Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωσαν Μπλατ, Πρίντεζης και Σπανούλης - Τι είπαν για τις μεταγραφές
| 2018-08-21 20:03:00

Αποθέωσαν Μπλατ, Πρίντεζης και Σπανούλης - Τι είπαν για τις μεταγραφές

Sportdog Team
Αποθέωσαν Μπλατ, Πρίντεζης και Σπανούλης - Τι είπαν για τις μεταγραφές

Έτοιμοι για μια ακόμα μεγάλη χρονιά οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού.

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ντέιβιντ Μπλατ μίλησαν στην πρώτη προπόνηση της σεζόν του Ολυμπιακού οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, ενώ έκαναν αναφορά και στο νέο ρόστερ των Ερυθρόλευκων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπανούλης:

Για την νέα σεζόν του Ολυμπιακού: "Είναι μια καινούργια χρονιά. Ξεκινάμε μια χρονιά γεμάτη φιλοδοξία και κοντινά όνειρα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε".

Για το αν η φετινή σεζόν του θυμίζει το 2011: "Σίγουρα έχει μερικά κοινά στοιχεία, αλλά ποτέ οι χρονιές δεν ξέρεις αν θα εξελιχθούν με τον ίδιο τρόπο. Μακάρι να εξελιχθεί ίδια. Υπάρχουν καινούργια πρόσωπα, παίκτες και προπονητές, καινούργια φιλοσοφία. Θα χρειαστεί χρόνος να βγάλουμε αυτά που θέλει ο κόουτς στο παρκέ".

Για το αν είναι έτοιμος να σπάσει τα ρεκόρ του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην EuroLeague: "Εγώ περιμένω να τα πάει καλά η ομάδα. Να πάρουμε τίτλους και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ, αλλά πάνω απ όλα να έχουμε υγεία, είναι κάτι που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια. Η ομάδα και οι τίτλοι έρχονται πρώτα, μετά είναι το προσωπικό".

Για τη νέα εικόνα στο ρόστερ του Ολυμπιακού: "Ήρθαν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες και κάποιοι που παίζουν πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να παντρέψουμε την εμπειρία με τα νιάτα, να κάνουμε ένα καλό μείγμα. Να ενώσουμε τα καλά στοιχεία του καθενός και να τα βγάλουμε στο γήπεδο".

Για το τι θέλει να μάθει στους νέους παίκτες της ομάδας: "Το θέμα είναι να κάνουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή, με χαρακτήρα και ρόλους. Πάνω από όλους η ομάδα και μόνο το καλό της. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, θα έχει επιτυχία κι ο καθένας προσωπικά".

Για τα καλά λόγια του Ντέιβιντ Μπλατ για τον ίδιο: "Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, είναι όμορφο να ακούς καλά λόγια από τον προπονητή σου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επανέλθει στους τίτλους".

Για τον ρόλο που θα έχει με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο: "Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα. Έγινε καλή κουβέντα και συνεχίζουμε".

Για το κορμί του: "Είμαι καλά, ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμος για μια δύσκολη προετοιμασία. Πρέπει να βάλουμε πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο. Θα χρειαστεί χρόνος και μυαλό. Από την πλευρά μου, είμαι έτοιμος να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα".

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρίντεζης:

Για την αλλαγή προπονητή: "Για όλους είναι μια διαφορετική καθημερινότητα, αλλάζει το τσιπάκι κι η καθημερινή ρουτίνα. Προσπαθούμε όλοι μαζί ως ομάδα να δείξουμε κάτι διαφορετικό, κυρίως με βάση τη φιλοσοφία του προπονητή".

Για τη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ: "Ναι, σίγουρα αισθάνομαι τυχερός. Έχει προπονήσει μεγάλους παίκτες και ομάδες. Βρισκόταν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου πριν από δύο χρόνια. Ο τρόπος που παίζει και δουλεύει μου αρέσει πάρα πολύ. Μακάρι να βγει όλο αυτό σε καλό γενικότερα, να κατακτήσουμε τίτλους και να το χαρούμε".

Για το τι θα αλλάξει περισσότερο: "Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα προς το παρόν, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να "δέσουμε" μεταξύ μας. Όλοι ξέρουν πάνω κάτω τη φιλοσοφία του νέου προπονητή, κι αυτό νομίζω είναι το πρώτο που θα είναι διαφορετικό. Θέλει να βγάζουμε πολλή ενέργεια, να βάζουμε το ένστικτο, να υπάρχει μεγάλη ταχύτητα στον αιφνιδιασμό. Γενικότερα θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι αθλητική και θα αντέχει στο βάθος του χρόνου εντός ενός αγώνα".

Για την πίεση που υπάρχει: "Ξέρουμε πώς λειτουργεί η κατάσταση. Όλοι έχουμε ξεκινήσει με απώτερο σκοπό να φέρουμε τίτλους στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι η περσινή δεν συνοδεύτηκε με έναν τίτλο, αλλά πρόπερσι πήγαμε στον τελικό του Final Four. Όταν έχεις χρονιές σαν την περσινή αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, πόσω μάλλον να παίζεις έναν τελικό. Γι αυτό την προπέρσινη δεν θα την όριζα ως αποτυχημένη, μπορεί να μην είχε κάποιον τίτλο, αλλά ήμασταν φιναλίστ στην EuroLeague. Θέλουμε να φέρουμε έναν τίτλο και να το συνδυάσουμε με ωραίο μπάσκετ".

Για την ένταξη των νέων ξένων παικτών στη φιλοσοφία: "Μπορεί τα παιδιά που ήρθαν να μην είναι πολύ έμπειρα από την EuroLeague, αλλά η προσπάθεια στο γήπεδο μπορεί να σε βοηθήσει να εγκλιματιστείς πολύ καλύτερα. Το πρώτο πράγμα που είδα από τα συγκεκριμένα παιδιά είναι ότι ήρθαν με μεγάλο κίνητρο και να βοηθήσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και την ομάδα. Όταν δίνεις το 100% τα πράγματα έρχονται πιο εύκολα. Δεν πιστεύω πάντως ότι υπάρχουν παλιοί, νέοι και ξένοι. Είμαι της λογικής ότι είμαστε ένα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags