Facebook Pixel Sportdog.gr | Μίλτον Ντόιλ: Από τα… ΜακΝτόναλντς στη Μούρθια
| 2018-08-16 07:36:00

Μίλτον Ντόιλ: Από τα… ΜακΝτόναλντς στη Μούρθια

Sportdog Team
Μίλτον Ντόιλ: Από τα… ΜακΝτόναλντς στη Μούρθια

Διαβάστε την φοβερή ιστορία του νεοαποκτηθέντα παίκτη της Μούρθια, Μίλτον Ντόιλ, ο οποίος πριν υπογράψει στην ισπανική ομάδα σκεφτόταν να κόψει το μπάσκετ και να δουλέψει στα ΜακΝτόναλντς! Η προτροπή της μητέρας του που άλλαξε τα πάντα.

Πριν από λίγα 24ωρα η Μούρθια επισημοποίησε τη συμφωνία της με τον Μίλτον Ντόιλ. Μπορεί ο 24χρονος Αμερικανός γκαρντ να μην είναι δα και πολύ γνωστός, αλλά το σίγουρο είναι πως η διαδρομή που ακολούθησε μέχρις ότου συμφωνία με τη Μούρθια, ήταν πρωτόγνωρη.

Διαβάστε παρακάτω και θα αντιληφθείτε του λόγου το αληθές…

Ο Ντόιλ κατά τη διάρκεια της πρώτης του χρονιά στο κολέγιο Loyola στο Ιλινόις έπειτα από τη μεταγραφή του από το Kansas δεν έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα δεν έδειχνε διάθεση να το κάνει.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται σε αφιέρωμα του Kiaenzona.com προσανατολιζόταν στο να δουλέψει στα ΜακΝτόναλντς, ώστε να βγάλει τα προς το ζην, με τη μητέρα του να είναι αυτή που του… άλλαξε μυαλά και τον έπεισε να πιστέψει πως είχε το ταλέντο για να διαπρέψει στο παρκέ.

“Αγόρι μου, έχεις τόσο πολύ ταλέντο” του είπε μεταξύ άλλων και όλα άλλαξαν. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, ο Ντόιλ έχει ντεμπουτάρει στο ΝΒΑ, παίζοντας πέρυσι σε δέκα αγώνες με τους Νετς, ενώ το υπόλοιπο της σεζόν το πέρασε στη θυγατρική τους ομάδα.

Για να φτάσει να παίξει στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός άσος τα είχε πάει εξαιρετικά στο περσινό Summer League του Λας Βέγκας, με τον προπονητή των Νετς στο Summer League να τονίζει πως “ήρθε από το πουθενά. Τον είδα να παίζει και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν… ποιο είναι αυτό το παιδί; Μπορούσε να σκοράρει, παράλληλα να πασάρει κι όχι μόνο. Επρεπε να βελτιώσει μερικές πτυχές του παιχνιδιού του, όμως ήταν ικανοποιημένος που ήταν μέρος της ομάδας. Ανυπομονούσα να τον δω να προπονείται”.

Το επαγγελματικό μπάσκετ ήταν όνειρο για τον Ντόιλ, ο οποίος πλέον το έχει κάνει πραγματικότητα, κερδίζοντας χρήματα γι’ αυτόν, την οικογένειά του και τα δύο του παιδιά: “Η πατρότητα με έκανε πιο ώριμο. Με έκανε να σκέφτομαι πιο πολύ το παιχνίδι μου το μέλλον μου”.

Πέρυσι μέτρησε 3,4 πόντους, 1,8 ριμπάουντ σε 10 αγώνες στο ΝΒΑ, ενώ στην G-League ήταν εξαιρετικός, με 20,5 πόντους, 6,2 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ, όντα πλέον παίκτης της Μούρθια.

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags