Facebook Pixel Sportdog.gr | «Διπλό» για την Γκραν Κανάρια... βύθισε κι άλλο την Νταρουσάφακα
Μπάσκετ
| 2018-11-29 21:20:00

«Διπλό» για την Γκραν Κανάρια... βύθισε κι άλλο την Νταρουσάφακα

Sportdog Team
«Διπλό» για την Γκραν Κανάρια... βύθισε κι άλλο την Νταρουσάφακα

Μεγάλη νίκη για τους Ισπανούς με 71-75.

Η Γκραν Κανάρια είδε την Νταρουσάφακα να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο και να έχει τον έλεγχο για 25 λεπτά, όμως με αντεπίθεση διαρκείας και μεγάλα σουτ έφερε... τούμπα το ματς και έφτασε στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην Euroleague (75-71).

Η αναμέτρηση κόντρα στην Γκραν Κανάρια ήταν κομβική για την Νταρουσάφακα, ώστε να ξεφύγει από την τελευταία θέση. Οι παίκτες του Αχμέτ Τσάκι μπήκαν καλύτερα στο ματς και κατάφεραν να «χτίσουν» διαφορές. Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά, όμως αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ανέτρεψε την κατάσταση, φτάνοντας εν τέλει και στη νίκη.

Η ομάδα του Σάλβο Μαλδονάδο έφτασε στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην διοργάνωση, ανεβαίνοντας στο 3-7 με το πέρας 10 αγωνιστικών, την στιγμή που η Νταρουσάφακα  έμεινε με μόλις 1 νίκη στις πρώτες 10 αγωνιστικές της regular season.

Η Νταρουσάφακα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και χάρη σε ΜακΚάλουμ και Κιντ «έχτισε» προβάδισμα (18-11, 5'). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο (22-13, 7'). Ο Μάρκους Έρικσον ανέλαβε δράση, όμως και η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά μάζεψε τη διαφορά για το 25-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους γηπεδούχους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Έρικ πήρε προσπάθειες και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (37-27, 15'). Η Γκραν Κανάρια ήταν πολλή άστοχη στο δεκάλεπτο, με τον Κοσούτ να ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (44-32, 19'), για να μειώσει ο Πασέκνικς σε 44-34 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Τσάκι διατήρησαν τα ηνία αι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Μαρκέλ Μπράουν έκανε αισθητή την παρουσία του και το +10 παρέμεινε για τους Τούρκους (50-40, 24'). Από το σημείο εκείνο η Γκραν Κανάρια έβγαλε αντίδραση. Ο Έρικσον συνέχισε να σκοράρει και με τον Πασέκνικς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν ακόμα περισσότερο (54-51, 28'). Ο Έρικσον ήταν... ζεστός και με τρίποντο ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό για το 56-57 της Γκραν Κανάρια.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ρέι ΜακΚάλουμ ήταν ορεξάτος και ανέτρεψε το σκηνικό ξανά (65-62, 33'). Η Γκραν Κανάρια αντέδρασε, όμως. Ο Στρόμπερι ανέλαβε δράση και οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν διαφορά σε κρίσιμο σημείο (67-73, 37'). Η Νταρουσάφακα προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση με τον Οζμιζράκ μπροστάρη. Η ανατροπή, όμως, δεν ήρθε ποτέ και έτσι η Γκραν Κανάρια πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 44-34, 56-57, 71-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

>

Πηγη: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags