Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώτοι σκόρερ ξανά ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη
| 2018-12-01 23:27:00

Πρώτοι σκόρερ ξανά ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη

Sportdog Team
Πρώτοι σκόρερ ξανά ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Ή για να χρησιμοποιήσουμε ακόμα ένα κλισέ, κάποιοι είναι τόσο καλοί όσο το παλιό κρασί. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα…

Μετά το 1/3 της κανονικής περιόδου, ήτοι στις 10 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, το σπουδαίο δίδυμο που από το 2011 έφερε αρκετές φορές τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας, παραμένει στις δύο πρώτες θέσεις των σκόρερ της ομάδας τους! Κάτι που συμβαίνει εδώ και επτάμισι χρόνια, με τον Σπανούλη συνήθως πάνω αλλά πάντα τους δύο τους μπροστά από κάθε άλλον που φοράει τα ερυθρόλευκα.

Θα πίστευε κανείς πως ίσως να υπήρχε μία διαφοροποίηση με το πέρασμα του χρόνου και τις αλλαγές που επέφερε ο Ντέιβιντ Μπλατ στο ρόστερ και στον τρόπο επίθεσης του Ολυμπιακού. Δεν ξέρουμε. Ίσως να είναι και νωρίς. Να αλλάξουν τα πράγματα στην πορεία. Να βρισκόμαστε ακόμα σε μεταβατικό στάδιο και οι δύο καλοί συμπαίκτες και φίλοι να μην έχουν “ετοιμαστεί” να παραδώσουν τα πρωτεία. Ίσως να μη χρειάζεται κιόλας, να μη συμβεί τελικά από φέτος.

Ο Πρίντεζης έχει 12,0 πόντους- πάνω κάτω δηλαδή στο μέσο όρο που έχει τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ευρωλίγκα – μη χάνοντας σχεδόν τίποτα από τη δυναμική του. Μοναχά από τη γραμμή των βολών έχει πέσει στο 60%, άρα ο μέσος όρος του θα ήταν μεγαλύτερος φτάνοντας στα συνηθισμένα του στάνταρ κοντά ή πάνω από το 70%.

Ο Βασίλης Σπανούλης με τη σειρά μετράει 11,2 πόντους ως τώρα κι αυτός συμπτωματικά ο μέσος όρος είναι από το 2016 ο μικρότερος στην καριέρα του. Θα μείνει εκεί άραγε; Στα τελευταία δύο παιχνίδια με τη Ρεάλ και την Μπούντουτσνοστ πέτυχε 20 και 17 πόντους δείχνοντας πως περνάει και ένα πολύ καλό φεγγάρι.

Να σημειώσουμε πως χρειάζεται κάτι παραπάνω από 13,5 πόντους μέσο όρο για να ξεπεράσει τον Ναβάρο στη λίστα των πρώτων σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Ποιος ακολουθεί;

Μπορεί λοιπόν κάποιος να μπει σφήνα ανάμεσα τους; Τρεις παίκτες δείχνουν πως μπορούν να φτάσουν τους μέσους όρους των θρυλικών συμπαικτών τους. Ο Ζακ ΛεΝτέι ανέβηκε χάρη στην εμφάνιση του το βράδυ της Παρασκευής και τώρα μετράει 10,4 πόντους. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι έχοντας αναλάβει πλέον καθαρό ρόλο πίσω από τον “Πρι”, οι μέσοι όροι τους θα εξαρτηθούν από αυτό ακριβώς το μοίρασμα του χρόνου.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι και αυτός “διψήφιος” ως τώρα με 10,2 πόντους και πέμπτος στη λίστα του Ολυμπιακού στο 1/3 της σεζόν είναι ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με 9,4…

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags