Facebook Pixel Sportdog.gr | Έφτασε και… σηκώνει μανίκια – Στην Ελλάδα ο Μπλατ, «φουλάρει» για μεταγραφή ο Ολυμπιακός
| 2018-07-17 22:09:00

Έφτασε και… σηκώνει μανίκια – Στην Ελλάδα ο Μπλατ, «φουλάρει» για μεταγραφή ο Ολυμπιακός

Sportdog Team
Έφτασε και… σηκώνει μανίκια – Στην Ελλάδα ο Μπλατ, «φουλάρει» για μεταγραφή ο Ολυμπιακός

Πάτησε στη χώρα μας και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Όπως αναμενόταν, ο Ντέιβιντ Μπλατ έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έχει ήδη δρομολογήσει τις περισσότερες μεταγραφικές υποθέσεις της νέας του ομάδας από το εξωτερικό, ωστόσο με την άφιξή του αναμένεται να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού της σεζόν 2018-19.

Ο Μπλατ αναμένεται να έχει συνάντηση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, ενώ θα πιάσει άμεσα δουλειά προκειμένου να κλείσει το ρόστερ με μια ακόμα μεταγραφή για τη θέση «3».

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Σας ευχαριστώ. Είναι ωραίο που είμαι εδώ. Είχα πολλές εμπειρίες στην Ελλάδα, έζησα εδώ στο παρελθόν. Τώρα έρχομαι σε ένα ιστορικό και ξεχωριστό πρόγραμμα, τον Ολυμπιακό. Νιώθω τυχερός και περήφανος. Είμαι χαρούμενος, που ήρθα για να δουλέψω για τον Ολυμπιακό. Ανυπομονώ» και συμπλήρωσε για το πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό:

Ήταν μια εύκολη απόφαση για εμένα. Πέρυσι σκέφτηκα το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη η πρώτη και η μόνη ομάδα που μίλησα ήταν ο Ολυμπιακός. Μόλις κατάλαβα πως με ήθελαν πραγματικά, προσπάθησα να γίνει. Ευτυχώς έγινε. Εδώ θέλω να βρίσκομαι».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Δεν έρχεσαι σε ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα χωρίς κατανόηση, προσδοκίες και προθυμία να αναλάβεις τις ευθύνες. Πάντα στην καριέρα μου ήμουν τυχερός να είμαι σε πετυχημένες ομάδες. Πήρα πρωταθλήματα και μετάλλια. Ποτέ δεν είναι το θέμα μόνο τα αποτελέσματα, αλλά το τι κάνεις, για να φτάσεις σε αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό το έχω καταλάβει. Το ίδιο έχει καταλάβει και ο Ολυμπιακός. Το εύκολο είναι να φτάσεις στον στόχο. Το δύσκολο είναι η δουλειά σου για να φτάσεις και η προθυμία σου να θυσιάσεις ό,τι χρειαστεί, για να φτάσεις στην επιτυχία. Δεν σκέφτηκα πολύ για να έρθω εδώ. Ξέρω ότι αυτή η ομάδα τα καταλαβαίνει αυτά. Είναι μέρος και της φιλοσοφίας μου», ενώ απευθυνόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Θα δώσω τον καλύτερό μου ευατό, τους το υπόσχομαι. Είμαι ευτυχισμένος, που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει δική του κουλτούρα και παράδοση. Όσοι υποστηρίζουν την ομάδα είναι μεγάλο κομμάτι όλου αυτού. Θα κάνω ό,τι μπορώ, για να τους κάνω χαρούμενους».

Σε ερώτηση για τα μεταγραφικά και τον Άξελ Τουπάν, υποστήριξε: «Αφού ανακοινώσαμε τον Άξελ Τουπάν, κοιτάμε για άλλον έναν παίκτη. Παρά τις δημοσιεύσεις για παίκτες, που έρχονται κυρίως από μάνατζερ, γιατί ξέρω πώς δουλεύει η αγορά, προσπαθούμε να χτίσουμε την καλύτερη ομάδα που μπορούμε. Έχω δώσει έμφαση στο να μιξάρουμε εμπειρία παικτών που ήταν εδώ, μαζί με νιάτα, ταχύτητα και αθλητικότητα. Στοιχεία που πιστεύω πως πρέπει να βάλουμε σε αυτή την ομάδα. Σύντομα θα ολοκληρώσουμε την ομάδα και θα ξεκινήσουμε δουλειά. Αυτό είναι το ωραίο κομμάτι.

Ο Άξελ έχει την ποιότητα να ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι καλός σε άμυνα και επίθεση. Βοηθάει και στις δύο πλευρές. Θέλει να δουλέψει, να βελτιωθεί και να είναι μέλος ενός νικηφόρου προγράμματος. Είμαι χαρούμενος, που τον έχουμε εδώ».

Τέλος, σχολιάζοντας την παραμονή του Βασίλη Σπανούλη επισήμανε: «Το εξαιρετικό είναι ότι με όλες αυτές τις επιτυχίες και τις ιδιαίτερες στιγμές και τις μεγάλες φάσεις παραμένει ταπεινός. Τον νοιάζει η ομάδα, η συνολική επιτυχία. Είναι ο ηγέτης μας. Είναι σταρ για πολλά χρόνια. Όταν μπορείς να κοουτσάρεις τέτοιους βετεράνους, νιώθεις ωραία. Και ο Πρίντεζης δεν διαφέρει. Ούτε και ο Παπανικολάου. Γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι πρέπει να κάνουν για την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags