Facebook Pixel Sportdog.gr | Ήττα με διαιτητική «σφαγή» για τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ!
Μπάσκετ
| 2018-10-23 22:02:00

Ήττα με διαιτητική «σφαγή» για τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ!

Sportdog Team
Ήττα με διαιτητική «σφαγή» για τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ!

Έχασε 72-68 από τη Χάποελ Χολό ο Δικέφαλος.

O ΠΑΟΚ γνώρισε την τρίτη ήττα του σε ισάριθμα παιχνίδια στο Basketball Champions League με 72-68 από τη Χάποελ Χολόν, διαμαρτύρεται όμως έντονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης.

Η ελληνική ομάδα έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ακριβώς το αντίθετο στο δεύτερο. Δεν δικαιολογείται αλλά… νομιμοποιείται να έχει παράπονα από τους διαιτητές οι οποίοι είχαν εντελώς διαφορετικά κριτήρια με αποκορύφωμα τις 22 περισσότερες βολές για τους γηπεδούχους έως και το 38’ του αγώνα!

Ο Φιλ Γκος ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο, σημείωσε τους 12 από τους 20 πόντους της ομάδας του στα πρώτα οκτώ αγωνιστικά λεπτά κι εν ολίγοις ήταν ο βασικός λόγος του +8 (12-20) της ελληνικής ομάδας, Αυτό συνδυάστηκε βέβαια με τον έλεγχο της περιφερειακής άμυνας (σ. σ. οι Ισραηλινοί είχαν 2/9 τρίποντα και με εξαίρεση τον ΝτιΚούαν Τζόουνς δεν είχαν άλλον τρόπο έκφρασης) αλλά και τους πόντους που βρήκε στο transition game μέσα από τα τέσσερα κλεψίματα (18-25).

Ο Γκάι Πνίνι έβαλε λογική στο παιχνίδι της Χολόν και ταυτόχρονα προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την επιθετική δυσλειτουργία της ελληνικής ομάδας αλλά και του ότι αστόχησε σε αρκετά λέι απ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 30-33 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Εκεί η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκε ένα έμμεσο τρίποντο από τον Γκος και δύο έξυπνες αποφάσεις του Γιάννη Αθηναίου και πήγε στα αποδυτήρια με +8 (34-42).

Ο ΠΑΟΚ βγήκε έξω από τα νερά του στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν ανταποκρίθηκε στις αμυντικές παγίδες της Χολόν με συνέπεια να περιοριστεί στους πέντε πόντους έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά και στην άμυνα, η ουσιαστική ένταξη του Ουάιατ στο παιχνίδι του δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 49-47 (26:30). Και πάλι ο Φιλ Γκος κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το τέλος της περιόδου (54-56, 30’) το οποίο διαμορφώθηκε από τρίποντο του Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών στην τελευταία περίοδο (62-62, 35’), αλλά με τους διαιτητές να έχουν διαφορετικά κριτήρια στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν μπορεί εξάλλου να δικαιολογηθεί η τόσο μεγάλη διαφορά στις ελεύθερες βολές σε τόσο κλειστό παιχνίδι και με τόσες επαφές εκατέρωθεν. Οι διαιτητές της πρόσφεραν απλόχερα στους γηπεδούχους και από εκεί άντλησαν σκορ (68-63, 38’). Όλα κρίθηκαν στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα του αγώνα και αφού μεσολάβησαν – εκατέρωθεν – εύστοχες βολές όπου μια κακή συνεργασία μεταξύ Γκος-Γκάρετ κι ένα λάθος του Κόνιαρη οδήγησαν στην ήττα για τον ΠΑΟΚ με 72-68, την 3η σε ισάριθμα παιχνίδια στο BCL.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Χαποέλ Χολόν έκανε λιγότερα λάθη από τον ΠΑΟΚ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών και τη δυνατότητα που της παρείχαν για να βρει πόντους από τη γραμμή των βολών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο «άφαντος» στο πρώτο μέρος λόγω φάουλ, Κχαλίφ Ουάιτ έκανε τη διαφορά στο τέλος καθώς έδωσε ένα κρίσιμο καλάθι και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο δε Σον Τζέιμς παρότι διαθέτει μηδενική ποιότητα, κυριάρχησε στη ρακέτα με τη δύναμή του.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τι Τζέι Κλάιν έκανε εξαιρετική δουλειά στον αμυντικό τομέα, έδωσε κι εννιά πόντους. Ομοίως και ο Γκάι Πνίνι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ έχει μπόλικους από δαύτους. Γκάρετ-Μορέιρα ήταν εκτός ρυθμού, ενώ ο πρώτος συμμετείχε και στο μοιραίο λάθος στο τέλος όπου δεν αντιλήφθηκε ότι οι Ισραηλινοί έπαιζαν double team τον Γκος σ’ όλο το δεύτερο ημίχρονο, ο Θοδωρής Ζάρας επίσης δεν ανταποκρίθηκε, ομοίως και ο Μαλίκ Πόουπ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η άμυνα της Χαποέλ Χολόν στο δεύτερο ημίχρονο όπου περιόρισε τον ΠΑΟΚ στους 26 πόντους και τον οδήγησε σε διψήφιο αριθμό λαθών.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Την επιθετική λειτουργία τους στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ τα διαδοχικά λάθη στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Κάιν στον Πόουπ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 34-42, 54-56, 72-68

ΧΟΛΟΝ (Σαμίρ): Άτκινς 6, Κλάιν 9 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα), Ντέκουαν Τζόουνς 13 (2), Πνίνι 9 (7/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουάιατ 14 (1), Χαρούς, Σον Τζόουνς 7, Σιμόν 2, Γουόλντεν 12 (1)

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Γκάρετ 2, Γκος 23 (3/6 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Χάτσερ 7 (2), Κόνιαρης 2, Τέπιτς 5 (1), Αθηναίου 8 (1), Χρυσικόπουλος 5 (1), Μαργαρίτης 11, Μορέιρα, Πόουπ 2, Σχίζας 2, Ζάρας 1

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags