Facebook Pixel Sportdog.gr | «Κρατάει Παππά ο Γιαννακόπουλος - Γκάλης ο Σπανούλης - Περίεργο αυτό με Μάντζαρη»
| 2018-07-08 16:05:00

«Κρατάει Παππά ο Γιαννακόπουλος - Γκάλης ο Σπανούλης - Περίεργο αυτό με Μάντζαρη»

του Γιώργου Κτενά
«Κρατάει Παππά ο Γιαννακόπουλος - Γκάλης ο Σπανούλης - Περίεργο αυτό με Μάντζαρη»

Έμπειρος Έλληνας προπονητής λέει πράγματα που θα συζητηθούν.

Την άποψη ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέρει πώς γίνεται το παιχνίδι και μπορεί αν θέλει να κρατήσει τον Παππά στον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά δεν θεωρεί αδύνατο να δει ακόμα και με τη φανέλα του Ολυμπιακού τον 28χρονο άσο, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Νίκος Παύλου.

Ο πεπειραμένος προπονητής, που βρίσκεται πολλά χρόνια στον χώρο του μπάσκετ, αναφέρθηκε ακόμα στην παραμονή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό και στον ρόλο που θα έχει ανεξάρτητα από την παρουσία του Μπλατ, αλλά και στις ανανεώσεις που έχουν ή δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής στους Ερυθρόλευκους.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη στην περίπτωση του Νίκου Παππά και του Παναθηναϊκού. Αν είναι μόνο το αγωνιστικό, αν είναι μόνο το οικονομικό, αν είναι συνδυασμός τους. Ως προπονητής εγώ θα τον κρατούσα, αλλά μπορεί να παίζουν ρόλο διάφορες καταστάσεις. Θεωρώ ότι μπορεί να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, άλλωστε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέρει καλά πώς γίνεται το παιχνίδι. Δε νομίζω ότι θα φύγει, εκτός αν συμβαίνει κάτι με τον Πασκουάλ και δεν το ξέρουμε», ήταν το αρχικό σχόλιο του μπαρουτοκαπνισμένου μπασκετάνθρωπου στο sportdog.gr. 

Υπάρχει σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να αποτελεί πιθανό προορισμό του - Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;

«Όλοι κάνουν "μεγάλες" μεταγραφές, σήμερα. Από τους πολιτικούς, που αλλάζουν κόμματα, ως του αθλητές. Το οικονομικό σκέλος και ο χρόνος συμμετοχής είναι πολύ μεγάλα κίνητρα για έναν παίκτη. Είναι και άλλα στη μέση όταν κάποιος καλείται να πάρει μια απόφαση, δεν είναι μόνο η φανέλα. Δεν θα το θεωρούσα αδύνατο, αν και δεν γνωρίζω αυτό το σενάριο, αφού και ο Σπανούλης που ήταν μεγαλύτερο όνομα πήγε από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό και έπαιξε κανονικά, πήρε πρωταθλήματα, τίτλους, όλα».

Το ρεπορτάζ που θέλει τον Κόπονεν να είναι εκείνος που θα αντικαταστήσει τον Παππά στον Παναθηναϊκό, αν τελικά αποχωρήσει οριστικά ο Έλληνας άσος, πώς το σχολιάζετε;

«Πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη, σοβαρό παιδί, καλό αμυντικό. Είναι διαφορετικό το στιλ του από εκείνο του Παππά, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Πασκουάλ που ξέρει καλά τον παίκτη, γνωρίζει καλύτερα τι να κάνει. Ίσως να είναι περισσότερο συνεργάσιμος για την ομάδα».

Για να πάμε λίγο και στον Ολυμπιακό, πρόσφατα είχαμε τις ανανεώσεις στα συμβόλαια των Σπανούλη και Παπανικολάου. Ποια είναι η άποψή σας για αυτό το θέμα; 

«Το έβλεπα ότι θα γίνει και για τους δύο, δεν είχα καμία ανησυχία ότι θα αποχωρούσαν. Και οι δύο είναι χρήσιμοι και, φυσικά, πολύ καλοί παίκτες. Ούτε ο Ολυμπιακός θα ρίσκαρε να τους αφήσει να αποχωρήσουν και να ψάχνει μετά τους αντικαταστάτες τους, αλλά ούτε κι εκείνοι θα ρίσκαραν να πάνε αλλού. Ειδικά ο Παπανικολάου που είχε φάει ήδη μια σφαλιάρα στην Μπαρτσελόνα, πριν πάει στο ΝΒΑ. Στον Ολυμπιακό έχει βρει την ηρεμία του, είναι το σπίτι και αυτό φαίνεται. Για τον Σπανούλη τι να πω; Στο τέλος αυτής της σπουδαίας καριέρας θα μπορούσε να πάει αλλού;».

Ένα θέμα, πάντως, που συζητιέται έντονα είναι ο ρόλος που θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό.

«Μα ακόμα και να έρθει ο Μπλατ και να του πει ότι δεν θα είναι πρώτος... Οι μεγάλοι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν δεύτερο ρόλο. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί με τον Γκάλη. Μα οι ίδιοι οι παίκτες που θα συμπληρώνουν την πεντάδα, θα του ακουμπάνε την μπάλα στα δύσκολα. Είναι πρωταγωνιστής, leader, δε νομίζω ότι μπορεί να παίξει δεύτερο ρόλο».

Τέλος, πείτε μας την άποψή σας για τα δύο συμβόλαια που επίσης συζητιούνται στον Ολυμπιακό: Εκείνα των Παπαπέτρου και Μάντζαρη.

«Ο Παπαπέτρου, πια, είναι 24 ετών, δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς ταλέντο ή ότι είναι φέρελπις παίκτης. Είναι ολοκληρωμένος πια και νομίζω ότι αυτός ο παίκτης έχει ρόλο στον Ολυμπιακό. Σαν προπονητής θα τον κρατούσα στην ομάδα. Το θέμα του Μάντζαρη, τώρα, το βλέπω λίγο περίεργο. Γιατί τα λεφτά που παίρνει είναι πολλά με βάση την αγωνιστική του εικόνα στο παρκέ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags