Facebook Pixel «Ρουκέτες» για Μπλατ και Σπανούλη - «Γι’ αυτό τον έβγαλε έξω - Θα το ξανακάνει»
Μπάσκετ
| 2018-11-17 10:05:00

«Ρουκέτες» για Μπλατ-Σπανούλη - «Γιατί τον έβγαλε έξω - Θα το ξανακάνει - Θέλει να τον "φάει" ο...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Ρουκέτες» για Μπλατ-Σπανούλη - «Γιατί τον έβγαλε έξω - Θα το ξανακάνει - Θέλει να τον "φάει" ο...»

«Αποκαλύψεις»-φωτιά, έρχονται τα πάνω-κάτω στον Ολυμπιακό.

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα βρει τις νίκες που του χρειάζεται στην Ευρωλίγκα, για να πετύχει τους αρχικούς του στόχους, εξέφρασε ο Άρης Λυκογιάννης.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog.gr για την ήττα των Πειραιωτών από τη Φενέμπαχτσε, έκρινε τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ με κυριότερη τη μη χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη στα τελευταία δεύτερα.

Παράλληλα, επεσήμανε το χαρακτηριστικό στοιχείο του προπονητή των Ερυθρόλευκων και έδωσε τη δική του εκτίμηση για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είναι η τέταρτη ήττα του Ολυμπιακού σε επτά αγώνες στη Ευρωλίγκα, λέει κάτι αυτό;

«Κάτι λέει και δε λέει και τίποτα. Ανάλογα από ποια οπτική γωνία το δει κανείς. Το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο. Έχασε ένα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έχασε και ένα εντός στην τελευταία κατοχή. Είχε ένα άστοχο σουτ, αν το είχε βάλει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Η Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, το πρόγραμμα μεγάλο, αλλά είναι πολύ νωρίς. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μπορούν να βρουν τις νίκες που χρειάζονται για να πετύχουν τους αρχικούς τους στόχους».

Ποια ήταν τα προβλήματα του Ολυμπιακού με τη Φενέρ;

«Δε θα έλεγα ότι υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα. Απλά πιστεύω ότι σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι, έχασε πολύ γρήγορα σημαντικές διαφορές που πήρε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό του κόστισε. Μετά το παιχνίδι, όταν πήγε στην ισοπαλία και το σκορ να εναλλάσσεται σε κάθε κατοχή, παίζουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες και ενδεχομένως λίγο και η τύχη. Σε αυτά ήταν καλύτερη η Φενέρ στο τέλος».

Γιατί δεν έπαιξε ο Σπανούλης

Ποια είναι η άποψη σας για τη μη χρησιμοποίηση του Σπανούλη από τον Μπλατ στα τελευταία λεπτά;

«Αυτή είναι μία κίνηση που δείχνει ότι ο προπονητής γνώριζε κάτι καλύτερα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Μπλατ θέλει να προετοιμάζει την ομάδα, για να αρχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε τέτοιες καταστάσεις δύσκολες και χωρίς την παρουσία του Σπανούλη στα τελευταία λεπτά. Αυτή τη στιγμή, το τελικό αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε για την επιλογή του. Ενδεχομένως αυτήν την επιλογή να τη δούμε και άλλες φορές».

«Θέλει να τον πάρει ο Γκος» 

Ποιος από τον Ολυμπιακό μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του αντι-Σπανούλη και στα κρίσιμα λεπτά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

«Φάνηκε ότι την Πέμπτη αυτόν τον ρόλο ήθελε να τον πάρει ο Γκος. Έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να περάσει μπροστά. Έφτιαξε πολύ ωραία φάση για τον Μιλουτίνοφ, στο 1:40. Δεν τον δικαίωσε το τελευταίο σουτ. Ενδεχομένως η απόφαση αυτή να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη μέρα ο Σπανούλης δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του, βάσει της απόδοσης που είχε. Φυσικά, είναι ο παίκτης της τελευταίας στιγμής και μπορεί να τα διαχειρίζεται αυτά. Όπως δήλωσε και ο Μπλατ, ήταν μία απόφαση του προπονητή».

Βλέπουμε τον Μπλατ να κάνει κάποιες αλχημείες, με τη χρησιμοποίηση του Λεντέι στο «4», επειδή δεν μπορεί να παίξει στο «5». Γενικά, δείχνει να ψάχνεται, έτσι δεν είναι;

«Γενικά η πορεία του Μπλατ, όλα τα χρόνια, σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, είναι μία πορεία ενός προπονητή που ζει και πεθαίνει με τα τρικ. Παντού, όπου δούλεψε και όλες οι μεγάλες επιτυχίες που έχει κατακτήσει ως προπονητής, ήρθαν μέσα από τα τρικ. Πήρε την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι, παίζοντας χαμηλά σχήματα, με ζώνες προσαρμογής, με αλλαγές, με 4άρη τον Σμιθ και 5άρη τον Τάιρους. Δηλαδή, με παίκτες κοντά στα 2 μέτρα το πολύ. Με την Εθνική Ρωσίας πάλι με τρικ πήρε το Ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό του ως προπονητής. Είναι ένας κόουτς που του αρέσει να ρισκάρει με τα τρικ, παίζοντας με το μυαλό του αντιπάλου. Νομίζω ότι αυτό προσπαθεί να κάνει και τώρα».

Με τη Φενέρ παρατηρήθηκε και μία υπερφόρτωση του Πρίντεζη, ο οποίος τα έκανε ξανά όλα. Δεν χρειάζεται διαχείριση για να μην κουραστεί;

«Σε αυτά τα βασικά παιχνίδια, όπως με τον Παναθηναϊκό, που και ο Σπανούλης έπαιξε πάρα πολύ, είναι αναγκασμένοι οι προπονητές να πάνε στην πεπατημένη των παιδιών που έχουν μεγάλη εμπειρία. Ο Πρίντεζης ήταν σε καλή μέρα, κέρδισε πολλές μάχες. Στο τέλος βέβαια ήταν και αυτός λίγο κουρασμένος. Αυτό είναι ενδεχομένως ένα θέμα προς συζήτηση».

Το ντέρμπι με Παναθηναϊκό

Πώς βλέπετε το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για τη Basket League;

«Δεν νομίζω ότι τα προηγούμενα παιχνίδια και τα προηγούμενα αποτελέσματα έχουν σχέση με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντα τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και νομίζω ότι είναι και θέμα ημέρας. Μη συγχέουμε προηγούμενες εμφανίσεις. Είναι ένα ξεχωριστό ματς, όποιος βρεθεί στην καλύτερη μέρα, αυτός θα το πάρει».

Πώς πιστεύετε ότι θα το πάει το ματς ο Μπλατ;

«Σίγουρα θα ετοιμάσει πράγματα. Έχω την αίσθηση ότι θα χρησιμοποιηθούν αρκετά παίκτες, οι οποίοι στο προηγούμενο παιχνίδι (με τη Φενέρ) δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, δηλαδή ο Τουπάν, ο Τίμα, ο Λεντέι. Αυτοί θα μπουν περισσότερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξέσπασμα Σπανούλη μετά την ήττα από Φενέρ - Άνω-κάτω τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags