Facebook Pixel Sportdog.gr | «Φωτιά» για ΠΑΟ: «Γι’ αυτό είναι ανίκανος - Τρία προβλήματα - Ο Πασκουάλ είναι σαν τον...»
| 2018-12-01 22:30:00

«Φωτιά» για ΠΑΟ: «Γι’ αυτό είναι ανίκανος - Τρία προβλήματα - Ο Πασκουάλ είναι σαν τον...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Φωτιά» για ΠΑΟ: «Γι’ αυτό είναι ανίκανος - Τρία προβλήματα - Ο Πασκουάλ είναι σαν τον...»

Πράσινος κορυφαίος ρεπόρτερ τα λέει όλα για τον Εξάστερο. Χύμα...

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να γίνει αθλητική ομάδα χωρίς καμία ενίσχυση και αλλαγή προπονητή εξέφρασε ο Άρης Λαούδης. Ο ρεπόρτερ του Τριφυλλιού μίλησε στο Sportdog για την ήττα από τη Χίμκι και ανέλυσε την κακή εικόνα των πράσινων στα εκτός έδρας ματς.

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Γιατί άλλη μία εκτός έδρας ήττα για τον Παναθηναϊκό;

«Επειδή ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει παιδικές ασθένειες, τις οποίες δεν δείχνει ικανός να τις διορθώσει. Εκτός ΟΑΚΑ είναι και κακός και προβλέψιμος. Δεν δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα διαφορετικό από παιχνίδι σε παιχνίδι. Νομίζω ότι αν είσαι φίλος του Παναθηναϊκού και κάθεσαι στην τηλεόραση να παρακολουθήσεις το παιχνίδι, απογοητεύεσαι και εκνευρίζεσαι με αυτό που βλέπεις. Όχι για την ήττα, αλλά για το γεγονός, ότι δεν υπάρχει βελτίωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στην εικόνα αλλά και στους αριθμούς. Αν δει κανείς τα στατιστικά θα συμπεράνει ότι η βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι εκτός έδρας είναι μηδαμινή. Άρα ό,τι δίνεις παίρνεις».

Τί φταίει;

«Φταίνε πολλά πράγματα. Πρώτον ο Καλάθης είναι ντεφορμέ. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι, όταν το 50% του Παναθηναϊκού είναι ο Καλάθης. Η ομάδα δεν θέλησε να ενισχυθεί στον άσο, προτίμησε να διατηρηθεί ο Λεκαβίτσιους. Επομένως όταν ο Καλάθης δεν είναι καλά, οι λύσεις του είναι περιορισμένες στον άσο. Ένα πρόβλημα είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στη front line. Έχει παίκτες που δεν μπορούν να παίξουν με δυνατά, αθλητικά κορμιά. Αρχικά ο Παναθηναϊκός και ο Πασκουάλ πίστευαν, ότι με Λάσμε-Γκιστ θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ανταποκριθεί σε αυτό το κομμάτι. Έχει αργά πόδια, όπως Βουγιούκας-Παπαγιάννης. Όποιος προπονητής το διαβάσει, χτυπάει σε αυτό το σημείο και το κάνουν όλοι. Μοιραία ο Παναθηναϊκός έχει και τρίτο πρόβλημα, το οποίο είναι στην άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Δηλαδή μοιάζει ο Παναθηναϊκός σαν να μην μπορεί να μαρκάρει κανείς κανέναν. Χάνονται στις περιστροφές».

Οπότε βλέπεις να γίνεται ενίσχυση;

«Εγώ είμαι κατά των ενέσεων μεσούσης της περιόδου. Το θέμα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός σαν ρόστερ είναι γεμάτος. Με εξαίρεση στον άσο που πάντα είχε πρόβλημα, στις υπόλοιπες θέσεις έχει 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Αν αυτό που πίστευαν στην αρχή, τους βγαίνει ή όχι, είναι άλλο κομμάτι. Αλλά αριθμητικά έχει πολλούς παίκτες σε κάθε θέση. Τί θα αλλάξει; Το να φέρει ο Παναθηναϊκός έναν παίκτη που θα βάζει 25 πόντους δεν νομίζω πως είναι το πρόβλημά του. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι η άμυνα. Όταν τρώει στο πρώτο ημίχρονο 48 πόντους από τη Χίμκι χωρίς τον Σβεντ, το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν θα το λύσει ένας παίκτης που θα έρθει και θα βάλει 15 στην επίθεση. Δεν θα βάλει ο Παναθηναϊκός 50 για να φάει 48. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιωθεί αθλητικά».

Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις περί αντικατάστασης του Πασκουάλ, εσένα ποια είναι η γνώμη σου;

«Η άποψή μου ήταν και θα παραμείνει, ότι ο Πασκουάλ ήταν και θα είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στον Παναθηναϊκό μετά τον Ομπράντοβιτς. Σίγουρα έχει κάνει λάθη και κατά τη διάρκεια του ματς και σε κάποιες επιλογές. Δεν είναι λύση το να αλλάζεις προπονητή μεσούσης της περιόδου. Δεν είναι λύση για τον Παναθηναϊκού που θέλει να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα. Αν συζητάμε για τον Παναθηναϊκό που θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, αυτό το μοντέλο έχουμε δει. Ο Παναθηναϊκός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα καταφέρνει. Δεν συζητάμε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωλίγκα. Δεν ξέρω και δεν θεωρώ, ότι είναι λύση αυτήν τη στιγμή η προπονητολογία. Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές καλύτεροι του Πασκουάλ και αυτήν τη στιγμή να είναι διαθέσιμη για τον Παναθηναϊκό. Χώρια του ότι όποιος προπονητής έρθει θα φέρει μαζί του δικιά του φιλοσοφία, παίκτες, οπότε αυτό σημαίνει χτίσιμο από την αρχή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags