Facebook Pixel Sportdog.gr | «Τρένο» το Περιστέρι δεν χάνει πουθενά - «Ισοπέδωσε» τον Πανιώνιο το Λαύριο!
| 2018-10-27 17:40:00

«Τρένο» το Περιστέρι δεν χάνει πουθενά - «Ισοπέδωσε» τον Πανιώνιο το Λαύριο!

Sportdog Team
«Τρένο» το Περιστέρι δεν χάνει πουθενά - «Ισοπέδωσε» τον Πανιώνιο το Λαύριο!

Το Περιστέρι ήταν φανταστικό και κυριάρχησε απόλυτα στην Εύβοια, επικρατώντας άνετα της Κύμης με 87-56. Στο 4-0 η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη!

Στα χαρτιά, το παιχνίδι της Κύμης με το Περιστέρι θα μπορούσε να έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Η εικόνα στο παρκέ πάντως διέψευσε κάθε πρόβλεψη, με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να κυριαρχεί απόλυτα και να περνά σαν... τρένο από την Εύβοια με το εμφατικό 87-56. Το Περιστέρι παρέμεινε αήττητο και ανέβηκε στο 4-0, έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Ράιαν Χάροου (20 πόντοι, 6 ασίστ) και τον Μπεν Μπεντίλ (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε νωρίς με 13 (6-19, 5') με τους Γκρέι και Ντάνιελ να πρωταγωνιστούν. Η Κύμη προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας σαφές και διψήφιο προβάδισμα (10-20).

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και ανέβασε την διαφορά στους 14 (13-27, 14'), με την Κύμη να μειώνει να ανεβαίνει και να μειώνει στους 8 (22-30). Στο σημείο αυτό όμως, οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα επιμέρους 7-2 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +13 (24-37).

Το Περιστέρι κράτησε το πόδι στο γκάζι και στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που αποτυπώθηκε στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή αμυντική συμπεριφορά, κάτι που εκτόξευσε την διαφορά στους 26 (31-57) στο 28ο λεπτό. Ο Γκρέι και ο Μπεντίλ έφεραν το Περιστέρι στο +31 (34-65), ενώ η τρίτη περίοδος έκλεισε με την ομάδα των δυτικών προαστίων στο +29 (36-65).

Το νερό είχε μπει στο... αυλάκι για το Περιστέρι, το οποίο δεν κατέβασε ταχύτητα στη τέταρτη περίοδο.  Η διαφορά παρέμεινε σταθερά στους 30+ πόντους, η Κύμη δεν αντέδρασε ποτέ και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με άνεση στο τελικό 87-56.

Δεκάλεπτα: 10-20, 24-37, 36-65, 87-56

Μεγάλη νίκη για το Λαύριο!

Τη δεύτερη νίκη του στη Basket League πανηγύρισε το Λαύριο. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέτριψε εντός έδρας τον Πανιώνιο με 90-60, για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος κι ανέβηκε στο 2-2. Από την πλευρά του, ο Ιστορικός “προσγειώθηκε” ανώμαλα μετά τη νίκη του επί του Άρη κι υποχώρησε στο 1-3.

Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν από τα πρώτα λεπτά και να φτάνουν δια περιπάτου στην τελική επικράτηση. Το παιχνίδι είχε τελειώσει ουσιαστικά από τη δεύτερη περίοδο, όταν το Λαύριο, με επιμέρους σκορ 24-12, ξέφυγε με 19 πόντους (45-26) στο τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος.

Οι παίκτες του Σερέλη δεν χαλάρωσαν, πάντως, στην επανάληψη, με τη διαφορά να ανεβαίνει πάνω από τους 30 πόντους στην τέταρτη περίοδο και το σύνολο του Κρις Χουγκάζ να τα… έχει χαμένα, αδυνατώντας να αντιδράσει.

Το Λαύριο είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα, με τον Κουζέλογλου να ξεχωρίζει με 13 πόντους κι 6 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μιχάλης Λούντζης, ο ο οποίος πρόσθεσε άλλους 13 πόντους. Από πλευράς ηττημένων, διασώθηκε ο Μπέρι με 18 πόντους κι 8 ριμπάουντ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags