Facebook Pixel Sportdog.gr | Ευρωλίγκα: Σφαιρόπουλος, ο 8ος Έλληνας σε πάγκο ξένης ομάδας
| 2018-11-19 18:41:00

Ευρωλίγκα: Σφαιρόπουλος, ο 8ος Έλληνας σε πάγκο ξένης ομάδας

Sportdog Team
Ευρωλίγκα: Σφαιρόπουλος, ο 8ος Έλληνας σε πάγκο ξένης ομάδας

Ο προπονητής βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ για να ξεκινήσει να δουλεύει με τη Μακάμπι και έτσι έγινε ο όγδοος Ελληνας της Ευρωλίγκα ο οποίος θα κοουτσάρει ξένη ομάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι ήδη στο Τελ Αβίβ και έχει αρχίσει την εντατική δουλειά με τη Μακάμπι, αφού αυτή η εβδομάδα έχει και διπλούς αγώνες και η ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών τον έκανε τον όγδοο  Ελληνα προπονητή που δουλεύει στην Ευρωλίγκα με ξένη ομάδα.

Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει με δύο ομάδες, τόσο με τη Ζάλγκιρις Κάουνας όσο και με την Εφές.

Η Εφές είχε και δεύτερο Ελληνα προπονητή στον πάγκο της στην Ευρωλίγκα, τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος έχει πάει μεσούσης της περιόδου πρoτού την αναλάβει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στου οποίου το πλευρό έμεινε.

Ο Φώτης Κατσικάρης είχε συμμετάσχει με την Μπιλμπάο την οποία είχε οδηγήσει σε μια ονειρεμένη πορεία στο ισπανικό πρωτάθλημα και της είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους ομίλους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε κάνει ένα σύντομο πέρασμα από την Ούνικς Καζάν με την οποία δεν ευδοκίμησε η συνεργασία για ολόκληρη σεζόν.

Στους υπάρχοντες, είναι οι δύο μοναδικοί Ελληνες που έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος την κατέκτησε βέβαια με ελληνική ομάδα τον Ολυμπιακό αλλά πλέον έχει… ριζώσει στη Ρωσία με τη Χίμκι να είναι η τωρινή του ομάδα και ο Δημήτρης Ιτούδης, επίσης κάτοικος Μόσχας από πιο παλιά στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ με την οποία επίσης κατέκτησε το τρόπαιο.

Υπάρχει και ο Ηλίας Κατζούρης, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι στην Μπάμπεργκ και όταν απολύθηκε ο Ιταλός του ανατέθηκε για κάποιο διάστημα η καθοδήγηση της ομάδας.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags