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει ακόμα. Θα αρχίσει από τον Καλάθη. Αν παραμείνει, όπως φαίνεται ότι θα συμβεί, θα είναι το καλύτερο νέο για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα θα πρέπει να χτιστεί γύρω του, έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να κρατήσει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Ο Λάσμε, άλλωστε, χρειάζεται έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καλάθη για να τον αξιοποιήσει. Αλλά και αμυντικά μπορεί να προσφέρει πολλά ο Γκαμπονέζος, ξέρουμε τι μπορεί να δώσει στην άμυνα».

Η παραμονή του Καλάθη έχει κλείσει, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Τζέιμς θα αποτελέσει παρελθόν.

«Ο Τζέιμς και ο Σίνγκλεντον δε νομίζω ότι θα παραμείνουν στην ομάδα. Είδα ότι Οκάρο Γουάιτ ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, προφανώς ο αντι-Σίγκλεντον. Τον ξέρουμε από τον Άρη, είναι πολύ καλός παίκτης, αν έρθει μπορεί να προσφέρει».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θέλουν να μειώσουν το συμβόλαιο του Μάντζαρη και, αν δεν υπάρξει συμφωνία, ακόμα και να το λύσουν. Θα μπορούσε μια τέτοια περίπτωση να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός;

«Δεν ξέρω αν θα ήθελε να το ρισκάρει ο Παναθηναϊκός μαζί του, δεν θα ήταν έξυπνη κίνηση με ο,τι είχε συμβεί πέρσι. Θεωρώ πως ούτε που θα σκεφτούν να ασχοληθούν με τον Μάντζαρη. Τώρα για το θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι με το συμβόλαιό του, αν μετάνιωσαν για το συμβόλαιο που του έδωσαν πέρσι κ.λπ., είναι άλλο θέμα. Γιατί μπορεί να είναι επικοινωνιακή νίκη, λόγω του σίριαλ που υπήρχε με τον Παναθηναϊκό, αλλά αγωνιστικά δεν πήραν απολύτως τίποτα από τον Μάντζαρη. Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες χρειάζονται ελληνικό κορμό, αλλά δεν πρέπει να θεοποιούμε όλους τους παίκτες επειδή είναι Έλληνες. Δεν αρκεί το ελληνικό διαβατήριο, πρέπει να είναι και καλός κάποιος. Ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να φτάσει στο Final 4 της Ευρωλίγκας, πρέπει να βρίσκει τους καλύτερους Έλληνες σύμφωνα με το μπάτζετ της».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πολύ κοντά στη συμφωνία με τον Μπλατ. Ποιο είναι το σχόλιό σας για τον πεπειραμένο προπονητή, αλλά και για την παραμονή ή όχι του Σπανούλη στην ομάδα;

«Είναι εξαιρετικός προπονητής, το έχει δείξει σε ευρωπαϊκές ομάδες και στο ΝΒΑ. Άσχετα αν τον "τελείωσε" ο ΛεΜπρόν, που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Είναι εξαιρετική περίπτωση για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά έχει σημασία να δούμε με ποιο μπάτζετ θα έρθει. Είναι δεδομένο ότι γνωρίζει την αγορά και μπορεί να φέρει καλύτερους ξένους, αλλά όσα κονέ και να έχει δεν θα καταφέρει να φέρει με 1 εκατ. ευρώ έναν παίκτη που το κασέ του είναι στα 2 εκατ. Προπονητής είναι, όχι διαπραγματευτής. Όσον αφορά τον Σπανούλη, υπάρχουν δύο ρόλοι. Εκείνος που έχει ο ίδιος για τον ευατό του, γιατί είναι τεράστιος παίκτης και θεωρεί ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί ακόμα, και εκείνος ο ρόλος που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Που τον θέλει να παίζει 10-12 λεπτά, με μειωμένο συμβόλαιο. Το θέμα είναι τι θέλουν Σπανούλης, Μπαλτ και Αγγελόπουλοι. Γιατί ο Βασίλης είναι παίκτης που έχει αλλάξει την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού και οι Αγγελόπουλοι και ο κόσμος του Ολυμπιακού τού χρωστάνε πολλά. Η μετάβαση, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει να γίνει κομψά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags