Facebook Pixel Sportdog.gr | Κορυφαία ατάκα Παπαπέτρου για τη νίκη με Μπαρτσελόνα!
Μπάσκετ
| 2018-11-22 10:04:00

Κορυφαία ατάκα Παπαπέτρου για τη νίκη με Μπαρτσελόνα!

Sportdog Team
Κορυφαία ατάκα Παπαπέτρου για τη νίκη με Μπαρτσελόνα!

Ο νεαρός ξεχώρισε με την απόδοσή του!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

- Ο Παναθηναϊκός είχε μία μεστή εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ξεχωρίζεις την άμυνα ως το «κλειδί» της επιτυχίας;

«'Αμυνα, θέληση και ενέργεια αποτέλεσαν το τρίπτυχο της επιτυχίας. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και είχαμε εξαιρετική άμυνα, επιθετικά όμως δε διανύουμε και την καλύτερη μας περίοδο.  Είχαμε καλή δημιουργία και κυκλοφορία της μπάλας, παρά το γεγονός ότι δε σκοράραμε πολλούς πόντους».

- Στη νίκη επί του Ολυμπιακού αποδίδεις την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές επιτυχίες;

«Θέλαμε να αντιδράσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στις νίκες στην Euroleague. Κακά τα ψέματα έχουμε δείξει δύο πρόσωπα: το ένα το καλό είναι αυτό που παίζουμε με ενέργεια και βρίσκουμε ρυθμό από την άμυνα και το άλλο το κακό που δείξαμε με την Εφές και δε θέλουμε να το εμφανίσουμε πάλι. Η νίκη επί του Ολυμπιακού βοήθησε στην ψυχολογία μας. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το προσεγγίσαμε πολύ σωστά, όπως και αυτό με την Μπαρτσελόνα και αυτό φάνηκε. Το σημερινό ήταν must win για εμάς και δε θέλαμε να έχουμε τα ίδια με την Ζαλγκίρις που πέρασε από την έδρα μας. Δεν πρέπει να χάνουμε παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και πρέπει να ψάχνουμε εκτός έδρας νίκες. Τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα την ξεχνάμε και αυτό γιατί σε 48 ώρες αντιμετωπίζουμε την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Η νίκη στην Ισπανία είναι πρόκληση για εμάς και πρέπει να το κερδίσουμε».   

- Και τώρα η Μπασκόνια, η οποία έχει νέο προπονητή και διακρίνεται για την παραγωγικότητα της στην επίθεση.

«Αν περάσουμε από την Μπασκόνια θα  είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Στους Βάσκους αρέσει να σκοράρουν, άρα εμείς θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση και πάλι στην άμυνα. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεφύγει το παιχνίδι, ενώ πρέπει να αποδώσουμε την ίδια σκληράδα με σήμερα. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την Μπασκόνια και εμείς να βρούμε επιθετικά λύσεις».

- Στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός είχε νέο «ήρωα». Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν κομβικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά έβαλε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά επιτυχίας. Αυτό δείχνει το βάθος πάγκου που διαθέτει η ομάδα;

«Ο Παναθηναϊκός έχει βάθος. Ο Ντίνος είναι από τους πιο δουλευταράδες που υπάρχουν στην ομάδα. Το αξίζει. Βρήκε ρυθμό, έβαλε κάποια πολύτιμα σουτ, ενώ νωρίτερα είχε βγάλει σπουδαίες άμυνες. Μας έδωσε πολύτιμη ώθηση και μπορέσαμε να κερδίσουμε. Κάθε παίκτης της ομάδας είναι έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω όταν αυτή το χρειάζεται».  

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags