Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δε φοβάμαι Παπαπέτρου - Απίστευτο με Λάνγκφορντ - Τι ισχύει για Παπαγιάννη-Μήτογλου»
| 2018-10-25 18:05:00

«Δε φοβάμαι Παπαπέτρου - Απίστευτο με Λάνγκφορντ - Τι ισχύει για Παπαγιάννη-Μήτογλου»

του Γιώργου Κτενά
«Δε φοβάμαι Παπαπέτρου - Απίστευτο με Λάνγκφορντ - Τι ισχύει για Παπαγιάννη-Μήτογλου»

Τρομερή ανάλυση από τον Κώστα Βαϊμάκη στο Sportdog.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στους Ιωάννη Παπαπέτρου και Κιθ Λάνγκφορντ ο Κώστας Βαϊμάκης, σε συνέντευξή του στο sportdog.gr με αφορμή την τελευταία ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γκραν Κανάρια.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέλυσε το παιχνίδι των Πράσινων, σχολίασε την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, αλλά και την παρουσία των Λεκαβίτσιους, Μήτογλου, Καλάθη και Παπαγιάννη.

«Είναι προφανές ότι χρειάζεται δουλειά ακόμα ο Παναθηναϊκός, αλλά το να ακούς βαθυστόχαστες αναλύσεις και γκρίνια μετά από ένα παιχνίδι που πέτυχε 100άρα αλλά έφαγε 87 πόντους, το βλέπω λίγο υπερβολικό. Υπάρχει κριτική που είναι αυστηρή στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και είναι λογικό, βέβαια, λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν από την ομάδα. Αλλά είναι και πολύ απαιτητική. Άφησε τον Παπαγιάννη για 15 λεπτά στο παρκέ, είναι λογικό να είναι ευάλωτος στην άμυνα, δοκίμασε πράγματα στο τέλος ο Πασκουάλ. Και δεν μπορώ να δεχτώ ως επιχείρημα ότι ήταν αδύναμη ή άπειρη ομάδα η Γκραν Κανάρια, γιατί αυτές είναι οι ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα. Αυτή η ομάδα είχε κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική την Μπαρτσελόνα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κώστα Βαϊμάκη στο sportdog.gr

Παρόλα αυτά είναι ένα ζήτημα πώς λειτουργεί αμυντικά ο Παναθηναϊκός, καθώς δέχτηκε 32 πόντους σε μια περίοδο από την Γκραν Κανάρια, ενώ είχε δεχτεί 84 από τη Μακάμπι και 80 από τη Μπάγερν. 

«Είναι λογικό να είναι ακόμα ανέτοιμη η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι πάνω σε συγκεκριμένη λογική, να έχει παίκτες και κορμιά που να μπορούν να αλλάζουν και να κάνουν ο,τι έχει φανταστεί ο Πασκουάλ. Βλέποντας το ρόστερ του Παναθηναϊκού, όμως, καταλαβαίνουν όλοι ότι θα βελτιωθεί, 20 Οκτωβρίου δεν είναι παράλογο να υπάρχουν ακόμα τέτοια θέματα. Υπάρχουν νέοι παίκτες, νέοι ρόλοι. Υπάρχουν, ακόμα, παίκτες που φορμάρονται μέσα στη σεζόν, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σταθερά με τον Νικ Καλάθη τα τελευταία χρόνια».

Πώς είδατε την εμφάνιση του Λεκαβίτσιους;

«Είχε ανάγκη ένα καλό παιχνίδι, ακόμα κι αν ήταν με χαμηλότερης δυναμικότητας ομάδα, γιατί έχει ακούσει πολλά. Την ίδια ανάγκη έχει και ο Παπαπέτρου αλλά και ο ΝτεΣόν Τόμας. Τέτοια παιχνίδια βολεύουν πολύ. Ειδικά μετά από τον τραυματισμό του Λοτζέσκι, που είναι τρομερά ποιοτικός παίκτης αλλά με συχνά προβλήματα τραυματισμού. Λόγω του νέου τραυματισμού του Λοτζέσκι θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να είναι σε καλή κατάσταση, γιατί υπάρχει μια λύση λιγότερη». 

Θα μου πείτε δυο λόγια περισσότερα εξειδικευμένα για τον Παπαπέτρου;

«Δεν τον φοβάμαι, από την άποψη ότι είναι σε πολύ καλή ηλικία, έχει χτίσει το σώμα του, έχει δουλέψει το σουτ του το καλοκαίρι και έχει υψηλό κίνητρο. Τη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι, άλλωστε, την έκανε γιατί ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο, να βρει ρόλο. Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που περιμένουν όλοι. Το παιχνίδι στο Μόναχο δεν τον πήγε γιατί έκανε νωρίς φάουλ. Εναντίον της Γκραν Κανάρια είχε καλύτερη διαχείριση και του βγήκαν τα σουτ».

Η παρουσία τού Παπαγιάννη και εκείνη του Μήτογλου πώς σας φάνηκε;

«Ο Παναθηναϊκός χτίστηκε στην φροντ λάιν με συγκεκριμένη λογική, να υπάρχουν πολλά κορμιά: Λάσμε-Γκιστ, Παπαγιάννης-Βουγιούκας. Οι αδυναμίες του Παπαγιάννη είναι δεδομένες, αλλά επειδή είναι κορμί που δεν συναντάς συχνά στην Ευρώπη, είναι δικό του θέμα αν θα δουλέψει και θα βελτιωθεί. Τα πόδια του δεν μπορούν να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, λόγω της σωματοδομής του, αλλά έχει το ταλέντο και τις κινήσεις. Πνευματικά χρειάζεται να βελτιωθεί. Όσον αφορά τον Μήτογλου, είναι κλασική περίπτωση παίκτη που δούλεψε μέσα στο καλοκαίρι, ξόδεψε χρόνο και χρήματα, κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Δεν είναι συμπλήρωμα, έχει όλο το πακέτο και έτσι όπως παίζει τώρα, με το πάθος και την ενέργεια που δίνει σε άμυνα και επίθεση, έχει προβάδισμα σε σχέση με τον ΝτεΣόν Τόμας».

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την παρουσία του Λάνγκφορντ από την αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού

«Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Λάνγκφορντ είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι 35 ετών, η σωματοδομή του, η εκρηκτικότητά του στο πρώτο βήμα, δείχνουν άνθρωπο που δεν είναι πάνω από 30. Είναι τρομερά επαγγελματικό στα 35 ένας γκαρντ (και όχι ένας ψηλός που θα μπει και θα παίξει ξύλο, θα κερδίσει ή θα κάνει φάουλ κ.λπ.) να διατηρεί το σώμα του σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ήταν ένα ερωτηματικό τι μπορεί να δώσει στα 35 του, αλλά από αυτά που βλέπουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον, κάνει ο,τι έκανε ο Τζέιμς (παίρνει πρωτοβουλίες, τραβάει το κάρο όταν κολλάει στη λάσπη) αλλά πιο πειθαρχημένα και μέσα στο πλάνο της ομάδας. Δεν κάνω σύγκριση ανάμεσα στους δύο παίκτες, απλώς σχολιάζω ότι ο Λάνγκφορντ είναι παίκτης του πλάνου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags