Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτή είναι η καλύτερη 5άδα της σεζόν - Αυτοί διέπρεψαν για τον ΕΣΑΚΕ
| 2018-07-16 22:15:00

Αυτή είναι η καλύτερη 5άδα της σεζόν - Αυτοί διέπρεψαν για τον ΕΣΑΚΕ

Sportdog Team
Αυτή είναι η καλύτερη 5άδα της σεζόν - Αυτοί διέπρεψαν για τον ΕΣΑΚΕ

Παίκτες από τέσσερις διαφορετικές ομάδες ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα της STOIXIMAN.GR Basket League 2017-18.

Ο Νικ Καλάθης του Παναθηναϊκού Superfoods, ο Θάντους ΜακΦάντεν της Κύμης, ο Μακένζι Μουρ του Λαυρίου Megabolt, ο Κρις Σίνγκλετον του Παναθηναϊκού Superfoods και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ του Ολυμπιακού αποτελούν την ιδανική πεντάδα του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν σχεδόν σε ομοφωνία μεταξύ των ψήφων των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων της STOIXIMAN.GR Basket League για τη σεζόν 2017-18, των δημοσιογράφων και του κοινού. Οι Καλάθης, Σίνγκλετον ήταν και την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά, 2016-17 μέλη της καλύτερης πεντάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς αναδεικνύονται μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν οι προπονητές και οι αρχηγοί των 14 ΚΑΕ (που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα σε ποσοστό 60%), εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το φίλαθλο κοινό μέσω του www.esake.gr

Ο Νικ Καλάθης συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά σε όλες τις ψηφοφορίες. Ο ηγέτης του Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού πήρε 25 από τους 28 ψήφους των προπονητών και των αρχηγών (ποσοστό 89,29%), συγκέντρωσε ποσοστό 82,5% στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, ενώ σε εκείνη του κοινού ψηφίστηκε σε ποσοστό 63,7%. Ο 29χρονος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος δημιουργός της STOIXIMAN.GR Basket League 2017-18 σε κανονική περίοδο (7,28) και πλέι οφ (5,9).

Ο Θάντους ΜακΦάντεν μετά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17, επέστρεψε στην STOIXIMAN.GR Basket League στην 7η αγωνιστική του τελευταίου πρωταθλήματος για λογαριασμό της Κύμης, αλλά κατάφερε να συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων (8 ψήφοι έναντι 7 του Βασίλη Σπανούλη), πρώτος στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων (25% έναντι 22% του Φιλ Γκος) και δεύτερος στις προτιμήσεις του φίλαθλου κοινού (13% έναντι 27,67% του πρώτου Μάικ Τζέιμς).

Ο ΜακΦάντεν ήταν πρώτος σε μέσο όρο πόντων μεταξύ των παικτών της STOIXIMAN.GR Basket League, με 17,7 πόντους.

Ο Μακένζι Μουρ ήταν πρώτος σε αξιολόγηση παίκτης της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League με συνολικά 548 βαθμούς και πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ του Λαυρίου Megabolt συγκέντρωσε 15 ψήφους σε σύνολο 28, στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ποσοστό 60%, ενώ στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού 17,18%.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν δεύτερος σε αξιολόγηση στα πλέι οφ συγκεντρώνοντας 142 βαθμούς συνολικά έναντι 144 του Μάικ Τζέϊμς. Ο 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ του Πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού Superfoods ήταν, επίσης, πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες. Συγκέντρωσε 7 ψήφους σε σύνολο 28 στις προτιμήσεις των αρχηγών και των προπονητών, ποσοστό 25% στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων και ποσοστό 24,79% στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αν και ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, αναδείχθηκε ο κορυφαίος σέντερ της STOIXIMAN.GR Basket League για τη σεζόν 2017-18. Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού πρώτευσε και εκείνος σε όλες τις ψηφοφορίες. Συγκέντρωσε 18 προτιμήσεις σε σύνολο 28 στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ, ποσοστό 25% στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ (έναντι 20% του Τζαμέλ ΜακΛίν) και 28,32% στην ψηφοφορία του κοινού (έναντι 24,14% του Ίαν Βουγιούκα).

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags