Facebook Pixel Sportdog.gr | Έσκασε... βόμβα στην Ευρωλίγκα!
Μπάσκετ
| 2018-11-15 21:48:00

Έσκασε... βόμβα στην Ευρωλίγκα!

Sportdog Team
Έσκασε... βόμβα στην Ευρωλίγκα!

Πρώτη και τεράστια νίκη για την Μπουντούτσνοστ κόντρα στη Μπασκόνια με 99-84.

Η Μπουντούτσνοστ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια, συντηρώντας διψήφια διαφορά και κατάφερε να φτάσει στην πρώτη νίκη της στην φετινή Euroleague (99-84).

Το έβδομο ήταν και το... φαρμακερό για την Μπουντούτσνοστ! Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Ντζίκις, έπειτα από 6 ήττες στα πρώτα παιχνίδια της φετινής Euroleague κατάφερε να φτάσει στην πρώτη νίκη της. Και αυτό το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, απέναντι στην Μπασκόνια. 

Οι Μαυροβούνιοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και χωρίς να χάσουν το προβάδισμα έφτασαν στην πρώτη νίκη τους, κάνοντας... ζημιά στην Μπασκόνια. Κι αυτό γιατί οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 2-5 με το πέρας 7 αγωνιστικών.

Οι Μαυροβούνιοι μπήκαν... ορεξάτοι στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του α΄γωνα, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Ερλ Κλαρκ, που ηγήθηκε της ομάδας του (14-10, 5'). Η Μπασκόνια αντέδρασε με Σενγκέλια και Τζάνινγκ, όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, χάρη στον Κλαρκ (26-18). 

 
 

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ντζίκιτς είχαν πάρει για τα καλά τον έλεγχο της κατάστασης και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (39-28, 15'). Οι παίκτες του Μαρτίνεθ προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, όμως η Μπουντούτσνοστ κράτησε τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και με τον Μπάροβιτς πήγε στο +11 (48-37) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Σενγκέλια προσπάθησε να κρατήσει κοντά στο σκορ την Μπασκόνια και οι Βάσκοι μάζεψαν τη διαφορά (55-48, 23'). Νίκολιτς και Κλαρκ ανέλαβαν δράση και με την Μπασκόνια να μην μπορεί να πλησιάσει, η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο (72-57, 28'). Η διαφορά έμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με την Μπουντούτσνοστ να βρίσκεται στο +15 (75-60).

Ο Έντουιν Τζάκσον μπήκε... ζεστός στο παιχνίδι και η διαφορά έφτασε λίγο πριν από τους 20 πόντους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (84-65, 33'). Η Μπασκόνια έκανε προσπάθεια να επιστρέψει και μείωσε με τον Χουέρτας (84-72, 35'). Παρ' όλα αυτά, η Μπουντούτσνοστ κράτησε τον έλεγχο και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 48-37, 75-60, 99-84

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags