Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ίαν Βουγιούκας Σπόντες για παίκτες του Εξάστερου
| 2018-12-15 11:43:00

Σποντάρα Βουγιούκα για συμπαίκτες του: «Κάποιοι δεν δίνουν όσα ζητά ο Πασκουάλ»

Sportdog Team
Σποντάρα Βουγιούκα για συμπαίκτες του: «Κάποιοι δεν δίνουν όσα ζητά ο Πασκουάλ»

Φοβερές ατάκες από τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός – Ίαν Βουγιούκας Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και όποιος δεν το είχε συνειδητοποιήσει, το εμπέδωσε για τα καλά εχθές το βράδυ... Στη χειρότερη εφετινή εμφάνισή τους στο ΟΑΚΑ, ενώπιον του κοινού τους, οι «πράσινοι» έφτασαν «αγκομαχώντας» στη νίκη επί της Νταρουσάφακα, γλιτώνοντας όχι από της ουραγού της Euroleague τα... δόντια, αλλά από τον ίδιο τους τον εαυτό... Μία άμυνα και ένα καλάθι του Ντίνου Μήτογλου, μετά από τραβηγμένη επίθεση του Νίκου Παππά, η οποία συνδυάστηκε με μπλοκ στον Έλληνα άσο, αποτέλεσε την αρχή του ξεσπάσματος που έψαχνε το «τριφύλλι» στο τελευταίο δίλεπτο, προκειμένου να «σφραγίσει» τη νίκη.

Ακόμη όμως και η επιστροφή στις επιτυχίες δεν απάλυνε τον πόνο και δε μείωσε τον προβληματισμό στο «πράσινο στρατόπεδο», το οποίο είχε επισκεφθεί στις αρχές της τέταρτης περιόδου φανερά εκνευρισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο ιστορικός παράγοντας του «τριφυλλιού» αγανακτούσε οργισμένος μιλώντας στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο, για την απογοητευτική εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τι ακολούθησε; Οργισμένη τοποθέτηση και από τον «ισχυρό άνδρα» του συλλόγου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που υπογράμμιζε ότι όποιος δε δίνει το 100% στην ομάδα δεν έχει θέση στον Παναθηναϊκό.

Ρεαλιστής και σοβαρός, όπως πάντα, ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), μετά το τέλος του ματς, χωρίς να κρυφθεί πίσω από το δάχτυλο του...

«Κάποιοι από εμάς δε δίνουν αυτά που θέλει ο προπονητής» μάς υπογράμμισε ο Έλληνας σέντερ, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα, τις απουσίες, τον εκνευρισμό του Θανάση Γιαννακόπουλου στην τέταρτη περίοδο, το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και τον MVP του χθεσινού ματς, Ντίνο Μήτογλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ίαν Βουγιούκας:

- Ίαν, η επιστροφή σας στις νίκες, μετά από τρεις διαδοχικές ευρωπαϊκές ήττες, ήρθε, αλλά, παρά την επιτυχία, ο προβληματισμός είναι διάχυτος.

«Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός απ' όλους μας. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι η αναμενόμενη. Υπάρχουν απουσίες (σ.σ. Παπαπέτρου, Λοτζέσκι), που δεν αποτελούν όμως δικαιολογία, ενώ κάποιοι από εμάς δε δίνουν αυτά που θέλει ο προπονητής. Όλα αυτά μαζί, σε συνδυασμό με τον υψηλό πήχη της Euroleague, δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα, που δε συγχωρεί λάθη».

- Κατά τη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν η Νταρουσάφακα μείωσε και εν συνεχεία ισοφάρισε, είδαμε τον Θανάση Γιαννακόπουλο να πλησιάζει εκνευρισμένος τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αυτή η κίνηση αποτυπώνει την απογοήτευση που υπάρχει από τις εμφανίσεις της ομάδας;

«Η αλήθεια είναι ότι σε εκείνο το σημείο έτυχε να μπαίνω στο ματς και το έχασα. Ωστόσο, κάποιος συμπαίκτης μου το μετέφερε. Προφανώς υπάρχει εκνευρισμός και πίεση. Τουλάχιστον φτάσαμε στη νίκη, που ήταν για εμάς το μοναδικό αποτέλεσμα που θέλαμε και συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο».

- Ο Παναθηναϊκός, πάντως, διανύει ένα... κακό φεγγάρι. Στην ομάδα πως το δέχεστε;

«Αν είναι κακό φεγγάρι, τότε είναι λίγο... παρατεταμένο. Ελπίζουμε, όμως, να υπάρχει πίστη στον προπονητή και τους παίκτες. Να υπάρχει μία ανάκαμψη και να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

- Το πρόγραμμα που ακολουθεί φαίνεται σαν αγωνιστική... ανηφόρα στον Παναθηναϊκό. ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια Ρεάλ εκτός και Αρμάνι στο ΟΑΚΑ.

«Σίγουρα μέχρι τα Χριστούγεννα το πρόγραμμα δε μας κάνει κανένα χατίρι... Ο ΠΑΟΚ παίζει εξαιρετικά, έχοντας κερδίσει τα 11 από τα τελευταία 12 ματς που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως μας είπε ο κόουτς. Στην έδρα του είναι εξαιρετικά δυνατός, ενώ έχει ένα σπουδαίο προπονητή, τον κ. Παπαθεοδώρου. Θα είναι προετοιμασμένος και εμείς από την πλευρά μας έχουμε 48 ώρες να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ "ζεστό" αντίπαλο».

- Ίαν, που στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ στην ομιλία του προς εσάς μετά το τέλος του αγώνα με την Νταρουσάφακα;

«Τι είπε... Είπε ότι η νίκη μετράει σε αυτή τη φάση. Σίγουρα δεν παίξαμε με τον τρόπο που ήθελε. Μετά από τρεις ήττες και κάποια σκαμπανεβάσματα, όμως, η νίκη ήταν επιτακτική... Υπάρχει ψυχολογική επιβάρυνση, αλλά αυτό είναι δεδομένο, όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Από τον κόσμο, τη διοίκηση, απ' όλους. Είναι μέρος της δουλειάς».

- Και ένα σχόλιο για τον Ντίνο Μήτογλου, που ήταν ο MVP της νίκης επί της Νταρουσάφακα.

«Μόνο αποκάλυψη δεν ήταν για εμάς η εμφάνισή του. Όλοι βλέπουμε στην ομάδα πόση επιπλέον δουλειά ρίχνει στις προπονήσεις. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ευελπιστώ να έχει τέτοιες εμφανίσεις στο μέλλον, γιατί τον χρειαζόμαστε».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags