Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή δήλωση από Μπερτομέου: «Υπέροχος άνθρωπος ο Γιαννακόπουλος»
Μπάσκετ
| 2018-12-13 22:38:00

Τρομερή δήλωση από Μπερτομέου: «Υπέροχος άνθρωπος ο Γιαννακόπουλος»

Sportdog Team
Τρομερή δήλωση από Μπερτομέου: «Υπέροχος άνθρωπος ο Γιαννακόπουλος»

Νέες "ειρηνικές" δηλώσεις από τον ισχυρό άνδρα της Ευρωλίγκας.

 

Ο Ζόρντι Μπερτομέου μίλησε στο sports.ru και μεταξύ άλλων είπε:

«Όλα είναι μία χαρά στις σχέσεις μας, σαν να μη συνέβη τίποτα. Αν τον συναντήσεις, θα δεις έναν υπέροχο άνθρωπο. Προσπάθησα να του εξηγήσω κάποια στιγμή πως είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και πως πρέπει να συμπεριφέρεται διαφορετικά, ειδικά όταν μπορείς να πεις ό,τι θέλεις στα social media. Είμαι πάντα ειλικρινής μαζί του. Υπάρχει ένα όριο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλιώς θα υπάρξει τιμωρία. Αυτό συνέβη και πέρσι: Κάποια στιγμή του έδωσα μία δεύτερη  ευκαιρία και συμφώνησε μαζί μου, αλλά μετά από δύο εβδομάδες συνέχισε να "βομβαρδίζει" τα social media. Οι κανόνες είναι απλοί και ξεκάθαροι».

Σχετικά με την πρόσφατη διαμάχη των δύο «αιώνιων» αντιπάλων και το ζήτημα που προέκυψε με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, ο Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε: «Δεν θα αφήσω την Euroleague να επηρεαστεί από αυτά τα ελληνικά πράγματα. Έχουν μυθικές μάχες στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλουμε άλλα περιστατικά σε επίπεδο Euroleague. Δεν θέλουν να λύνουν τα προβλήματά τους πολιτισμένα στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Όλα αυτά είναι πολύ πιο αυστηρά σε επίπεδο Euroleague. Ερευνούμε το περιστατικό και η επιτροπή δεν έχει καμία απόδειξη πως ο Γιαννακόπουλος όντως είπε πως ο Ολυμπιακός προσπάθησε να χρηματίσει τους διαιτητές».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος παράγοντας μίλησε και για την σχέση της Euroleague με την FIBA και οι ατάκες του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. 

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε να βρούμε μία λύση, ειδικά στο κομμάτι του προγράμματος. Δεν έχουμε επικοινωνήσει με τη νέα ηγεσία της FIBA και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει η Ομοσπονδία μετά από αυτή την φάση των "παραθύρων". Πολλά δημόσια πρόσωπα, όπως ο Τούρκογλου και ο Σαμπόνις, μίλησαν ανοικτά εναντίον αυτής της λογικής. Με τον Πάτρικ Μπάουμαν όλα ήταν συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί. Τώρα υπάρχει μία νέα ηγεσία, πρέπει να δούμε αν η θέση τους βρίσκεται εκεί που ήταν και πριν.

Η FIBA δεν τιμώρησε τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν με την Εθνική τους ομάδα. Αυτό θα ήταν μία ξεκάθαρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Άνθρωποι που έχασαν στο παρελθόν παιχνίδια των Εθνικών ομάδων λένε τώρα πως είναι απαράδεκτο να μην παίζουν κάποιοι άλλοι με την φανέλα της πατρίδας τους. Μιλώ για τον Αντρέι Κιριλένκο και τον Βλάντε Ντίβατς. Ο Κιριλένκο πήρε μία σωστή απόφαση όταν επέλεξε να μην αγωνιστεί με την Εθνική, δεν προσπάθησε να "σαμποτάρει" την Εθνική. Οι παίκτες της Euroleague πρέπει να λαμβάνουν σεβασμό. Δεν θα επιτρέψουμε στους παίκτες και τους ιδιοκτήτες μας να βρεθούν σε "δεύτερη" θέση. Και γι 'αυτό προτείνουμε να διαλύσουμε τους αγώνες των Εθνικών ομάδων», ανέφερε αρχικά ο Μπερτομέου, προτού απαντήσει στις φήμες που ήθελα την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση να έχει... φιξάρει το πρόγραμμα ώστε να συμπέσουν αγώνες συλλόγων από την Ισπανία και την Τουρκία με το ματς των δύο Εθνικών ομάδων στα «παράθυρα»:

«Αυτό είναι μαλ@@@α. Η Euroleague κανονίζει το ημερολόγιο χωρίς διακοπές από το 2000. Η FIBA ανακάλυψε κάποια παράθυρα το 2017 και καταπάτησε την συμφωνία του Νοεμβρίου του 2004.

Μπορούν να με κατηγορήσουν πως σκότωσα τον Τζον Κένεντι. Αλλά εμείς κάνουμε ότι κάναμε τα τελευταία 18 χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Έχουν καταπατήσει το συμβόλαιο, αλλά δεν θα τους μηνύσω γιατί αυτό είναι απλά ανούσιο. Το πρόγραμμα προκύπτει από αλγόριθμο στον υπολογιστή. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος παίζει με την Ισπανία ή την Τουρκία, έχουμε τόσες ομάδες από αυτές τις χώρες. Οπότε υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο».

Τέλος, ανέφερε: «Πρέπει να προστατέψουμε τις Εθνικές ομάδες, ώστε να παίζουν μόνο οι καλύτεροι από τους καλύτερους σε αυτές. Για να μπορέσουμε να δούμε τον Λούκα Ντόντσιτς στα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά και τις ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη δύναμη. Όχι να έχουμε ένα σύστημα που θα πηγαίνει σε χαμηλότερη ταχύτητα. Η FIBA δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός πως η Euroleague είναι επιτυχημένη. Η FIBA δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός πως το Champions League δεν μπορεί να αντικαταστήσει την Euroleague. Είναι μία αποτυχία για όλους μας, όπως και τα "παράθυρα"».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags