Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες για Μπλατ – Παίρνει άσημους και τους κάνει παιχταράδες
| 2018-08-03 22:42:00

Φοβερές ατάκες για Μπλατ – Παίρνει άσημους και τους κάνει παιχταράδες

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες για Μπλατ – Παίρνει άσημους και τους κάνει παιχταράδες

Τρομερή τοποθέτηση για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Στέφανος Δέδας μίλησε για την παρουσία του στην Μπαχτσεσεχίρ, ανέλυσε την μεταγραφή του Χάουαρντ Σαντ Ρος στην ΑΕΚ και επεσήμανε πως ο Ντέιβιντ Μπλατ παίρνει άγνωστους στο ευρύ κοινό παίκτες, που μαζί του αλλάζουν επίπεδο.

Όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο Έλληνας προπονητής:

Για την Μπαχτσεσεχίρ: «Την ανέλαβα όταν ήταν Α2 και είναι ένα σοβαρό πρότζεκτ. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν όρεξη και όραμα. Είναι ένα κολέγιο με πολλά παραρτήματα σε όλη την Τουρκία. Πήγαμε στους τελικούς, αλλά εκμεταλλευτήκαμε που αποσύρθηκε η Εσκισεχίρ και έτσι ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Έκλεισε δυνατά το ρόστερ με τον Κολόμ, αλλά γενικά προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους.

Πήραμε τους Ράουτινς, Ντι Τζέι Ουάιτ, Κρις Μπαμπ, τον Σλότερ που είναι ερωτηματικό γιατί έχει μία μικρή πτωτική πορεία, αλλά έχει να δώσει. Η ομάδα είναι καλή και πιστεύω ότι ο Κολόμ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε πάρει. Για την εποχή που είναι δύσκολη στην Τουρκία με τα χρήματα και την αβεβαιότητα, κάναμε καλή δουλειά».

Για τον στόχο της ομάδας του: «Νομίζω ότι αν παίξουμε στα πλέι οφ θα είμαστε ευχαριστημένοι για την πρώτη χρονιά. Η ομάδα έχει καλό μπάτζετ και μαθητές που την ακολουθούν. Δεν έχουμε την εμπειρία της Μπάνβιτ και της Τόφας. Πρέπει να ξεπεράσουμε κι άλλα θέματα. Στην Τουρκία δεν φτάνει μόνο το μπάτζετ, χρειάζεται οργάνωση και διάφορα γύρω γύρω. Θέλουμε πλέι οφ για να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη».

Για τον Σαντ-Ρος που παίρνει η ΑΕΚ: «Είναι ένα αθλητικό γκαρντ στη θέση “3” και λίγο στο “2”. Η δυνατότητά του είναι η προσωπική άμυνα. Μπορεί να πάρει τον καλύτερο αντίπαλο και να τον σταματήσει. Είναι καλός στα κλεψίματα και στην άμυνα και έχει καλό ένστικτο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, είναι ότι πρόκειται για έναν καλό αμυντικό και στην μπάλα και μακριά από την μπάλα.

Έχει βάλει πόντους η Νταρουσάφακα από δικά του κλεψίματα. Είναι καλός στο ανοικτό γήπεδο, αλλά είναι μέτριος στη δημιουργία και στο “5 εναντίον 5”. Περισσότερα ρήγματα κάνει με μία μεγάλη πάσα, αλλιώς πρέπει να του το επιτρέψει η αντίπαλη άμυνα να πάει προς το καλάθι. Δεν κάνει ντρίμπλες πολλές, είναι παίκτης μίας φάσης. Είναι ένας ρολίστας υψηλότατου επιπέδου και ένας παίκτης που δεν είχε η ΑΕΚ πέρυσι».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ: «Ο Μπλατ είναι ένας προπονητής δεν θα πάρει ονόματα, αλλά παίκτες που δεν τους ξέρει το ευρύ μπασκετικό κοινό, όμως είναι ξέρουν ότι έρχονται και με εκείνον θα αλλάξουν επίπεδο. Θεωρώ ότι οι κινήσεις του Ολυμπιακού είναι στα πλαίσια αυτού που θέλει να κάνει ο Μπλατ. Παίκτες με κίνητρο και που να παίζουν πρώτα για την ομάδα. Δεν θέλει ονόματα και παίκτες που είναι καθιερωμένοι. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι άλλες καταστάσεις και είναι ο κορμός. Ξεχωρίζω τους ξένους από τους Έλληνες. Θα παίξει ανάλογο μπάσκετ με τους παίκτες που πήρε. Με πολλή κίνηση χωρίς μπάλα, αυτοματισμούς, ταχύτητα και εκτέλεση που έχουν να κάνουν με συνολική δουλειά. Το κομμάτι το αγωνιστικό που έχει ενδιαφέρον θα είναι η διαχείριση του Σπανούλη.

Τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει να έχει πολύ την μπάλα στα χέρια του, αλλά νομίζω ότι εκεί θα προσπαθήσει να βγάλει μία άλλη αγωνιστική μορφή. Ο Μπλατ θέλει κίνηση με την μπάλα και χωρίς αυτή. Δίνει έμφαση σ’ αυτό, προκειμένου να βγάζει την άμυνα εκτός θέσης. Όλοι περιμένουν να δουν τον Σπανούλη με Μπλατ, καθώς με τους προηγούμενους προπονητές βλέπαμε σχεδόν το ίδιο. Ο Μπλατ εκτός από το αγωνιστικό είναι εκπληκτικός να δίνει κίνητρο.

Ακόμη και να έχει μία δική του ιδέα προσπαθεί να τη μοιράσει και να κάνει χαρούμενο τον περίγυρό του. Αυτό τον ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους προπονητές. Είναι ευχάριστος στην καθημερινότητα. Είναι μία εκπληκτική κίνηση από τον Ολυμπιακό, μετά τον Σφαιρόπουλο, γιατί μπορεί να τακτοποιήσει πολλά πράγματα και εκτός παρκέ».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags