Facebook Pixel Sportdog.gr | «Άχαστη» και έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική!
| 2018-07-02 20:50:00

«Άχαστη» και έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική!

Sportdog Team
«Άχαστη» και έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική!

Έκανε το 6x6 με νίκη επί της Εσθονίας (78-56).

Η Εθνική μας ομάδα επικράτησε και της Εσθονίας (78-56), κάνοντας το απόλυτο «6 στα 6» στη πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου. Σούπερ εκ νέου ο Μήτογλου, εξαιρετικοί και οι Αντετοκούνμπο-Κατσίβελης!

Το... τρένο της Εθνικής δε σταμάτησε ούτε στην Εσθονία! Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου επικράτησε στο Ταλίν με 76-58 και έκανε το «6 στα 6» στη πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, παίρνοντας με άνεση και ως αήττητη την πρόκριση για τον επόμενο γύρο. Η «Επίσημη Αγαπημένη» ήταν νωθρή στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «έβγαλε» στο παρκέ την ποιότητά της, φτάνοντας εύκολα στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Κορυφαίος της Εθνικής ήταν για ακόμα μία φορά ο Ντίνος Μήτογλου (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο (18 πόντοι) και Δημήτρης Κατσίβελης (13 πόντοι, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ).

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με... φόρα το ματς και προηγήθηκε με 8-0, ωστόσο στη συνέχεια χαλάρωσε, είχε κακές επιλογές επιθετικά και είδε τους Εσθονούς να προηγούνται με 13-12, στο 8ο λεπτό. Η είσοδος του Κατσίβελη έδωσε... πνοή στη «γαλανόλευκη», η οποία έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 15-13.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Εθνική μας ομάδα να βελτιώνεται αισθητά, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Ο Μήτογλου πήρε προσπάθειες, ο Κατσίβελης ήταν σταθερά αποδοτικός και η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έφτασε στο +7 (25-18) στο 16ο λεπτό. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο επίπεδο (30-20, 17'), όμως οι Εσθονοί έβρισκαν απαντήσεις και δεν άφησαν την Εθνική μας να ξεφύγει περισσότερο. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε πάντως την Ελλάδα να προηγείται με 35-27.

Γκίκας και Βασιλόπουλος έφεραν την «γαλανόλευκη» στο +11 (40-29) στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, γεγονός που έδωσε άνεση στην Εθνική μας ομάδα. Παρά την αστοχία τους, οι Εσθνοί πλησίασαν στους 6 (34-40), όμως η Ελλάδα έφτασε πάλι σε διψήφια διαφορά (48-38) στο 25ο λεπτό. Η εικόνα παρέμεινε στο ίδιο πλαίσιο, με την Εθνική μας ομάδα να διατηρείται σταθερά σε απόσταση 7-8 πόντων, χάρη στη τριπλέτα των Μήτογλου, Βασιλόπουλου και Κατσίβελη. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε τελικά με τους Έλληνες στο +8 (48-56).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Θανάση Αντετοκούνμπο σε... κέφια, με την Ελλάδα να παίρνει προβάδισμα 14 πόντων (64-50). Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με την Ελλάδα να διατηρεί την διαφορά της με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 (76-56) στο 38ο λεπτό, ενώ η Ελλάδα έφτασε στη νίκη με το τελικό 78-56.

Δεκάλεπτα: 13-15, 27-35, 48-56, 56-78

Οι MVPs: Ο τίτλος του MVP μοιράζεται δικαιωματικά στους Ντίνο Μήτογλου και Δημήτρη Κατσίβελη, που παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο και κυριάρχησαν στις «γαλανόλευκες» στιγμές κυριαρχίας.

Ο Σκληρός: Πολύ καλός και ουσιαστικός ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πρωταγωνίστησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

Ο Αόρατος: Ο Ράιν Βέιντεμαν πέρασε απαρατήρητος και δεν βοήθησε την Εσθονία σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Η Στιγμή: Η Εθνική μας ομάδα μετέτρεψε το +8 του ημιχρόνου στο +11 των πρώτων λεπτών της τρίτης περιόδου, πήρε διψήφια διαφορά και απέκτησε μεγάλη άνεση για την συνέχεια της αναμέτρησης.

Η Γκέλα: Οι Εσθονοί ήταν ιδιαίτερα άστοχοι από την γραμμή του τριπόντου και έχασαν αρκετούς πόντους, με την άμυνα της Εθνική μας να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η Διαιτησία: Ντοζάι, Ζουράποβιτς και Καλατράβα είχαν εύκολο έργο, καθώς οι αμφισβητούμενες και δύσκολες φάσεις ήταν λίγες. Δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την έκβαση και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Η Εξέδρα: Οι φίλοι των Εσθονών βρέθηκαν κοντά στην ομάδα τους και δημιούργησαν καλή ατμόσφαιρα, ωστόσο η Ελλάδα ήταν ένα... ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους γηπεδούχους.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Εσθονία (Σοκ): Κίστινγκ 5 (1), Κότσαρ 9, Κουλαμάε 11 (1), Ραϊέστε 14 (2), Βέιντεμαν, Ντόρμπεκ 2, Γιοεσάρ 2, Λάανε 3 (1), Νούργκερ 2, Παάσοχα, Βένε 8 

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Γιαννόπουλος, Γκίκας 2, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτογλου 18 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο 18 (2), Μποχωρίδης 6, Μπουρούσης 7, Κατσίβελης 13 (1), Μάντζαρης, Μαργαρίτης 2, Βασιλόπουλος 9 (2) 

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags