Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε το θρίλερ το Μιλάνο κόντρα στη Χίμκι - Τρομερός ξανά ο Τζέιμς!
Μπάσκετ
| 2018-10-25 23:45:00

Πήρε το θρίλερ το Μιλάνο κόντρα στη Χίμκι - Τρομερός ξανά ο Τζέιμς!

Sportdog Team
Πήρε το θρίλερ το Μιλάνο κόντρα στη Χίμκι - Τρομερός ξανά ο Τζέιμς!

Συνέχισαν με φόρα μετά το ΣΕΦ οι Ιταλοί.

Με φόρα από την νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ την προηγούμενη αγωνιστική, η Αρμάνι κατάφερε να επικρατήσει και της Χίμκι και να πάρει άλλη μια νίκη στην Ευρωλίγκα, αφήνοντας χωρίς θετικό αποτέλεσμα την ομάδα του Γιώργο Μπαρτζώκα. Κορυφαίος των νικητών ο Μάικ Τζέιμς με 25 πόντους που ήταν και καθοριστικός στα τελευταία λεπτά του ματς, ενώ επιθετικά τον συμπλήρωσε ο Μπέρτανς με 16 πόντους, μη αφήνοντας να φανεί το κενό του Νεμάνια Νέντοβιτς. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την ιταλική ομάδα που σκαρφαλώνει στο 3-1 , αφήνοντας την ρώσικη ομάδα στο 0-4. Εξαιρετικό το παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος . Μοιραίος ο Μόνια που έχασε στο τέλος το δίποντο που θα έδινε την νίκη στην Χίμκι

Το ματς

Ορεξάτες να κάνει η καθεμία το παιχνίδι της μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Μεδιολάνο Φόρουμ Αρμάνι και Χίμκι. Οι δυο ομάδες είχαν το νου τους πιο πολύ στην επίθεση παρά στην άμυνα στην αρχή της αναμέτρησης με τον Αλεξέι Σβέντ να κάνει τα δικά του και τους Μάικ Τζέιμς και Τζέφ Μπρούκς να απαντούν το σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά ήταν ισόπαλο 14-14. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο δεκάλεπτο αλλά μια προσπάθεια του Αρτούρας Γκουντάιτις έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην ιταλική ομάδα τριών πόντων, 23-20.

Στην δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Γιώργο Μπαρτζώκα έκανε ένα σερί 7-0 στα πρώτα τρία λεπτά του δεκαλέπτου φτιάχνοντας μια μικρή διαφορά τεσσάρων πόντων (23-27), αναγκάζοντας τον Σιμεόνε Πιανιτζιάνι να καλέσει τάιμ-άουτ. Ωστόσο και μετά από την διακοπή, οι Μοσχοβίτες συνέχιζαν να έχουν καλό ρυθμό στις δυο πλευρές του παρκέ και με δημιουργό τον Σβέντ έφτασαν το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι και το +8 ( 33-41) δυο λεπτά πριν το ημίχρονο. Εν τέλη η διαφορά κρατήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα με την ρώσικη ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με μια διαφορά έξι πόντων, 39-45.

Στο δεύτερο μέρος, η Αρμάνι μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και με τις προσπάθειες του Τζέιμς και Μπέρτανς κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα σε 49-49, μετά από τρία λεπτά στην επανάληψη. Μετά από την ισοφάριση της Αρμάνι, οι δυο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη βάση στην άμυνα τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, αλλά με την Χίμκι να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ (56-57, στο 26΄). Ωστόσο, στα τελευταία τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου με εκτελεστή και δημιουργό τον Μάικ Τζέιμς πήρε ψυχολογικό προβάδισμα έξι πόντων (66-60) λίγο πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, με την Χίμκι να μειώνει σε 66-62 με δυο βολές του Μίκι, σκορ που ήταν το τελικό της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η Χίμκι δεν έχασε την ψυχραιμία της και με ένα σερί 3-8 μέχρι τα μέσα της περιόδου κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με ένα πόντο χάρη σε καλάθι από τον Σβέντ (69-70), ωστόσο με προσωπικές ενέργειες του Τζέιμς, ο Αμερικανός έδωσε αέρα στην ομάδα τεσσάρων πόντων, 74-70 τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Πηγή: to10.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags