Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ΑΕΚ πάει Πάτρα για Προμηθέα και οι αριθμοί τα λένε ωραία!
| 2018-10-26 23:18:00

Η ΑΕΚ πάει Πάτρα για Προμηθέα και οι αριθμοί τα λένε ωραία!

Sportdog Team
Η ΑΕΚ πάει Πάτρα για Προμηθέα και οι αριθμοί τα λένε ωραία!

Δύο εκ των εκπροσώπων του ελληνικού μπάσκετ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα τεθούν αντιμέτωπες το Σάββατο (27/10, 18:00) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Στην προηγούμενη διετία υπήρξε απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων στα παιχνίδια του Προμηθέα με την ΑΕΚ αφού σημείωσαν δύο νίκες, μία εντός και μία εκτός έδρας.

Στα δύο παιχνίδια της Πάτρας...

*Την περίοδο 2016-17, η ΑΕΚ πέρασε εύκολα το “εμπόδιο” του Προμηθέα νικώντας με 86-67 και έχοντας ως πρώτους σκόρερ τον Βασιλειάδη με 17 και τον Μαυροκεφαλίδη με 15 πόντους. Για τους γηπεδούχους ο Τόντιτς είχε 15 και οι Μπλάσινγκεϊμ και Τζόουνς από 11.

*Την περίοδο 2017-18, ο Προμηθέας “απάντησε” με μία δύσκολη νίκη με 69-69. Ο Γκίκας είχε 16 πόντους και ο Φαγιέ 13 με 10 ριμπάουντ ενώ ο Χάρις είχε 18 πόντους και 11 ριμπάουντ για την “Ένωση” που πήρε 16 πόντους από τον Σάκοτα.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΣΕΡΙ

20 συνεχόμενες εύστοχες βολές μετράει ο Τόνι Μέιερ (13/13 πέρσι, 7/7 φέτος). Η τελευταία φορά που αστόχησε ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι του Λαυρίου Aegean Cargo με τον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν.

Χωρίς εύστοχο σουτ εντός παιδιάς παραμένει ο Νίκος Γκίκας μετρώντας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές 0/17 (0/8 δίποντα, 0/9 τρίποντα).

ΠΡΩΤΙΕΣ

Ο Προμηθέας είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Betshop Basket League. Είχε 80 σουτ από την περίμετρο, δύο περισσότερα από τον Πανιώνιο.

21 από αυτά τα 80 σουτ τριών πόντων επιχείρησε ο Ράιον Μπράουν, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη του Πρωταθλήματος αφού ακολουθούν με 18 οι Χάρις, Δίπλαρος και Μπαρτ.

ΡΕΚΟΡ

Με δύο εύστοχα τρίποντα ο Νίκος Γκίκας θα γίνει ο 1ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην

κατηγορία που θα φτάσει τα 100.

Ένα μόνο ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Χρήστο Σαλούστρο προκειμένου να φτάσει τα 600 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Δύο πόντους μακριά από τους 600 στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ο Λάνγκστον Χολ.

ΑΕΚ

ΣΕΡΙ

Στα 11 διαδοχικά παιχνίδια στην Betshop Basket League με ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο έχει φτάσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που είχε διψήφιο αριθμό πόντων και στα τρία πρώτα ματς του φετινού Πρωταθλήματος.

14 συνεχόμενες εύστοχες βολές μετράει ο Βινς Χάντερ. Η τελευταία φορά που αστόχησε ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο στην περσινή σεζόν.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος έχει φτάσει τα 11 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

ΠΡΩΤΙΕΣ

Ο Ξαβιέ Ρατάν-Μέις κέρδισε 19 φάουλ στα τρία πρώτα παιχνίδια Πρωταθλήματος κι έτσι μοιράζεται την πρώτη θέση της λίστας με τον Ντέβιον Μπέρι του Πανιωνίου.

ΡΕΚΟΡ

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος θα κάνει το 380ό παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, θα ξεπεράσει τον Αντώνη Ασημακόπουλο και θα “πιάσει” στην 22η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1962-63) τον Βασίλη Νυδριώτη.

Με οχτώ πόντους ο Βινς Χάντερ θα φτάσει τους 200 ενώ χρειάζεται ένα ριμπάουντ για τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Με μία ασίστ ο Ντούσαν Σάκοτα θα φτάσει τις 178 με την ΑΕΚ, θα ξεπεράσει τον Δήμο Ντικούδη και θα γίνει ο 6ος πασέρ στην ιστορία της στην Betshop Basket League.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags