Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκλονιστική ματσάρα - Απόδραση της ΑΕΚ με νίκη-θρίλερ στη δεύτερη παράταση!
Μπάσκετ
| 2018-10-16 21:41:00

Συγκλονιστική ματσάρα - Απόδραση της ΑΕΚ με νίκη-θρίλερ στη δεύτερη παράταση!

Sportdog Team
Συγκλονιστική ματσάρα - Απόδραση της ΑΕΚ με νίκη-θρίλερ στη δεύτερη παράταση!

Οριακή επικράτηση επί της Νίμπουρκ με 94-93.

Η ΑΕΚ έφυγε με δραματική νίκη από την έδρα της Νίμπουρκ, επικρατώντας με 94-93 σε ένα παιχνίδι θρίλερ, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση!

Μερικές φορές, αυτό που μετρά είναι η νίκη. Από αυτήν την άποψη, η ΑΕΚ μπορεί να παιδεύτηκε, αλλά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στην Τσεχία, επικρατώντας της Νίμπουρκ με 94-93 στη δεύτερη παράταση! Η Ενωση έπαιξε με τη φωτιά, αλλά χάρη στον φοβερό και τρομερό Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και τον σούπερ Ματσιούλις, κατάφερε να πάρει τη νίκη. Βέβαια, εάν αναλογιστεί κανείς την καθηλωτική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, τότε είναι φανερό πως ο Μπάνκι πρέπει να δουλέψει για να βρεθούν λύσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο θαρρείς και βρισκόταν σε ύπνωση. Αμυνα με τα μάτια, χαμένα ριμπάουντ, νωχελικός τρόπος παιχνιδιού που επέτρεπε στους Τσέχους να παίρνουν άνετους πόντους και να προηγούνται με 11-8. Ο Μπάνκι δεν άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί. Κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ, ούρλιαξε στους παίκτες του για τον τρόπο που αγωνίζονταν, έβαλε τον Καββαδά αντί του αρνητικού Χάντερ και το παιχνίδι άλλαξε.

Ο Σάκοτα ήταν ο παίκτης που κράτησε την ΑΕΚ στο κακό ξεκίνημα, αλλά έπειτα όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο Ματσιούλις έβγαζε φωτιές έξω από το τρίποντο, ο Καββαδάς ήταν φόβητρο κάτω από τα καλάθια και η ΑΕΚ με εξαιρετική άμυνα έφερε το ματς στα μέτρα της. Με τον Λαρεντζάκη να σιγοντάρει μακριά από το καλάθι, η ΑΕΚ είχε 4/6 τρίποντα και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +13 (30-17).

Ο Καββαδάς ακόμα θέλει διαχείριση και ο Μπάνκι έριξε στο ματς τον Ρόμπερσον, που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε σπουδαία δουλειά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και συνέβαλε στην απόλυτη κυριαρχία της Ενωσης. Η ΑΕΚ κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια, είχε λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι και η διαφορά ήταν μόνιμα σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Σημαντικό για την ΑΕΚ ήταν πως είχε πολλές λύσεις. Την μπαγκέτα πήρε ο Μέις που οργάνωνε μαγικά το παιχνίδι και «τάιζε» τον Καββαδά, που έκανε με πικ εν ρολ, τρία διαδοχικά καρφώματα. Παράλληλα, στην άμυνα ήταν φόβητρο και έκοβε κάθε σκέψη των Τσέχων να πλησιάζουν το καλάθι της Ενωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, σκόραραν με ευκολία και έκλεισαν το ημίχρονο στο + 16 (52-36).

Όπως είχε συμβεί και στο ξεκίνημα, η ΑΕΚ μπήκε νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο. Κακές αποστάσεις, μεγάλα κενά στην άμυνα, υπερβολικές προσπάθειες δίχως καθαρό μυαλό στην επίθεση. Η Νίμπουρκ πήρε δύο εύκολα τρίποντα και μείωσε στους δέκα (52-42) και ο Μπάνκι άμεσα κάλεσε τάιμ άουτ για να μαζέψει την κατάσταση. Η ΑΕΚ δεν είχε ισορροπία, έχασε την ηρεμία της και οι Τσέχοι μείωσαν κάτω από τους δέκα (57-49 και 59-52) στα 4’’ πριν από τη λήξη.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έπαιζαν καλή άμυνα, δεν είχαν ορθολογισμό στην επίθεση με τραβηγμένες προσπάθειες και ο Χρούμπαν έφτασε τους Τσέχους στο -5 (59-54). Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλευόταν πλέον την υπεροπλία κάτω από το καλάθι. Η ΑΕΚ παρέπαιε και οι Τσέχοι έκαναν την απόλυτη ανατροπή, φτάνοντας στο 62-61 (1:30 πριν το τέλος της περιόδου). Η Ενωση απάντησε με καλάθι του Ρόμπερσον και τρίποντη βόμβα του Ματσιούλις, ανακτώντας το προβάδισμα στο φινάλε του δεκαλέπτου (66-62).

Η ΑΕΚ δέχτηκε 26 πόντους στην τρίτη περίοδο, με επιμέρους 26-14 εις βάρος της και ξόδεψε όλη την προσπάθεια του πρώτου ημιχρόνου. Η άμυνα συνέχισε να είναι προβληματική, αλλά εκεί μίλησε η επίθεση και ο οίστρος των Λαρεντζάκη και Ματσιούλις. Έχοντας από δύο τρίποντα, έδωσαν αέρα στην ΑΕΚ για να αντέξει στην τελική πίεση των Τσέχων.

Η Νίμπουρκ μείωσε στους τέσσερις (78-74, 6’ πριν τη λήξη) και είχε διαδοχικά ελεύθερα σουτ για να μειώσει ακόμα περισσότερο, την ώρα που η ΑΕΚ χτυπούσε άστοχα τρίποντα. Ο Καββαδάς ήταν ο μόνος που έπαιζε άμυνα, αλλά η Ενωση πλέον είχε κάκιστες επιλογές και στην επίθεση. Οι Τσέχοι μείωσαν στον ένα πόντο (78-77) στα 2:30 πριν το φινάλε, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» έβλεπαν το καλάθι σαν δαχτυλήθρα.

Η ΑΕΚ βρήκε ανάσα από τις βολές του Χάντερ, αλλά ο Μέις έχασε απίστευτο μπάσιμο και οι Τσέχοι μείωσαν ξανά στον ένα (80-79). Με τον Μπόχατσικ πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με δύο (82-80) στα 40’’. Η ΑΕΚ εκδήλωσε επίθεση με τον Χάντερ που κέρδισε φάουλ, αλλά είχε μηδέν στις δύο και έκανε δώρο το ματς στους Τσέχους. Ο Λαρεντζάκης έκλεψε την μπάλα και κέρδισε φάουλ, ισοφαρίζοντας σε 82-82, 11,5 πριν το φινάλε. Το τρίποντο του Χρούμπαν βρήκε σίδερο και η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή πηγαίνοντας στην παράταση.

Η ΑΕΚ βρήκε τον πρώτο πόντο στην παράταση με βολή του Ματσιούλις. Ο Λιθουανός πήρε πρωτοβουλίες, καθάριζε τα ριμπάουντ, αλλά η άμυνα ήταν τραγική. Ο Χρούμπαν (25 πόντους) έβαλε ξανά μπροστά τη Νίμπουρκ, ενώ ο Πέτερκα με γκολ φάουλ έδωσε τη χαριστική βολή στην ΑΕΚ. Οι Τσέχοι δεν έβρισκαν καλάθια, αλλά η ΑΕΚ έπαιζε μπάσκετ αλάνας. Ο Λαρεντζάκης έδωσε πάλι τη λύση με τρίποντο που ισοφάρισε το ματς (86-86) και έστειλε το ματς σε δεύτερη παράταση.

Βάζοντας επιτέλους την μπάλα κοντά στο καλάθι η ΑΕΚ βρήκε πόντους από τον Σάκοτα, ενώ επιτέλους σοβάρεψε και την άμυνα της. Συνεχόμενες λάθος επιλογές κρατούσαν τους Τσέχους κοντά, αλλά ο Λαρεντζάκης ήταν ξανά εκεί. Με τρίποντο έβαλε την Ενωση μπροστά με 91-89, μέχρι να δώσει τη λύση ο Σάκοτα και να τη φτάσει στο +3 (94-91). Ο Γκρίφιν έκανε (ακόμα μια) λάθος επίθεση, αλλά ο Λόρενς αστόχησε για τη Νίμπουρκ και ο Χάντερ κατέβασε το ριμπάουντ και τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 36-52, 62-66, 82-82 (παρ. 86-86, 93-94)

ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Αμιέλ): Μπέντα 7 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Μπόχατσικ 23 (4/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Χρούμπαν 25 (5/11 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 3/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, Λόρενς 7 (1/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 13 ασίστ), Πέτερκα 15 (3/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Κριζ 5 (8 ριμπάουντ), Πούμπρλα 4, Σμιθ 4, Βγιοράλ, Ράιτ 3

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γκρίφιν 2 (1/11 σουτ, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Χάντερ 5 (8 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 23 (7/8 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σάκοτα 11, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 10 (1), Καββαδάς 7, Ματσιούλις 21 (5/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ρατάν-Μέις 2 (1/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 λάθη), Ρόμπερσον 13 (6/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος

ΠΗΓΗ: enwsi.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags