Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα ταλεντάκια που «μπουσούλησαν» στον Άρη - Έτσι τα κατάφεραν οι Κίτρινοι
| 2018-11-16 13:42:00

Τα ταλεντάκια που «μπουσούλησαν» στον Άρη - Έτσι τα κατάφεραν οι Κίτρινοι

Sportdog Team
Τα ταλεντάκια που «μπουσούλησαν» στον Άρη - Έτσι τα κατάφεραν οι Κίτρινοι

Περιπτώσεις νεαρών εφήβων που πήραν το βάπτισμα του πυρός στο Αλεξάνδρειο.

Λίγοι είναι αυτοί που στο μέλλον θα θυμούνται το παιχνίδι του Άρη με την Ντίνπρο από την Ουκρανία για το Fiba Europe Cup, καθώς ήταν ένας αγώνας χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «κίτρινους».

Ο 18χρονος σέντερ  Στράτος Βουλγαρόπουλος όμως, θα θυμάται ίσως για πάντα αυτή την ημερομηνία καθώς έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του Άρη.

Ο Έλληνας διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του από το Ρούπελ Σιδεροκάστρου, το 2014 μεταπήδησε στον ΚΑΟΔ κι από εκεί (με μια ενδιάμεση στάση στην GBA) στον Άρη. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους παίκτες στην ηλικία του.

Αρκετά ταλέντα που στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε παίκτες πρώτης γραμμής, έχουν «μπουσουλήσει» την τελευταία 10ετία σε νεαρή ηλικία στο Αλεξάνδρειο.

Κώστας Παπανικολάου: Ήρθε στον Άρη από τον Πρωτέα Γρεβενών το 2008 και την ίδια σεζόν σε ηλικία 18 ετών(όπως καλή ώρα κι ο Βουλγαρόπουλος), έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε παιχνίδι κόντρα στον Πανελλήνιο.

Αλεξάντερ Βεζένκοφ: Έκανε το ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα του Άρη σε ηλικία μόλις 16 ετών την σεζόν 2011-12. Το πρώτο του παιχνίδι στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκείνη την σεζόν χρησιμοποιήθηκε σε 8 ματς.

Λευτέρης Μποχωρίδης: Επίσης μικρός στα… βάσανα μπήκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Λίγο πριν κλείσει τα 17 αγωνίσθηκε σε παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό(σεζόν 2010-11). Χρονιά στην οποία έπαιξε σε τρία ματς.

Λίνος Χρυσικόπουλος: Πήρε το βάπτισμα του πυρός τον Φεβρουάριο του 2009 σε παιχνίδι με τον ΓΣ Λάρισας σε ηλικία 17 ετών. Εκείνη την χρονιά πρόλαβε να αγωνιστεί σε άλλα δυο ματς, με την Καβάλα και την Λάρισα.

Στέλιος Πουλιανίτης: Ο νυν παίκτης της Κύμης «συστήθηκε» φυσικά μέσω του Άρη στην Α1 σε ηλικία 18 ετών. Το πρώτο του παιχνίδι ήταν κόντρα στον ΚΑΟΔ τον Οκτώβριο του 2013.

Δημήτρης Φλιώνης: Έκανε το ντεμπούτο του με τον Άρη σε ηλικία 18 ετών σε αγώνα πλέι οφ του πρωταθλήματος το 2015 με τον Ολυμπιακό.

Ντίνος Μήτογλου: Λίγους μήνες πριν αναχωρήσει για το Wake Forest  και το ΝCAA, ο Μήτογλου πήρε μια μικρή γεύση από  την μεγάλη κατηγορία. Σε ηλικία 17 ετών, τον Νοέμβριο του 2013 ο Αγγέλου τον είχε χρησιμοποιήσει σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags