Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο... θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη - Ξέρανε την Εφές με επική ανατροπή η Ρεάλ
Μπάσκετ
| 2018-12-07 21:22:00

Απίστευτο... θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη - Ξέρανε την Εφές με επική ανατροπή η Ρεάλ

Sportdog Team
Απίστευτο... θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη - Ξέρανε την Εφές με επική ανατροπή η Ρεάλ

Τρελή νίκη των Μαδριλένων με 84-82.

Με τρομερή ανατροπή και χαρακτήρα πρωταθλήτριας, η Ρεάλ κέρδισε την Εφές με 84-82 στην Τουρκία και έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό διπλό μετά από δύο σερί ήττες!

Τι και αν έχανε με 74-60 στο 30ο λεπτό; Η Ρεάλ έβγαλε... θυμό στη τέταρτη περίοδο του ματς με την Εφές, έδειξε χαρακτήρα και έφτασε σε ένα πολύ σημαντικό διπλό (84-82), που την ανέβασε στο 9-2. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε σε μεγάλη μέρα τον Γκουστάβο Αγιόν (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ ο Σέρχιο Γιουλ (12 πόντοι) σημείωσε τις δύο βολές που ουσιαστικά έκριναν το παιχνίδι στο τέλος. Καλή εμφάνιση από πλευράς ηττημένων ο Βασίλιε Μίσιτς (15 πόντοι, 8 ασίστ), ο οποίος πάντως είχε κακές επιλογές στα κρίσιμα δευτερόλεπτα. Πήγε... χαμένη η τρομερή βραδιά του Αντριέν Μοερμάν (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 33 στο ranking).

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε σε απόλυτη ισορροπία και σε ένα υψηλό τέμπο, το οποίο είχε ως... κύριο χαρακτηριστικό τα καλά ποσοστά των δύο ομάδων στο παρκέ. Έτσι, καμία δεν μπόρεσε να ξεφύγει και ο πίνακας στο 10ο λεπτό έδειχνε ισοπαλία με 23-23.

Η εικόνα άλλαξε ελαφρώς στη δεύτερη περίοδο. Η Εφές... ανέβασε στροφές και βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Πλάις και τον Μοερμάν, ενώ η Ρεάλ έδειξε προβλήματα στην άμυνα, τόσο στη ρακέτα όσο και στην περιφέρεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα επιμέρους 29-22 για τους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο +7 (52-45).

 

Οι δύο ψηλοί της Εφές βρήκαν βοήθειες από τους Μίσιτς και Λάρκιν, κάτι που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους Τούρκους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η άμυνα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν ήταν επίσης εξαιρετική και η Εφές κυριάρχησε απόλυτα σε αυτό το διάστημα, γεγονός που της επέτρεψε να προηγηθεί με 14 πόντους (22-15) στο 30ο λεπτό.

Η Ρεάλ δεν πήγε στη Τουρκία απλά για να παραδώσει τα... όπλα και αυτό φάνηκε καλά στη τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο εκμεταλλεύτηκε την χαλαρή αντιμετώπιση των γηπεδούχων στο προβάδισμά τους και «ροκάνισε» γρήγορα την διαφορά, πλησιάζοντας σε απόσταση καλαθιού (79-77), τρία λεπτά πριν το τέλος. Το ματς έγινε ντέρμπι και οι Μαδριλένοι μείωσαν στον πόντο (82-81), προτού πάρουν προβάδισμα (82-83) με 2/2 βολές του Γιουλ. Δύο κακές επιλογές του Μίσιτς δεν επέτρεψαν στην Εφές να φτάσει στη νίκη και η Ρεάλ προστάτεψε το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο την ανέβασε στο 9-2.

Δεκάλεπτα: 23-23, 52-45, 74-60, 82-84.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags