Facebook Pixel Sportdog.gr | Εντυπωσιακός και ο... μισός Ολυμπιακός - Νίκησε με «σχεδόν 100αρα» τη Μάλαγα
| 2018-09-13 22:50:00

Εντυπωσιακός και ο... μισός Ολυμπιακός - Νίκησε με «σχεδόν 100αρα» τη Μάλαγα

Sportdog Team
Εντυπωσιακός και ο... μισός Ολυμπιακός - Νίκησε με «σχεδόν 100αρα» τη Μάλαγα

Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 94-77.

Σε ένα φιλικό... ειδικών καταστάσεων λόγω των απουσιών εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός νίκησε την Μάλαγα (94-77) και είδε αρκετούς παίκτες του «ορεξάτους». Κορυφαίοι οι Σπανούλης-Τουπάν.

Πολύ ιδιαίτερη μορφή είχε το πρώτο φιλικό για το τουρνουά «Costa Del Sol» στην Ανδαλουσία, αφού και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με συνθέσεις που ελάχιστα θα θυμίζουν αυτές που θα δούμε σε επίσημα ματς. Με απόντες τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Τίμα, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ και Ουίλιαμς - Γκος παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός και έχοντας στην... εξίσωση τους βοηθητικούς Χάρις, Μιλόσεβιτς, Τσάπμαν, Στυλιανού, Στεφανίδη και Λαμπρόπουλο. Πολύ σημαντικές απουσίες βασικών παικτών είχε και η Μάλαγα.

Από το παιχνίδι δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε να θυμίζει «ομάδα Μπλατ» ως προς την ταχύτητα εκδήλωσης των επιθέσεων και τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε στο transition. Αύριο (14/9) στις 21:00 θα αντιμετωπίσουν την Ρεάλ οι Πειραιώτες.

Οι Βασίλης Σπανούλης και Αξέλ Τουπάν ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ πολύ καλός ήταν και ο... βοηθητικός Κλιντ Τσάπμαν. Είχε καλές στιγμές ο Ζακ ΛεΝτέι που... έβγαλε κάποια θέματα στην άμυνα. Με 24 πόντους τέλειωσε το ματς για την Μάλαγα ο πρώην ερυθρόλευκης, Μπράιαν Ρόμπερτς. 

Όσον αφορά στη διακύμανση του αγώνα, ο Ολυμπιακός μπήκε... μουδιασμένος και η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε με την επιθετική της αποτελεσματικότητα φτάνοντας γρήγορα στο +9 (16-7, στο 4'). Η «ερυθρόλευκη» άμυνα βελτιώθηκε άμεσα, ο Ολυμπιακός χτύπησε στο transition και πλησίασε (18-17) με τον Σπανούλη να είναι «ζεστός» (11π. στο δεκάλεπτο). Το προβάδισμα ήρθε διά χειρός Τσάπμαν με τρίποντο για το 20-22, ενώ ο Σκαριόλο κράτησε κοντά τους Ανδαλουσιανούς. Το σκορ ανέβηκε πολύ ψηλά και η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 29-31.

Εμφανώς καλύτερη, κυρίως αμυντικά, ήταν η απόδοση του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΛεΝτέι αρχικά και οι υπόλοιποι ψηλοί στη συνέχεια έγιναν σημείο αναφοράς και διαμορφώθηκε διψήφια διαφορά (31-42, στο 15'). Ουίλτζερ και Ρόμπερτς επέτρεψαν, πάντως, στην Μάλαγα να πλησιάσει (40-44), ενώ το ημίχρονο έληξε με 40-47 έπειτα από τρίποντο του Τουπάν.

Χωρίς να χρειαστεί πολύ χρόνο στο δεύτερο μέρος, η Μάλαγα πήρε προβάδισμα με τον Ουίλτζερ να πετυχαίνει τρίποντο για το 50-49. Ο Μπόγρης είχε τις... απαντήσεις, αλλά ο Ρόμπερτς ήταν «καυτός» (20π., στο 26') για το 62-59. Με σερί 0-6, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν το προβάδισμα πριν φτάσουμε στο 67-72 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Πολύ καλή παρουσία, σ' αυτό το διάστημα, είχε ο Κλιντ Τσάπμαν.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυναμικά στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ένα τρίποντο του Σπανούλη «έφτιαξε» διψήφια διαφορά (67-77, στο 33'). Η Μάλαγα έμοιαζε να έχει «καταρρεύσει» και χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 4' για να βρει σκορ. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και ο Ολυμπιακός έφτασε τελικά στη νίκη με 77-94.

Τα δεκάλεπτα: 29-31, 40-47, 67-72, 77-94
 

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags