Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιτέλους... ήταν Άρης και στην Ευρώπη!
| 2018-11-14 21:05:00

Επιτέλους... ήταν Άρης και στην Ευρώπη!

Sportdog Team
Επιτέλους... ήταν Άρης και στην Ευρώπη!

Άνετη νίκη για τους Κίτρινους κόνρα στην Ντνίπρο με 86-61.

Ο Άρης υποδέχτηκε την Ντνίπρο στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του FIBA Εurope Cup σε έναν αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει ελπίδες να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Παρόλο που ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, οι παίχτες του Βαγγέλη Αγγέλου μπήκαν πολύ συγκεντρωμένοι και επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Οι ”κίτρινοι” περιόρισαν το επιθετικό παιχνίδι των Ουκρανών βρίσκοντας έτσι ρυθμό και στην επίθεση με πρωταγωνιστή τον Λάκι Τζόουνς που πέτυχε 3 τρίποντα πήραν αέρα 12 πόντων κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 24-12.

Ο Άρης συνέχισε την καλή δουλειά και στην δεύτερη περίοδο μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στην ουκρανική ομάδα που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πολύ επιθετική άμυνα των παιχτών του Βαγγέλη Αγγέλου. Με κύριους εκφραστές σε σκορ και δημιουργία τους Νταλό και Τζόουνς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αυξάνουν το προβάδισμα κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με 17π.(43-26), με την Ντνίπρο να βρίσκει απαντήσεις μόνο μέσω του Τιμοφγιένκο που είχε 10 πόντους στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε τυπική διαδικασία με την Ντνίπρο που δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο ”Αυτοκράτορας” ήταν κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον Γιώργο Αγγέλου να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο δίπλα στους εκπληκτικούς Μαγκί, Νταλό και Τζόουνς. Τελικά ο Άρης έκλεισε την προτελευταία περίοδο με διαφορά 23π.(75-52).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο υπήρξε ένα απρόοπτο με τον τραυματισμό του Διαμαντή Σλαφτσάκη να έχει μια ανώμαλη πτώση στο παρκέ και να  αποχωρεί με την βοήθεια του ιατρικού τιμ , η συνέχεια ήταν διαδικαστικού περιεχομένου με τον Άρη να συντηρεί το εύρος της διαφοράς διατηρώντας την πολύ καλή άμυνα του και την ευστοχία του στα σουτ.

Εκπληκτικός για τον Άρη ο Λάκι Τζόουνς που είχε 19π.(4/6 τρίποντα), με άξιους συμπαραστάτες τους Μαγκί(8ριμπάουντ) και Νταλό(5 ασίστ) που είχαν από 15π. 

Για τους ηττημένους ξεχώρισαν Τιμοφγιένκο και Ζακουρντάγιεφ που πέτυχαν 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα:

24-12, 19-14,32-26,11-9

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags