Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το μεγάλο χτύπημα του ΠΑΟ σε Ολυμπιακό - Πρόβλημα για Πασκουάλ ότι... - Νέος ρόλος για Σπανούλη»
| 2018-07-28 19:17:00

«Το μεγάλο χτύπημα του ΠΑΟ σε Ολυμπιακό - Πρόβλημα για Πασκουάλ ότι... - Νέος ρόλος για Σπανούλη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Το μεγάλο χτύπημα του ΠΑΟ σε Ολυμπιακό - Πρόβλημα για Πασκουάλ ότι... - Νέος ρόλος για Σπανούλη»

Γνωστός μπασκετάνθρωπος για το σχεδιασμό των αιωνίων και όχι μόνο.

Τις κινήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο σχεδιασμό της σεζόν 2018-2019 σχολίασε ο Μάνος Μανουσέλης. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο sportdog για τους αιωνίους, χαρακτήρισε σημαντική κίνηση αυτή του Παπαπέτρου για τον Εξάστερο, αλλά εξέφρασε τον προβληματιμό του για την προσθήκη του Παπαγιάννη, λόγω συνωστισμού στο “5”. Για τους Πειραιώτες πειρμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το χτίσιμο της ομάδας από τον Μπλατ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ΑΕΚ. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως σας φαίνεται η ενίσχυση του Παναθηναϊκού;

«Η υπόθεση του Παπαγιάννη στον Παναθηναϊκό πρέπει να προέκυψε εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού του Παναθηναϊκού. Ίσως να άλλαξε το σκεπτικό. Μαζεύτηκαν αρκετά παιδιά στο “5”. Σίγουρα όμως είναι σημαντικότερο το γεγονός, ότι κάνει ελληνικό κορμό. Μετά από χρόνια θα υπάρχουν Έλληνες ικανοί να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να υπάρχει μία συνοχή στην ομάδα κα να κάνει μία επιστροφή στη λογική που είχε όταν έπαιζε με Διαμαντίδη, Σπανούλη και άλλους Έλληνες παίκτες. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ο χρόνος. Αυτή η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να γίνει ένα σύνολο που θα υποστηρίξει την ίδια κατεύθυνση. Στα μέρη μας αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα έχει ο Πασκουάλ. Γιατί όταν περνάει ο καιρός και δεν κάνεις μεγάλες επιτυχίες, όπως αυτές που έχει συνηθίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, τότε τελειώνει και η υπομονή του κόσμου. Η μενταλιτέ των οπαδών του Παναθηναϊκού στοχεύει προς Final 4. Το πρωτάθλημα έτσι όπως έχει κανταντήσει, είναι υπόθεση δύο ομάδων. Μία φορά θα το κατακτήσεις, μία θα το χάσεις.

Ο Παπαπέτρου ήταν μία πολύ δυνατή επικοινωνιακή κίνηση. Εκτιμάτε ότι θα βγει στο παρκέ;

«Είναι πολύ ουσιαστική κίνηση. Ο Παναθηναϊκός έσπασε το δίδυμο Παπαπέτρου-Παπανικολάου που ήταν οι καλύτεροι φόργουορντ αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Είναι και μία θέση που παραδοσιακά είχε πρόβλημα ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια. Την κάλυπτε με Αμερικάνους. Δεν μπορεί όμως μία ομάδα να στηρίξει το χτίσιμό της σε έναν ξένο.

Η επιλογή του Παπαπέτρου να φύγει από τον Ολυμπιακό, ώστε να αποκτήσει καλύτερο ρόλο ε άλλη ομάδα μήπως πρέπει να ωθήσει και άλλους νέους παίκτες να πράξουν το ίδιο; Για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς δεν έχει χρόνο στον Παναθηναϊκό αλλά υπέγραψε την ανανέωσή του...

«Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, ας μην κάνουμε γενικεύσεις. Ο Νίκος μία πολύ ιδιαίτερη ψυχολογία. Είναι παιδί που παίζει πρώτα με την καρδιά και το ένστικτο και μετά από τα υπόλοιπα. Στη δικιά του περίπτωση έκανε αυτό που θα ήταν πιο αποτελεσματικό».

Ο Ολυμπιακός πως σας φαίνεται;

«Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον. Θέλουμε να τον δούμε πως είναι να αλλάζει κατεύθυνση. Έχει έναν καταξιωμένο προπονητή στον πάγκο του. Πιστεύω είναι μοιραίο κάποια στιγμή να αλλάξει ο ρόλος του Σπανούλη στην ομάδα, όχι όμως και η σημασία του σαν παρουσία. Θα είναι έτσι και αλλιώς ο ηγέτης της ομάδας, χωρίς όμως να παίζει 30 και 35 λεπτά. Ο Μπλατ είναι ικανός να φτιάξει μία αληθινή ομάδα που να μη στηρίζεται μόνο σε έναν παίκτη ή συνταγή, αλλά και να είναι ανταγωνιστικός παίζοντας ολοκληρωμένο μπάσκετ».

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία;

«Για την ΑΕΚ το πιο σημαντικό πράγμα είναι, ότι έχει αποκτήσει μία διοίκηση, η οποία στοχεύει ψηλά. Δεν αρκείται στο να διεκδικεί την είσοδο στην τετράδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει βρει μία διέξοδο με το Champions League. Κακά τα ψέμματα, αυτό το πράγμα με την κλειστή Ευρωλίγκα είναι μεγάλο πρόβλημα για τα όνειρα που κάνουν οι άλλες ομάδες, ώστε να έχουν ένα παράθυρο προς την Ευρώπη. Ο Αγγελόπουλος είναι ο παράγοντας που έλειπε από την ΑΕΚ και έχει δώσει όραμα στην ομάδα. Επιμένω ότι το θέμα είναι η διοίκηση πρώτα και έπονται τα άλλα. Το αν θα είναι ο Μπάνκι σήμερα, ή ο Σάκοτα αύριο ή κάποιος αλλος δεν έχει σημασία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags