Facebook Pixel Sportdog.gr | «Συγκλονιστικό αυτό που έγινε για Παύλο Γιαννακόπουλο, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»!
| 2018-10-01 11:53:00

«Συγκλονιστικό αυτό που έγινε για Παύλο Γιαννακόπουλο, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»!

Sportdog Team
«Συγκλονιστικό αυτό που έγινε για Παύλο Γιαννακόπουλο, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»!

Εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Ο βετεράνος παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν προπονητής στις Ακαδημίες του συλλόγου, Γιώργος Καλαϊτζής, μίλησε στον Επικοινωνία 94FM για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, σχολιάζοντας παράλληλα και την φετινή φιλοσοφία του Τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιώργος Καλαϊτζής:

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και το τουρνουά εις μνήμην του: «Νομίζω ήταν μια βραδιά με πολύ συγκίνηση. Ήρθαν πάρα πολλοί άνθρωποι και τρεις σπουδαίες ομάδες να τιμήσουν τον κύριο Παύλο. Νομίζω οποιαδήποτε τιμή του γίνει, είτε από πλευράς της Παναθηναϊκής οικογένειας, είτε από πλευράς ανθρώπων του αθλητισμού, του αξίζει και με το παραπάνω. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που κράτησε το μπάσκετ της Ελλάδας σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί κατάφερε σε εισαγωγικά και εκτός εισαγωγικά με την τρέλα του να κρατήσει πολύ μεγάλους Έλληνες παίκτες και να φέρει τεράστιες προσωπικότητες από το εξωτερικό στην Ελλάδα, κάνοντας το μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια το νούμερο ένα άθλημα στη χώρα. Αυτό που έκαναν οι φίλαθλοι, η Θύρα 13 με το κορεό ήταν κάτι συγκλονιστικό, εγώ δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο! Επίσης ότι θα βρίσκεται μαζί με τους τίτλους ο κύριος Παύλος εκεί πάνω του αξίζει και με το παραπάνω, γιατί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των τίτλων αυτών, του ανήκει».

Για την πατρική αγάπη του Παύλου προς τους παίκτες: «Η προσέγγισή του προς την ομάδα ήταν πατρική και όχι προεδρική. Ποτέ δεν ξεχώριζε τον εαυτό του, δεν έκανε επισκέψεις προεδρικές για ασήμαντους λόγους. Είχε μία πολύ φιλική σχέση με όλους τους παίκτες, κρατώντας πάντοτε τις αποστάσεις και αυτό που μένει ουσιαστικά ήταν αυτό που έλεγε και ο ίδιος ότι ήταν ο πατέρας αυτής της οικογένειας».

Για το νέο Παναθηναϊκό που χτίζεται: «Και η ακαδημία του ΠΑΟ τίμησε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με το τουρνουά που διεξήγαγε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο είχε την ονομασία "Μίνι 2006 – Παύλος Γιαννακόπουλος" κι έγινε που έγινε στο γήπεδο "Π. Γιαννακόπουλος", στον λεγόμενο "Τάφο του Ινδού". Στο τουρνουά πήραν μέρος ο Πανιώνιος, το Περιστέρι, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός και νικήτρια ήταν η ομάδα του Περιστερίου. Παίξανε τα παιδιά γεννημένα το 2006, ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά, θα γίνει θεσμός, και σκοπός είναι να γίνει και διεθνές. Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη μεγάλη ομάδα, με τον κόουτς να είναι πιο σίγουρος στη μπασκετική του σκέψη και όσον αφορά τις επιλογές του, νομίζω ότι η ομάδα φέτος θα είναι πιο προπονήσιμη, θα είναι πιο πολύ ομάδα του προπονητή, και όποια ιδέα έχει, θα μπορέσει να την εφαρμόσει σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι πέρυσι! Θεωρώ ότι ο εφετινός Παναθηναϊκός θα είναι πολύ-πολύ ανταγωνιστικός».

Για τη στροφή στην άμυνα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που πέρυσι κάποιες φορές έλειψε. Προσέγγιζε πιο πολύ τα παιχνίδια από την επίθεση, με το ταλέντο των παικτών, κυρίως του Σίγκλετον και του Τζέιμς, οπότε νομίζω ότι αυτό μπορεί να σου δώσει σίγουρα νίκες, χωρίς όμως να μπορεί να σου τις διασφαλίσει. Οπότε η προσέγγιση του παιχνιδιού από το αμυντικό κομμάτι μπορεί να σου δώσει περισσότερες πιθανότητες για να πας πιο μακριά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags