Facebook Pixel Sportdog.gr | «"Τρόμαξε" ο Ολυμπιακός με... Μπλατ - Μόλις αναλάβει, ο Σπανούλης θα... - Φουλ για Βεζένκοφ»
| 2018-06-30 22:46:00

«"Τρόμαξε" ο Ολυμπιακός με... Μπλατ - Μόλις αναλάβει, ο Σπανούλης θα... - Φουλ για Βεζένκοφ»

του Γιώργου Κτενά
«"Τρόμαξε" ο Ολυμπιακός με... Μπλατ - Μόλις αναλάβει, ο Σπανούλης θα... - Φουλ για Βεζένκοφ»

Αποκαλύψεις για τον κόουτς από κάποιον που τον γνωρίζει καλά.

Φοβερός τύπος, που γνωρίζει αρχαία ελληνική ιστορία καλύτερα από πολλούς Έλληνες και ο ιδανικός για να αναλάβει να γυρίσει σελίδα στον Ολυμπιακό είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Δασκάλου.

Ο ρεπόρτερ του Άρη στον Arena 89,4, που γνωρίζει άριστα τον Ντέιβιντ Μπλατ από τη θητεία του στους Κίτρινους, σχολίασε ακόμα την αξία του στον αμυντικό ανταρτοπόλεμο, αλλά και στο γεγονός ότι η παρουσία του θα γεμίσει με φρέσκιες ιδέες τους Πειραιώτες.

Ακόμα, στάθηκε στις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στους Πειραιώτες για την επόμενη μέρα του συλλόγου, αλλά και στην παραμονή ή όχι του Βασίλη Σπανούλη στην ομάδα.  

«Ο Ντέιβιντ είχε έρθει σε πολύ δύσκολη περίοδο για τον Άρη, μεταβατική, με τα πρώτα οικονομικά προβλήματα μετά τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Πήρε την ομάδα με έμπειρους μεν παίκτες, αλλά χωρίς καλή χημεία. Είναι φοβερός τύπος, τρομερά επικοινωνιακός, ακομπλεξάριστος και γνωρίζει πολύ καλά την αρχαία ελληνική ιστορία. Πιθανότατα πολύ καλύτερα από πολλούς από εμάς. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, πολλά αποφθέγματα από την αρχαία ελληνική ιστορία για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη κ.ά. Είναι φοβερός τύπος, πολύ επικοινωνιακός», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Δασκάλου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τις προπονητικές ικανότητες του Ντέιβιντ Μπλατ:

«Είναι Αμερικανός με ευρωπαϊκή νοοτροπία, τα συνδυάζει, του αρέσει να δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Χωρίς να έχει τη φήμη του κορυφαίου προπονητή για την άμυνα, είναι από τους κορυφαίους στον αμυντικό ανταρτοπόλεμο και το αμυντικό καμουφλάζ, ξέρει να διαβάζει και να κοουτσάρει καλά την ομάδα του». 

Το ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό 

Υπάρχει κάποιο περιστατικό που θυμάσαι και θα μπορούσε να συμπληρώσει την εικόνα του;

«Θυμάμαι ότι στο πρώτο παιχνίδι που είχε αναλάβει τον Άρη, είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ δυνατός και ο Άρης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Σε εκείνο το ματς είχε μόλις 2 μέρες στην ομάδα και είχε κοντέψει να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά πόσο είχε επηρεάσει το όνομά του την ομάδα, πόσο είχε καταφέρει να αφήσει το στίγμα του σε 1,5-2 μέρες. Σεβάστηκε την ομάδα και όσους ήταν γύρω της».

Θεωρείς ότι μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό, σε περίοδο που στην ομάδα χρειάζονται βαθιές τομές και αλλαγές;

«Για την αλλαγή σελίδας που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ομάδα του Σπανούλη, ο Μπλατ είναι ιδανικός προπονητής για να κάνει αυτή τη μετάβαση. Το έχει καταφέρει σε ομάδες όπως είναι η Μπένετον, η Μακάμπι. Έφερε νέα πνοή και νέες ιδέες σε αυτές τις ομάδες, αλλά φυσικά και στις υπόλοιπες που εργάστηκε. Χρειάζεται φρέσκιες ιδέες ο Ολυμπιακός, το καλούπι που είχε συνηθίσει να παίζει χρειάζεται τώρα να αλλάξει».

«Να πάρει Βεζένκοφ»

Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι χρειάζεται να αλλάξει στον Ολυμπιακό;

«Πρέπει να ανοίξει τον αγωνιστικό του κύκλου. Ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι ήταν μέχρι τώρα, ο Σπανούλης ήταν φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αλλά θα πρέπει να ανοίξει νέος κύκλος. Με νέα πρόσωπα και παίκτες που θα έρθουν για να είναι πρωταγωνιστές, που θα μοιραστούν την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης και δεν θα είναι μόνιμα απόφαση του ενός. Πρέπει να πάει σε πιο σίγουρες λύσεις ξένων παικτών, κάτι που μπορεί να το καταφέρει ο Μπλατ. Αν αληθεύει μάλιστα ότι τον ενδιαφέρει ο Βεζένκοφ, να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα, είναι πολύ καλή σκέψη για το πώς πρέπει να αρχίσει την ανανέωση των Ελλήνων. Γιατί ο Σάσα μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα, θεωρείται δικός μας».

Θεωρείς ότι ο Βασίλης Σπανούλης πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό με άλλον ρόλο;

«Τέτοιου επιπέδου παίκτες έχουν το δικαίωμα, τους το δίνει η ομάδα τους δηλαδή, να πάρουν εκείνοι την απόφαση για το τι σκοπεύουν να κάνουν. Θα μπορούμε να μείνει στον Ολυμπιακό με υποστηρικτικό ρόλο, θα μπορούσε να δίνει 10-15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι αλλά να μην είναι το πρώτο βιολί. Αν μπορέσει να αντέξει την αγωνιστική και οικονομική αλλαγή που χρειάζεται να γίνει, είναι καλό να μείνει για έναν χρόνο ακόμα. Δεν είναι μόνο το παρκέ, κρατάει τον χαρακτήρα και στα αποδυτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό - Τι συμβαίνει με Σπανούλη και Αγγελόπουλους!

Ψάχνονται όλοι με τη «βόμβα» Γιαννακόπουλου - Ποιον «καρφώνει», τι αποκαλύπτει - Φοβερές εξελίξεις

Έβγαλαν τα... μαχαίρια Πασκουάλ και Μπλατ - Η πρώτη σφοδρή σύγκρουση, ποιος κερδίζει

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags