Facebook Pixel Sportdog.gr | Σόκαρε την... Αρμάνι και την Ευρωλίγκα η Γκραν Κανάρια - Δεν έφτανε το σόου του Τζέιμς!
Μπάσκετ
| 2018-12-06 23:57:00

Σόκαρε την... Αρμάνι και την Ευρωλίγκα η Γκραν Κανάρια - Δεν έφτανε το σόου του Τζέιμς!

Sportdog Team
Σόκαρε την... Αρμάνι και την Ευρωλίγκα η Γκραν Κανάρια - Δεν έφτανε το σόου του Τζέιμς!

Τεράστια νίκη μέσα στο Μιλάνο με 94-86.

Ο Μάικ Τζέιμς πάλεψε σχεδόν μόνος του αλλά η Αρμάνι Μιλάνο δεν μπόρεσε να αποφύγει την εντός έδρας ήττα - σοκ από την εξαιρετική Γκραν Κανάρια (94-86).

Η Γκραν Κανάρια πήγε στην Ιταλία με τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ, το οποίο και είχε χάσει και τον προπονητή του, μετά την πρόσφατη απόλυση του Σάλβα Μαλδονάδο. Αυτό πάντως δεν είχε καμία σημασία για τους Ισπανούς, οι οποίοι σόκαραν την Μιλάνο μετά το 94-86 στο Mediolanum Forum. Τέταρτη φετινή νίκη για την ομάδα από τα Κανάρια νησιά, που είχε σε εξαιρετικό βράδυ τους Μάρκους Έρικσον (17 πόντοι) και Κιμ Τιλί (12 πόντοι). Στο 6-5 έπεσαν οι Ιταλοί, που παρουσίασαν κακό πρόσωπο στην άμυνα. Πάλεψαν μέχρι το τέλος οι Μάικ Τζέιμς (26 πόντοι, 8 ασίστ) και Αρτούρας Γκουντάιτις (16 πόντοι, 17 ριμπάουντ).

Το υψηλό τέμπο ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σε... εμφάνιση και σκορ. Η Μιλάνο ήταν οριακά καλύτερη πάντως, κάτι που της επέτρεψε να αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα (22-20).

Η δεύτερη περίοδος ήταν πάντως μία διαφορετική... ιστορία. Οι σωστές επιλογές, η καλή κυκλοφορία στην επίθεση και η τριάδα των Έρικσον - Μπάλβιν - Έβανς έφεραν την Γκραν Κανάρια σε θέση οδηγού. Οι Ισπανού έτρεξαν ένα επιμέρους 28-18 και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +8 (48-40).

 

Η εικόνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Παρά το γεγονός πως η Μιλάνο βρήκε λύσεις, η Γκραν Κανάρια ήταν σταθερά μπροστά, εκμεταλλευόμενη και την κακή άμυνα των γηπεδούχων. Έτσι, το 30ο λεπτό βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται με 71-63.

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι δεν ήθελε να παρατήσει το ματς και βγήκε με... φόρα στο τέταρτο δεκάλεπτο για να κυνηγήσει το ματς. Με τους Τσιντσιαρίνι, Τζέιμς, Κουζμίνσκας να δίνουν... ρεσιτάλ από το τρίποντο, οι πρωταθλητές Ιταλίας επέστρεψαν στο ματς και πλησίασαν σε... απόσταση αναπνοής (80-82, 35'). Η Γκραν Κανάρια δεν επηρεάστηκε, συνέχισε να... χτπυά στις αμυντικές αδυναμίες των Ιταλών και τελικά έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό διπλό (94-86), που... πάγωσε την Αρμάνι.

Δεκάλεπτα: 22-20, 40-48, 63-71, 86-94



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags