Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστια δήλωση Ζήση για την ΑΕΚ και την καριέρα του!
| 2018-10-21 16:01:00

Τεράστια δήλωση Ζήση για την ΑΕΚ και την καριέρα του!

Sportdog Team
Τεράστια δήλωση Ζήση για την ΑΕΚ και την καριέρα του!

Τι σχολίασε ο σπουδαίος γκαρντ.

Αντίστροφα για την επιστροφή του ως αντίπαλος της ΑΕΚ μετράει ο Νίκος Ζήσης.

Ο σπουδαίος Έλληνας γκαρντ της Μπαμπεργκ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τα συναισθήματά του ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων στο «Νίκος Γκάλης» για την 3η αγωνιστική του Basketball Champions League.

«Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, πήγα ανήλικος εκεί, πήρα τα εφόδια να γίνω αυτός που είμαι και πήρα εμπειρίες από συμπαίκτες, προπονητές και ολόκληρη την ομάδα», τόνισε ο πρώην διεθνής άσος και στη συνέχεια επανέλαβε πως λόγω συγκυριών δεν έχει επιστρέψει για να αγωνιστεί σε κάποιον ελληνικό σύλλογο και φέτος μετράει αισίως 14 χρόνια στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον προπονητή της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, και για εκείνον του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, λέγοντας πως και οι δύο χρειάζονται χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Ζήσης στην εκπομπή «ΟΙ… ΜΠΑΣΧΕΤΟΙ» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για τα συναισθήματα: «Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα να επιστρέφω μετά από τόσα χρόνια. Θα ήθελα να το κάνω κοντά στους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά αφού μου δίνεται η ευκαιρία τώρα θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία τους, για την ανακοίνωσή τους και είναι πολύ ωραία τα συναισθήματα που έχω για την ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, πήγα ανήλικος εκεί, πήρα τα εφόδια να γίνω αυτός που είμαι και πήρα εμπειρίες από συμπαίκτες, προπονητές και ολόκληρη την ομάδα. Μετά από δεκατρία χρόνια είναι ωραίο το συναίσθημα. Είναι ωραίο να αντιμετωπίζω ελληνικές ομάδες, όμως έχουν περάσει αρκετά χρόνια να συμβεί με την ΑΕΚ. Το τελευταίο ήταν με την Μπενετόν, μία ημέρα μετά τη γιορτή μου, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005».

Για το συμβόλαιό του: «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι. Τώρα τι να πω; Είναι περίεργη η θέση μου. Θα χαρώ που θα έρθω την Τετάρτη στην Αθήνα, να παίξω απέναντι στην ΑΕΚ. Θα είναι περίεργο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη και μία ήττα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει…».

Για το Μπάμπεργκ και τη ζωή στη Γερμανία: «Είναι τέταρτος χρόνος εδώ. Ποτέ δεν περίμενα να κάτσω τόσα χρόνια εδώ, όταν υπέγραφα το 2015. Η ομάδα που είχαμε ήταν μία πολύ καλή ομάδα, πού ούτε εγώ ο ίδιος δεν περίμενα να πετύχουμε τόσα πράγματα. Οι άνθρωποι εδώ μου έδειξαν σεβασμό, η οικογένειά μου εγκαταστάθηκε εδώ και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του συμβολαίου μου. Ένιωσα πολύ άνετα, υπήρχε συγκεκριμένο τεχνικό τιμ που με ήθελε και παίκτες που με έκαναν να νιώσω ανάλογα. Τώρα η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Πλέον δεν είμαστε ομάδα της Ευρωλίγκας, αλλά είναι ένα μέρος που μου αρέσει και νιώθω πολύ οικεία εδώ. Όταν έχεις μεγάλη οικογένεια και όσα συνεπάγονται με αυτό, όπως τα σχολεία, τα βάζεις κάτω. Τελικά φτάσαμε στον τέταρτο χρόνο».

Για τον Μπάνκι που γνωρίζει πολύ καλά και την άποψή του για την ΑΕΚ: «Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Τον είχα τρία χρόνια ως βοηθό προπονητή στη Σιένα. Η δουλειά που έκανε εκεί ήταν ουσιαστικά ως πρώτου προπονητή. Είναι ένας άνθρωπος που συνδυάζει το μπάσκετ με πολλή ενέργεια και ενθουσιασμό και αρκετές λεπτομέρειες. Δεν στέκεται στην τακτική και θα αφήσει τον παίκτη να παίξει εκτός συστήματος. Είναι επίσης ένας προπονητής που παίζει οργανωμένο μπάσκετ και τα συνδυάζει και τα δύο. Είναι στο ξεκίνημα της σεζόν, μίας δύσκολης χρονιάς. Το ήξερε αυτό ο Λούκα και οι άνθρωποι της ΑΕΚ αυτό, έπειτα από δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες. Η πίεση είναι μεγαλύτερη. Όλοι προσπαθούν να σε κερδίσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα θέλουν να την κερδίσουν όπως θέλουν με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και θα είναι αρκετά δύσκολη σεζόν. Ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Όσον αφορά την ποιότητα του προπονητικού τιμ, είναι σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ και τα σχόλια που έκανε για εκείνον στο παρελθόν: «Είναι γνωστή η ιστορία και τα όσα είχε πει ο Ντέιβιντ. Δεν ξέρω για κάποιο λόγο είχαμε μία ιδιαίτερη σχέση οι δυο μας. Ήταν η πρώτη μου ομάδα (Τρεβίζο) μετά την ΑΕΚ στο εξωτερικό. Με βελτίωσε πάρα πολύ ως άνθρωπο και αθλητή. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για εκείνον. Η καριέρα του τα λέει όλα. Είναι σημαντικό ο Ολυμπιακός να έχει έναν προπονητή υψηλού επιπέδου. Πιστεύω και όλοι το λένε στην Ελλάδα πως το γεγονός ότι οκ. Μπλάτ έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία είναι διαφορετική με εκείνη που είχε η ομάδα πριν και είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Ολυμπιακού. Ήταν μία ομάδα στηριζόταν περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι και πλέον περνάει στο επιθετικό κομμάτι».

Για το μέλλον του: «Στο γήπεδο δεν ξέρω πώς φαίνομαι. Ακούγεται κλισέ, αλλά όταν περνούν τα χρόνια είναι σημαντικό να το κοιτάς σεζόν με τη σεζόν και εμένα τελειώνει το συμβόλαιό μου. Η υγεία είναι πολύ σημαντική για τους αθλητές και σε συνδυασμό με το κίνητρο είναι αυτό που σου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζεις και να παίζεις. Από τη στιγμή που αισθάνομαι καλά, αλλά είμαι ρεαλιστής και ξέρω πως το τέλος είναι πιο κοντά και δεν πιστεύω ότι είμαι 14η σεζόν στο εξωτερικό. Είναι μεγάλη υπόθεση για το όνομά μου. Οι άνθρωποι που με ξέρουν γνωρίζουν πως ήμουν πολύ κοντά στο να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά οι συγκυρίες και οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν».

Για το αν σκέφτεται να ακολουθήσει την προπονητική: «Σίγουρα υπάρχουν σκέψεις. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που είναι σχετικά με το μπάσκετ. Η δουλειά του προπονητή είναι μακράν η πιο δύσκολη στο χώρο του μπάσκετ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags