Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν η μπάλα «καίει», αναλαμβάνει ο Σπανούλης!
| 2018-09-23 22:46:00

Όταν η μπάλα «καίει», αναλαμβάνει ο Σπανούλης!

Sportdog Team
Όταν η μπάλα «καίει», αναλαμβάνει ο Σπανούλης!

Με πρωταγωνιστή τον "Κill Bill" ο Ολυμπιακός νίκησε με 70-65 την Ούνικς Καζάν.

 

Εντελώς διαφορετικό ήταν το προφίλ, αλλά όχι και η εξέλιξη, του δεύτερου φιλικού του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο. Μετά το ματς με την Χάποελ που είχε σκορ... ΝΒΑ, οι Πειραιώτες έδειξαν καλύτερο αμυντικό πρόσωπο κόντρα στην Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά μαζί με τη νίκη σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε ότι θα μπορούσε να κριθεί και πιο εύκολα, αλλά κατέληξε να γίνει θρίλερ.

Για να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε δύο μεγάλα καλάθια του Σπανούλη στο τελευταίο δίλεπτο, που η Ούνικς είχε πλησιάσει στο -2, με τον αρχηγό της ομάδας να επιστρέφει... φουριόζος και με 17 πόντους στην δράση. «Μελανό» σημείο για την ελληνική ομάδα τα 18 λάθη και 14 επιθετικά ριμπάουντ που επέτρεψε στους Ρώσους.

Χωρίς Παπανικολάου-Αγραβάνη έπαιξε ο Ολυμπιακός, χωρίς Χένρι-ΜακΚόλουμ η Ούνικς. Υπενθυμίζουμε πως, για την ομάδα του Μπλατ, ακολουθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (29/30) το «Gomelsky Cup» στην Μόσχα.

Όπως είχε συμβεί και στο ματς με την Χάποελ, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με προβλήματα στην άμυνα κοντά στο καλάθι κι έμεινε πίσω (10-7 στο 4'). Ο Στρέλνιεκς ήρθε ζεστός από τον πάγκο, όμως, κι έδωσε την ώθηση στην ομάδα του, ώστε να κλείσει με προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο (16-18) παρά τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που είχε ήδη η Ούνικς.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο τρίποντα του «καυτού» Σπανούλη και ο Τίμα τον ακολούθησε για να φτιάξει διψήφια απόσταση (19-29). Ο Λόκετ «ξεκόλλησε» τους Ρώσους, αλλά οι Πειραιώτες μέσω της καλής τους άμυνας και με επιθέσεις κοντά στο ζωγραφιστό κατάφεραν να έχουν σταθερά τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου (32-38).

Πολύ νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν διψήφια διαφορά (34-44, στο 23'), την ώρα που ο Μιλουτίνοφ είχε αρχίσει να κερδίζει τις περισσότερες μάχες στις ρακέτες. Οι παίκτες του Μπλατ συνέχισαν να παρουσιάζουν καλό πρόσωπο, σε άμυνα κι επίθεση, και ο ΛεΝτέι διαμόρφωσε με τρίποντο το 43-57 στο 30'.

Η ομάδα του Πρίφτη ανέβασε ρυθμούς και μείωσε με σερί 8-0 (51-57) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά ο Ολυμπιακός έσφιξε την άμυνά του και βρήκε λύσεις στο τρανζίσιον για το 53-63. Η Ούνικς πάντως δεν παραιτήθηκε και κατάφερε να μειώσει ακόμη πιο πολύ (61-63) κάνοντας το ματς ντέρμπι. Ο Σπανούλης ξεκόλλησε την ομάδα του έπειτα από αρκετά λεπτά με δύσκολο λέι απ, ενώ ο Έτζιμ απάντησε για το 63-65. Ο «Κill Bill» έβαλε τρίποντο και ακολούθησε άστοχη προσπάθεια του Σμιθ που καθόρισε οριστικά την κατάσταση υπέρ των Πειραιωτών. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν με σκορ 65-70.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 32-38, 43-57, 65-70

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags